ВІН І ВОНА: Про мастурбацію і клітор, або міфи про секс, у які ви досі вірите

ВІН І ВОНА: Про мастурбацію і клітор, або міфи про секс, у які ви досі вірите
  • Здавалося б, в епоху інтернету все таємне стало явним і в темі сексу немає жодних таємниць. Однак фахівці готові посперечатися з цим твердженням.
  • Як з'ясувалося, навіть в свідомості найбільш сексуально підкованих нерідко живуть безглузді міфи.

Про секс починають говорити щораз більше і відвертіше. І це правильно, адже що може бути більш природним та приємним, ніж вивчати тіло своє та партнера, насолоджуватися близькістю та говорити про це. Однак, досі існують питання про інтимне життя, відповіді на які ми або не знаємо, або взагалі маємо щодо них хибні уявлення. Ми зібрали найпоширеніші міфи про секс та попросили експертів прокоментувати їх. 

1. Довга відсутність сексу шкідлива для здоров’я

Відео дня

Утримання від сексу не призводить до прямих тяжких наслідків для фізичного здоров’я. Так званого спермотоксикозу у чоловіків не існує. Якщо сперматозоїди не витрачаються, вони знищуються у передміхуровій залозі сперматофагами, спеціальними клітинами. Тому спермотоксикозу просто не може бути.

Також у кожної людини є своя статева конституція, що є такою самою константою, як і темперамент. Це те, що обумовлено біологічно. Одна з характеристик статевої конституції — це кількість статевих стосунків, яка є нормальною для того чи іншого типу — слабкого, середнього чи сильного. Усе це варіанти норми.

2. Якщо твій партнер мастурбує, це означає, що ти для нього не привабливий(ва)

Насправді це не так. Байдуже, є у тебе партнер чи ні. Мастурбувати — це нормально. І якщо ви випадково побачили, як ваш партнер займається цим в душі — це не означає, що ви його чимось не влаштовуєте. 

Жінки та чоловіки часто думають, що якщо партнер мастурбує, значить він більше не приваблює його чи її. Це призводить до нестабільності стосунків, недовіри між людьми.

Фахівці впевнені, що мастурбація — це здорова, нормальна частина сексуального життя. Це може допомогти розслабитися, заспокоїтися та дізнатися більше про своє тіло. А це в свою чергу сприятиме комфортному сексу з партнером.

3. Клітор — це лише маленька складка шкіри

Це теж неправда. Клітор — це більше, ніж ми можемо побачити. Зовнішня горошинка — лише головка клітора.

Решта цього органа розміщена навколо вагіни у статевих губах і може простягатися навіть у живіт. Загальна довжина може сягати 12 сантиметрів. Немало, еге ж?

4. Чоловікам не подобається задовольняти жінок язиком

Та ну? Ви досі в це вірите? Сексологи розмовляють з чоловіками про їхнє ставлення до кунілінгусу. Більшості таке заняття подобається.

Звичайно, деякі хлопці не впевнені у своїй майстерності в цій справі, комусь бракує знань про такий сексуальний контакт, але більшість опитаних вважають кунілінгус глибоко інтимним і таким, що пробуджує відчуття. Багато хто говорив навіть, що якби довелося обирати отримувати чи давати оральний секс, то вони б обрали таки давати.

5. Чоловіки, які люблять анальний секс — латентні геї

Це не так. Насправді, анальним сексом можуть насолоджуватися люди незалежно від сексуальної орієнтації.

При цьому не обов'язково переосмислювати свою ідентичність. Одна справа — ким людина бачить себе і свого партнера, інша — розуміння того, що є приємним для свого тіла. Тож не поспішайте лякатися, якщо вам запропонували анальний секс.

6. Великий член — ознака статевої сили чоловіка

Установка «чим більше — тим краще» в сексуальній практиці не актуальна. Розмір статевого органа більшості європейців укладається в середньо статистичну норму: від 13 до 18 см під час ерекції. У кожного десятого чоловіка ця цифра — 10-12 см, а й її цілком достатньо, щоб зробити приємність партнерці.

Велика частина нервових закінчень, що забезпечують жінці чутливість статевого акту, розташовані якраз біля входу в піхву. Так що «глибоке буріння» жодних особливих радощів і бонусів парі не додає.

7. Жінки не дбають про свій оргазм так, як чоловіки 

Жінки й справді рідше отримують оргазм — про це свідчать численні дослідження. Але не тому, що вони цього не хочуть.

Ціла низка факторів спричиняє серйозний розрив у задоволенні чоловіків та жінок. Зокрема, відсутність прелюдії, стимуляції клітора, погана комунікація з партнером, інше. 

8. Порно викликає еректильну дисфункцію у молодих чоловіків

Немає жодного хорошого дослідження, яке довело б цю теорію. Тому видихайте. Еректильна дисфункція може мати фізіологічний і психологічний характер. У молодих чоловіків проблеми з потенцією часто пов'язані саме з другим. 

Експерти кажуть, коли раптом трапляється так, що в хлопця не вийшло, багато з них можуть пов'язувати це з переглядом порно через поширення такої інформації у медіа. Через це з'являється тривога, а тривога — це перший ворог ерекції.

9. Якщо вам подобаються сексуальні ігри, то це відхилення

Не вірте у такі факти. БДСМ-ігри давно перестали бути чимось аж надто незвичайним. Це особиста справа кожної пари, практикувати такі ігри чи ні. І доки це приносить задоволення обом, у цьому немає аж нічогісінько дивного.

10. Секс хороший тільки тоді, коли закінчується оргазмом 

Звісно, оргазм це — показник, що обом було класно. Але навіть тоді, коли секс не закінчується кульмінацією, партнери можуть насолоджуватися один одним. Тому твердження про те, що секс хороший лише тоді, коли закінчується оргазмом, неправдиве.

Експерти кажуть, що часто у гонитві за піком задоволення партнери забувають про не менш важливі фактори інтимного спілкування: духовний, емоційний, естетичний. Насолоджуйтеся один одним та менше зациклюйтеся на тому, як має бути. 

Факти про секс, які тебе гарантовано здивують

  • 88% жінок приваблюють чоловіки з густою рослинністю на грудях;
  • в середньому в жіночому гардеробі є 11 бюстгальтерів і 22 пари трусиків;
  • у людини найбільший член серед усіх приматів, от у шимпанзе найбільші яєчка;
  • статистика каже, що ті, хто курять, займаються сексом в два рази рідше, ніж ті, хто веде здоровий спосіб життя;
  • щоб дістатися до яйцеклітини, сперматозоїд долає відстань 7,5-10 см за 2,5 секунди;
  • перед побаченням 22% чоловіків нюхають свої пахви;
  • в середньому чоловік кінчає 7200 разів за своє життя, з них 2000 разів під час мастурбації;
  • кожні 5 секунд на планеті 2778 пар займаються сексом;
  • середня швидкість польоту сперми — 45 км на годину;
  • через нещасну любов хоч раз у житті плакали 43% чоловіків;
  • для 85% жінок найважливішою в сексі є його тривалість;
  • пік продажу презервативів припадає на липень і серпень;
  • найбільш популярним місцем для сексу є ліжко, на другому місці — авто;
  • чоловіча сперма складається майже з 30 інгредієнтів, до яких входять: лимонна кислота, фруктоза, солі та вітаміни.

«Розслабтеся, пробуйте нове»

Наталія Тернова, психолог:

— Секс як базова фізіологічна потреба — приклад фейкової псевдонаукової термінології. Завдяки цьому визначенню багато жінок і чоловіків перекручено сприймають себе і навколишній світ. Подібні спотворення можуть призвести до породження нових міфів і дрімучих переконань, наслідки яких особистість може розсьорбувати все своє життя.

Дам кілька порад: розслабтеся. Прийміть своє тіло і свої відчуття. Перестаньте ставити себе в рамки нормально-ненормально. Розширюйте межі сприйняття і задоволення. Пробуйте нове. Не бійтеся досліджувати своє тіло і тіло партнера. А головне, перестаньте вірити в міфи. Насолоджуйтесь близькістю і руйнуйте стереотипи разом з нами.

 

Читайте також:

Полуниця з вершками: прості прийоми, які урізноманітнять ваше сексуальне життя

Заборонений фрукт — найсолодший. Чи варто крутити роман із заміжньою жінкою?

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (10)
  • Андрей Ковальский

    Давайте слатко расскажите за муниципальную полицию давно не читали!
  • Alena Hisham

    Це якраз тема для Новини Вінниці  на 20хвилин 🤔
  • Наталія Новицька

    Что закончилась вся интересная информация ??? Что это за бред ???
  • Olena Babiichuk

    Бред🤯
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:28 «Це поставить хрест на Буші». Власники екосадиб проти створення кар'єру у заповіднику photo_camera 21:01 Судитимуть браконьєрів, які хотіли поласувати рибкою за 174 тисяч гривень 20:25 «Це конкуренти поширюють чутки, що нас уже нема». Інститут землеустрою продовжує працювати 20:03 Вінниччина готується до сильного вітру: оголосили жовтий рівень небезпеки Від читача 20:06 У Вінниці чутно вибухи 19:40 Будівельні та ремонті послуги по дому. Актуальні оголошення від вінницьких компаній 19:17 Суддя з Тульчина наїхав на поліцейського. Покарання винесли лише одному — копу 18:06 У Могилів-Подільському районі під колесами автомобіля Toyota загинула жінка 17:32 Скотомогильник площею у дві тисячі квадратів виявили у Барській громаді 17:03 ТОП-5 пам'яток Вінниці для незабутнього вікенду та подорожі крізь епохи 16:37 Екс-голова лісового управління Бондар вийшов з-під варти за два мільйони гривень застави 16:20 Допоможуть у тяжку хвилину: ритуальні послуги та товари, кафе та обіди на замовлення (партнерський проєкт) 16:11 На Келецькій п'яний та «під кайфом» водій потрапив у ДТП 15:15 Музиканту Джанго, який публічно підтримує росію, вінницькі СБУшники оголосили підозру 14:50 Ветерани та ВПО можуть скористатись безкоштовною послугою переїзду в Україні (Новини компаній) 14:13 Війна — не завада любові: історія сапера зі Жмеринки Івана та його коханої Яни photo_camera 14:10 Де поставити зубні імпланти у Вінниці? Огляд кращих стоматологій Вінниці (партнерський проєкт) 13:19 Зникла 82-річна Лілія Марценюк з Вінниці. Допоможіть розшукати жінку 12:20 Військові чекають ваші книги! У Вінниці розпочався збір «Літературний донат» photo_camera 12:06 Загиблі мирні люди, зруйновані лікарні та багатоповерхівки: про 784-й день війни
Дивитись ще keyboard_arrow_right
keyboard_arrow_up