За Кубок області з кікбоксингу і К-1 боролися понад 200 бійців

За Кубок області з кікбоксингу і К-1 боролися понад 200 бійців
На ринг виходили бійці віком від шести до 40 років

Кікбоксинг – одне із найпопулярніших єдиноборств. Але сьогодні Вінниччина посідає лише 22-е місце в загальноукраїнському рейтингу найбільш поширеної любительської федерації WAKO.

Спортивні організатори з нашого міста намагаються виправити становище. Минулої неділі у вінницькому клубі «Ратибор-В» провели чемпіонат області з кікбоксингу та його різновиду К-1. Він зібрав понад 200 бійців. Змагалися спортсмени Хмельницької області та багатьох міст і районів нашого краю, представники понад 25 клубів.

«Травматизм менше, ніж у футболі»

На ринг виходили спортсмени від шести до 40 років включно. Першість розігрувалася у багатьох вікових категоріях. Для малечі захист був такий же, як і для дорослих – боксерські шоломи, щитки тощо.

– Рівень травматизму у нашому виді спорту є меншим, ніж, наприклад, у футболі. Кубок області обслуговують кваліфіковані судді. Вони прагнуть не допустити травмування учасників, – наголошує головний організатор Кубку, голова Вінницького відокремленого підрозділу Всеукраїнської федерації WAKO Василь Музика.

Восьмирічний Дмитро Нікітченко (Жмеринка) у кікбоксингу вже 3,5 роки. Його привів у секцію друг.

Відео дня

– Тренер сказав мені, що я стану великим спортсменом. І, дійсно, вже маю досягнення. Перемагав не лише на чемпіонаті області, але й України. Мрію стати чемпіоном Європи та світу, – каже Дмитро Нікітченко.

Дмитро відвідує тренування із кікбоксингу тричі на тиждень. Також вже п’ять років займається боксом. Тому однаково класно виконує удари і руками, і ногами. В інший час Дмитро Нікітченко займається на турніку, виконує трюки на велосипеді, скейті і самокаті.

Щоб вміти себе захистити

На ринг виходили й близько 20 дівчат. Серед них й бронзова призерка чемпіонату світу з кікбоксингу, член збірної України – десятирічна Софія Сметана (Жмеринка)

– Для мене важливі всі змагання. Я була чемпіонкою України з ушу-саньда, чемпіонкою світу з козацького бою, – розповіла Софія Сметана. – Єдиноборства також люблю за те, що за їх допомогою можна себе захистити. Хоча зазвичай мене ніхто не чіпає.     

Десятирічна вихованка клубу «Оріон» Діана Матвієнко (Турбів, Липовецький район) займається не лише кікбоксингом, але й ушу та рукопашним боєм.

– Тренуюся вже чотири роки. Побачила, як інші б’ються, і вирішила спробувати. З того часу посідаю в змаганнях перші місця, лише одного разу друге. Поза рингом вже доводилося себе захищати у ситуації, коли хлопці чіплялися, – ділиться Діана Матвієнко 

«Оріон», «Прайд» і «ДАО»

Командна першість була лише у К-1. Це різновид кікбоксингу, де дозволені удари коліньми (в корпус і голову) та рукою із розвороту. Тут виступали спортсмени віком від 14 років.  Це були не лише «чисті» кікбоксери, але й представники деяких інших видів. Окремо розігрувалися нагороди у двох розділах – заліковому «А» та ознайомчому «Б», куди запрошували представників ушу, карате, змішаних єдиноборств тощо.

– Кікбоксинг слугує підготовкою до фрі-файту і панкратіону. Він схожий на наші види спорту, лише без елементів боротьби. Проте є елементи бою в стійці, що дуже важливо. Дюжина наших бійців бере участь в цих змаганнях, щоб вдосконалюватися з усіх боків, – каже тренер збірної Вінницької області з фрі-файту і панкратіону Ігор Дишливенко   

– Я нещодавно виступав на чемпіонаті світу з тайського боксу в Бангкоку. Використовую навички цього виду спорту в кікбоксингу, – розповів 16-річний боєць клубу «Сенсей» (Вінниця) Олексій Курінний.

Першість у К-1 здобула команда «Оріон» (Липовецький район), яка виграла дюжину золотих медалей в особистому заліку. На другому місці – «Прайд» (Жмеринка), вісім особистих нагород. На третьому – «ДАО» (Бар), сім медалей.  

Срібні регалії збірникам 

Заступник начальника облспортуправління Олександр Олійник розповів про підписану угоду щодо співпраці із головою осередку федерації кікбоксингу WAKO Василем Музикою.

– На її підставі він проводить змагання від імені органів влади. Ми беремо дольову участь у нагородженні, оренді спортивної зали тощо, – повідомив Олександр Олійник.

Василь Музика розповів, що пропагує різновид кікбоксингу К-1. Бо це міжнародний майданчик для визначення рейтингу бійців.  

– Відкриті змагання у Вінниці будемо проводити чотири рази на рік. За їх підсумками сформуємо збірну у дев’яти вагових категоріях. Її члени отримають регалії зі срібла вагою 132 грами. Збірна захищатиме честь області на чемпіонатах України і міжнародних змаганнях, – повідомив Василь Музика.     

З історії кікбоксингу

У кікбоксингу сполучаються техніка і правила боксу із прийомами східних єдиноборств (удари ногами, підсічки, кидки тощо). Він народився у США, оскільки безконтактні поєдинки не влаштовували глядачів. До того ж правила кікбоксингу дали змогу брати участь спортсменам різних напрямів.

Легенда про народження кікбоксингу така. Вирішили провести поєдинок між чемпіоном світу з боксу Мухамедом Алі та чемпіоном світу з карате Антоніо Інокі. Він закінчився безрезультатно: каратист ліг на спину, а в боксі бити лежачого заборонено. Тоді створили новий, більш видовищний вид спорту.

З історії К-1

K-1 - японська компанія, заснована в 1993 році послідовником карате Каззусі Ісії. Вона займається просуванням кікбоксерських поєдинків.

К-1 була провідною організацією в «японському» кікбоксингу, вивела його в лідери разом із боксом та змішаними єдиноборствами. З 2000-х років термін К-1 став офіційно використовуватися як назва різновиду кікбоксу. Наприклад, у провідній любительській федерації WAKO.

 

 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
16:19 Сьогодні у Вінниці завершують опалювальний сезон 15:30 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (Новини компаній) 15:21 З палаючої квартири на вулиці Дачній у Вінниці врятували чоловіка 15:15 Власна справа від 100 тисяч гривень: який готовий бізнес можна придбати у Вінниці photo_camera Від читача 00:11 Учні з Вінниці здобули призове місце на Таборі підприємництва у Львові 14:24 Чемпіон підняв гирю 220 разів. В області визначили найкращих спортсменів серед аграріїв 14:14 У лабораторії виготовляли кілограм амфетаміну на місяць і збували через мережу клієнтів у Вінниці play_circle_filled photo_camera 13:20 Напівфабрикати: шкода чи користь? (партнерський проєкт) 13:16 Внаслідок масштабного обстрілу 22 березня пошкоджені всі енергоблоки на Ладижинській ТЕС 12:57 Чому «Долина» має забрати водомати з Вінниці? Отримали пояснення від мерії 12:12 Судитимуть ділків, які пропонували «посприяти» отримати посаду ректора медуніверситету 12:06 «Дуже вчасно! Дуже красиво й потужно!» Чим вразив концерт-реконструкція у Вінниці? play_circle_filled photo_camera 11:22 Уряд уточнив перелік ВПО, які отримуватимуть допомогу на проживання. Що нового? 11:10 Дитяча стоматологія у Вінниці: обирайте кращих дитячих стоматологів! (партнерський проєкт) 10:21 Де у Вінниці 28 березня не буде світла, гарячої та холодної води. Адреси 09:36 Вночі ворог застосовував стратегічну і тактичну авіацію, атакував кількома хвилями дронів 09:11 «На щиті» повернувся додому Андрій Цвях. Сьогодні Героя проводжатимуть в останню путь 09:00 Охорона та безпека під час війни: вінницькі охоронні фірми, сигналізація та відеонагляд (партнерський проєкт) 08:17 Сьогодні відзначають Всесвітній день історика. Історія, заборони та прикмети 28 березня 21:11 Чоловік здійснив 38 транзакцій і перевів собі з карти знайомого понад 255 тисяч
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up