ВІН І ВОНА: До осінньої хандри тільки сексу з колишніми не вистачає

ВІН І ВОНА: До осінньої хандри тільки сексу з колишніми не вистачає
  • За словами психологів, жінки частіше зважуються на розрив стосунків. Основна причина — зрада.
  • Але буває цей крок через поганий секс, його невпевненість, регулярну відсутність з друзями за пивом.
  • Чоловіки топовими причинами розриву вважають ревнощі, неохайність та лінь жінки.
  • Здавалося б, анамнез жахливий, але чомусь ми час від часу «повертаємось» в усе це. Навіщо ми спимо з колишніми?

Восени, майже у всіх буває така собі депресія. І зовсім не допомагає з нею справлятися той факт, що ви самотні. І в цей період починають турбувати різні думки на тему стосунків. Спочатку ми згадуємо, як це колись було. Неважливо, добре чи погано, пам’ять вибіркова. А потім через брак альтернатив ми починаємо сумувати за колишніми.

Збір інформації

І якби всі ці сумування та сподівання відбувалися лише у нас в голові і серці, але за додатковим допінгом ми йдемо далі. Починаємо переглядати соціальні сторінки колишніх, у спільних знайомих (абсолютно випадково, звичайно) намагаємося дізнатися, як там він/вона. А деякі йдуть ще далі, списуються (просто дізнатися, як справи), домовляються про зустріч (з тих самих причин).

А часом ми намагаємося відродити колишнє кохання — може є такий шанс? Адже навколо купа прикладів, так. І нас знову затягує у вир, з якого вибратися стає все важче. І не тому, що емоції захльостують, хоча когось може і так. Просто дуже страшно знову опинитися на самоті, а так хоч і не дуже кохана і не так, щоб закохана, але начебто не чужа людина поруч. Та й силу адаптації з інерцією виключати не варто. Хоча починалося все з цікавості.

Відео дня

На ті ж рейки

Добре, коли стосунки з новим «старим» партнером дійсно починаються, розвиваються і набирають обертів. Буває ж, що люди після численних спроб переоцінюють важливість і близькість певної людини. Розуміючи, що саме з нею все буде так як треба, і стосунки зав’язуються з чистого аркуша, з абсолютним бажанням не повторити помилок, які тоді в минулому призвели до розставання. Добре, якщо так. Але, на жаль, найбільш частий сценарій таких вилазок «в минуле» фіксується на стадії — ми просто спимо періодично, тому що нікого іншого поки немає. Двічі в одну річку не ввійдеш, ми пам’ятаємо ці мудрі слова з дитинства, але в дорослому житті забуваємо чомусь. А до речі, чому?

Чому ми спимо з колишніми

1. Здорове бажання
Є така загальнолюдська потреба (крім побутових) просто відбиватися в чиїхось очах — відчувати себе бажаним, привабливим, коханим. І коли з цим проблема, нова людина не з’являється занадто довго, або з’являється, але «не та», можна зустрітися з колишнім партнером. Так, це працює як затичка в пробоїні, але що робити? Особливо з огляду на минуле, в якому ви знали одне одного до останньої родимки і улюбленої пози.

2. Дружба є
Є пари, які розлучаються, так би мовити, друзями. У них все було ок, але не зійшлися характерами, темпераментами і ще купою причин, їх можна знайти, якщо розуміти, що чогось не вистачає. Після розставання такі «колишні» можуть нормально спілкуватися, навіть дружити, і іноді шкодувати про скоєне. Якраз в моменти жалю приємні в взагалі-то одне одному люди можуть піти далі. Це вже не стосунки, а просто секс з колишнім.

3. Треба довести
Ви розлучилися погано, з образою і злістю. Він не цінував вас, вона вас не поважала. Минув час, оцінки колишнього партнера не сильно б’ють по самооцінці, а реваншу дуже хочеться. Ось тут спокуса. Довести йому, козлу, який скарб він втратив, хай він лікті кусає. Або їй стерві показати, що альфа-самці на дорозі не валяються і нехай згадує потім довгими ночами свій кращий в житті секс. Браво, помста вдалася! Питання, кому від цього буде погано, залишається відкритим.

4. Воля випадку
Ми за природою тварини, прямоходячі, звісно, але все ж. І як всі різностатеві особини тваринного світу з великим трудом стримуємо інстинкти, коли поруч самка/самець. Особливо, якщо раніше між вами щось було. Зовсім випадково ви можете опинитися в одній компанії, абсолютно випадково там може виявитися алкоголь, і зовсім випадково з’явитися бажання завершити цей вечір в ліжку. Правда, після акції хіті і пристрасті, найчастіше приходить сором і бажання втекти на край світу.

Чому спати з колишніми не варто

5. Ілюзії — це зло
Свого колишнього партнера досить складно сприймати об’єктивно, у вас є минуле, а він його тінь. Гірше того — тінь перекручена догори дригом. Згадуючи, як все було, гарне виходить на перший план, погане забувається. Але ви ж чомусь розлучилися? Особливо не варто це робити, якщо у вас з’явився інший партнер. Побудувати щось нове з колишнім навряд чи вийде, а поламати що є, напевно.

6. Секс на раз
Можна, звичайно, піти на поводу у емоцій і пам’яті, один раз, щоб заспокоїтися і забути. Пам’ятати ось про що потрібно, це не випадкова людина, до якої раптом щось спалахнуло. Так що тут і секс випадковим не назвеш і не забудеш наступного дня. Влипнути емоційно — дуже велика ймовірність і ризик. А в результаті замість приємного проведення часу ви отримаєте нові рани на старих шрамах. Впевнені, що готові це пережити знову?

7. Це просто
Коли на нову історію немає сил і бажання (особиста драма, поганий стан…), у нас може з’явитися «відмінна» ідея піти перевіреним, хоча, швидше знайомим шляхом. Ну типу трохи підживитися з колишнім партнером. Його (її) я знаю як облупленого, знаю, як на нього реагувати, і як захищатися. Секс по дружбі, так би мовити, «я тобі нічого не винен, ти мені». Ну то й що, навіть якщо при такому розкладі ви і себе, і партнера позбавляєте шансу побудувати нові стосунки. Зате вам не нудно і не страшно. І замість того, щоб з кимось знайомитися, налагоджувати спілкування, викликати взаємність, ви проводите час з експартнером, хоча перспектив на майбутнє не бачите ні ви, ні він.

 

Валерій Андросов, психолог:
— Якщо, не дивлячись на всі доводи розуму, ви все ж не змогли втриматися від інтимних стосунків з колишнім партнером, принаймні, намагайтеся не ускладнювати собі життя і дотримуйтеся простих правил безпеки. Не залишайтеся у експартнера на ніч. Інакше ви втягнетесь в це все емоційно і потрапите в пастку власних ілюзій. Якщо раніше, коли ви були разом, довіряли одне одному настільки, що не використали презерватив, це не привід і зараз чинити так само. Ваш колишній партнер весь цей час жив не в монастирі і ймовірність що-небудь підхопити така ж, як і з кимось іншим. Переконайтеся, що ви обоє знаєте, що робите. Якщо для одного з вас це просто інтрижка, а другий думає, що ви знову разом, розчарування неминуче. Тому відразу домовтеся про те, які між вами стосунки, і хто на що може в них розраховувати.

Читайте також:

ВІН І ВОНА: Як не зруйнувати стосунки кількома словами

ВІН І ВОНА: Тайм-аут у стосунках. Кому і навіщо це потрібно?
 

 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
13:00 Незаконне виготовлення марок та збут контрафактної продукції: на Вінниччині викрито масштабну схему 12:08 «Мав багато гарних мрій, які прагнув втілити в життя». Загинув захисник з Барської громади 11:30 Суд взяв під варту вбивцю 21-річного Романа Панянчука 10:30 Адреси, де у Вінниці 25 квітня тимчасово не буде світла чи води Від читача 18:08 Присвоєння звання ГЕРОЯ УКРАЇНИ посмертно Бондаренко Ігорю Вікторовичу 09:30 Ліквідували ще 1040 окупантів. Зведення Генштабу на ранок 25 квітня 09:25 ТОП заклад Вінниці, що має дитячу кімнату - справжній відпочинок дітям та батькам (партнерський проєкт) 08:30 Сьогодні вітаємо Марка та не кричимо на дітей. Історія та прикмети 25 квітня 08:20 Будівельні та ремонті послуги по дому. Актуальні оголошення від вінницьких компаній 21:16 Про що потрібно знати, якщо у вас сезонна алергія? Розповідає професорка медичного університету 20:55 Дівчатам та жінкам не можна в церкву в штанах? Це вигадка — сказали в ПЦУ 20:05 У Вінниці завершився чемпіонат міста з волейболу серед чоловіків сезону 2023–2024 photo_camera 19:40 Юлія Тимошенко вимагає негайної відставки Сольського з посади міністра аграполітики (Прес-служба ВО "Батьківщина") 19:30 Дощі і пил із Сахари. Коли до Вінниці повернеться сонце? 19:09 «Чому їм можна, а нам ні?» Через незаконне будівництво у селі Прибузьке затоплює ліс photo_camera 19:03 Майже 200 тисяч гривень для ЗСУ: у Вінниці завершився благодійний шкільний марафон photo_camera 18:36 У світі відзначили День книги. Що почитати у вінницьких авторів та авторок 18:34 П’ять років позбавлення волі за розбещення дітей: суд виніс вирок чоловіку 18:30 Допоможуть у тяжку хвилину: ритуальні послуги та товари, кафе та обіди на замовлення (партнерський проєкт) 18:13 Зловили ухилянта-екстремала. Він плив на надувному матраці до Молдови play_circle_filled photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up