Зумба-фітнес допомагає схуднути, не прикладаючи великих фізичних зусиль, розважаючись

Зумба-фітнес допомагає схуднути, не прикладаючи великих фізичних зусиль, розважаючись
Інна Сергієць демонструє вправи своїм вихованкам

Зумба-фітнес – популярна фітнес-програма, яка прийшла до нас з Колумбії. Тренування поєднує енергійний танець і фізичні вправи. І повністю відповідає останній тенденції у фітнесі - як слід пропотіти, але розважаючись. У Вінниці зумба культивується лише п’ять років, але вона постійно набирає популярності. 

Як скинути вагу

Кореспондент RIA завітав на тренування із зумби-фітнесу в спортклуб «Максимус», що в центрі міста. Розминка-розігрів пройшла енергійно. Дівчата і жінки виконували танцювальні вправи з елементами присідань, для пресу. Основна частина складалася з танців під 13 – 14 треків. Це танго, сальса, фламенко, хіп-хоп тощо.  

– На тренуваннні ми використовуємо 10 – 12 стилів танцю, причому чергуємо їх. Більш швидкі композиції змінюються повільними, щоб спортсмени відпочили, – каже інструктор Інна Сергієць.

Відео дня

Під час заминки дівчата, серед іншого, розтягуються. Іноді також працюють з гантелями.

Цікаво, що на занятті спортсменки не лише танцюють, але нерідко водночас співають, щось вигукують. Тобто таким чином викидають всю зайву енергію. Із зали виходять веселими, задоволеними і … мокрими.

– Наш вид фізичної активності спрямований на схуднення і підтягування м’язів. За місяць занять можна скинути зайвих чотири – п’ять кг, за півроку – до 15 кг. Дівчата отримують серйозне кардіонавантаження. Але майже не помічають зусиль, які докладають, – пояснює Інна Сергієць.

Для душі і тіла

Прихильниці зумби залюбки ділилися своїми враженнями. 32-річна Ольга Талавера раніше займалася фітнесом і танцями на аматорському рівні.

– Вже рік ходжу на зумбу. Від занять багато позитиву – гарний настрій, покращення загального стану здоров’я. Зумба-фітнес допомагає підтягнути м’язи ніг, сідниць, – сказала Ольга Талавера.

40-річна Олена Барладіна до цього цікавилася степ-аеробікою.

– Перейшла на зумбу, тому що дуже люблю танцювати. Тренуюся і вдома, завжди під гарну музику. Вважаю, що зумбу опанувати нескладно, треба лише відчувати ритм, – пояснює  Олена Барладіна

37-річна Наталя Гук займається зумба-фітнесом вже четвертий рік. Вона знайшла в ньому альтернативу боді-фітнесу, пілатесу і йозі.  

– Мені захотілося більш веселого і життєрадісного виду спорту. Зараз у нас склався гарний колектив, який не хочеться втрачати, – каже Наталя Гук. – У мене сидяча робота, працюю менеджером. Тому по вечорам, на тренуваннях покращую і тонус, і настрій, – ділиться жінка.  

Суперпопулярна у США

58-річна Олена Сікорська завдяки заняттям спортом виглядає значно молодше свого віку. Жінка раніше цікавилася модним шейпінгом, степ-аеробікою тощо.

– На зумбу перейшла п’ять років тому. Зацікавила незвична назва. Спробувала і залишилася. В зумбі більше різних танцювальних рухів, ніж в аеробіці, яка є більш атлетичним видом, – наголошує Олена Сікорська.

У Сікорських вся родина спортивна. Чоловік відвідує тренажерний зал, а 36-річна дочка займається зумбою, лише в США.

– Вікторію я зацікавила цим у Вінниці, а за океаном вона продовжила заняття. За її словами, в Штатах зумба є надзвичайно популярною. Спортсмени займаються у величезних залах, в групах по сто осіб, – каже Олена Сікорська.

Виявляється, в Америці на зумбу ходять всі – від згорбленої бабці до маленької дівчинки.

– Там спортсмен не повинен обов’язково повторювати всі рухи за інструктором, як в танцях. Ти можеш опустити руку нижче чи вище, але головне – з настроєм. Людина рухається і виконує вправи в силу природних здібностей, – додає Олена Сікорська.

 Де займатися?

Заняття із зумба-фітнесу у Вінниці відбуваються на базі СК «Термінал» (вул. 600-річчя, 17, тел. 505-816) і СК «Максимус» (вул. Оводова, 22, тел. 098-273-40-57– інструктор Інна Сергієць).  

– Приймаємо і дівчаток, і жінок у віці. Вікових обмежень немає. Кожен займається, залежно від своїх можливостей, – каже Інна Сергієць. – Запрошуємо також юнаків і чоловіків. Хоча у Вінниці, на відміну від інших країн, переважно зумба-фітнесом займаються представниці прекрасної статі.

З історії виду

Програма ZUMBA існує з 2001 року, коли три Альберто - інструктор з фітнесу Перес і бізнесмени Перельман і Агіон - створили компанію Zumba Fitness. Сьогодні їхня фірма є мережею з підготовки інструкторів в 186 країнах світу. Zumba fitness є найбільшою зареєстрованою торговою маркою фітнес-індустрії з більш ніж 15 мільйонами учасників класів в 200 тисячах залах по всій планеті.

А почалося все випадково. Якось раз хореограф і танцюрист Альберто Перес, прийшовши на тренування, виявив, що забув взяти свою звичайну музику. Поставивши в магнітофон касету, яка була у нього в машині, він почав імпровізувати, розбавляючи традиційні для фітнесу комплекси вправ найпростішими елементами зі своїх улюблених танцювальних ритмів - сальси, кумба і регеттона. Одержаний мікс так сподобався, що Бето став проводити тренування за новою методикою, яка згодом знайшла смішне ім'я Zumba.

 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (5)
  • Александра Артюхова

    А яка ціна занять??
  • Оля

    Їм жерти менше потрібно
  • Оля Жук

    Дівчата молодці. Я бувала на їх тренуванні- енергія неймовірна, але з таким запальним тренером не можливо інакше.

    Инна Сергиец reply Оля Жук

    Дякую за гарні слова і всіх запрошую)))
  • Банду Геть!

    Им не Зумба нужна а Мамба...
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:00 Поліція Вінниччини затримала двох наркоторговців: їм загрожує до 10 років ув'язнення 20:08 «Жирна ціль»: Як військові з вінницьких міні-градів знищили генерала рашистів 20:00 Вінниччина готується до сильного вітру: оголосили жовтий рівень небезпеки 19:00 Воїнам з бригади «Червона калина» передали 20 FPV дронів Від читача 16:51 Кіберполіція запрошує долучитись до соціального проєкту BRAMA 18:44 Тест: 10 каверзних питань з історії Вінниці, які змусять вас подумати 18:00 «На війні найважче – бачити дітей на лінії фронту». Історія поліцейського, який пішов на війну 17:40 Рецепт шоколадної паски з шоколадною глазур'ю від учасниці 13 сезону МастерШеф та ТМ Зерносвіт (партнерський проект) 17:00 Відпочинок та розвантаження: ветеранам та їх родинам влаштували екскурсію до зоопарку та кото-кафе 16:16 У Вінниці та області стрімко поширюється вітрянка. Що про це варто знати батькам 16:00 Що таке лікування зубів під мікроскопом та куди звернутися у Вінниці? (партнерський проєкт) 16:00 На Донеччині загинув 25-річний Владислав Сидорук із Дашківець 15:00 До Музею Вінниці передали ескізи малого та великого гербів міста. Їх створили у 1990-х роках 14:44 Ми порахували, скільки грошей у вінницьких нардепів. Огляд декларацій за 2023 рік 14:05 У Вінниці збирають пропозиції для Програми розвитку безбар’єрного простору громади 14:00 Цілує орден сина… Родинам полеглих Захисників вручили почесні нагороди 13:10 Куди вступити після 11 класу: огляд вищих навчальних закладів Вінниці (партнерський проєкт) 13:00 Незаконне виготовлення марок та збут контрафактної продукції: на Вінниччині викрито масштабну схему 12:08 «Мав багато гарних мрій, які прагнув втілити в життя». Загинув захисник з Барської громади 11:30 Суд взяв під варту вбивцю 21-річного Романа Панянчука
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up