Всеукраїнський велопробіг за участю спортсменів з вадами зору пройшов через Вінницю

Всеукраїнський велопробіг за участю спортсменів з вадами зору пройшов через Вінницю

Другий Всеукраїнський благодійний велопробіг під назвою «Бачу! Можу! Допоможу!» 15 серпня пройшов через Вінницю. Його учасники зупинилися біля міської ради і поспілкувалися з мешканцями міста та всіма охочими. 

Як виявилося, у велопробігу задіяні п’ять велотандемів, в яких в парі їдуть незрячий та цілком здоровий спортсмен. Разом з ними – волонтери на звичайних велосипедах. Учасники велопробігу представляють багато міст України: Черкаси, Одесу, Львів, Тернопіль і Житомир. Серед них – дві сімейні пари.     

Перший такий велопробіг під назвою «Бачу! Можу! Допоможу!»  провели рік тому. Тоді стартували у Львові, проїхали через Київ та Черкаси і повернулися до міста Лева. В цьому році велосипедисти протягом 16 днів долатимуть відстань від Львова до Одеси.

Як каже співорганізатор велопробігу Вікторія Лучкан, його ідея – розвіяти стереотипи щодо людей з інвалідністю.

Відео дня

– Кожен, хто стикається з нашими учасниками, починає розуміти, що не має особливої різниці між звичайними людьми і особами з вадами зору. Дружні стосунки учасників у велотандемі красномовно про це свідчать, – каже організатор пробігу Вікторія Лучкан.

Колишня вінничанка Софія Сидоренко, яка вже вісім років мешкає у Львові, бере участь у велопробігу спільно з Євгеном Чавговським (Одеса), який має вади зору.     

– Я вирішила взяти у велопробігу тому, що це надзвичайно цікавий досвід. Окрім того, це ще й велика відповідальність за свого напарника, – каже Софія Сидоренко (Львів).

– Не вперше приймаю участь в таких заходах, виступаю у велопробігах з 2011 року. Велоспорт мені до душі, адже він позитивно впливає на здоров’я людини і продовжує життя. До втрати зору я катався на звичайному велосипеді, а тепер доводиться на велотандемі. Такі парні заїзди – просто чудові, якщо ти перебуваєш в дружніх стосунках з партнером, – наголошує Євген Чавговський.      

Previous Next

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:07 Вінничани можуть оформити пенсію дистанційно, без відвідування держустанови. Навіть з-за кордону 20:34 Батьки загиблого Героя подарували дитячий ігровий майданчик громаді на Вінниччині photo_camera 20:12 Зустріли траурний кортеж «На щиті»: чого не варто робити, яке може бути покарання 19:55 У Подільський зоопарк можна ходити безплатно. Хто має таку можливість та у які дні photo_camera Від читача 19:25 Допоможіть зібрати підписи петиції (посмертно) моєму чоловікові на звання Героя України 19:29 «По новому закону Зеленського можемо робити, що хочем!» У Тульчині силою мобілізували 21-річного 18:18 Наше місто тепер має свій ексклюзивний десерт — торт «Вінниця» 18:13 Військовий, який знищив з «Джавеліна» дев’ять ворожих цілей, став Почесним громадянином Якушинець 17:24 У Вінниці продезінфікували понад 400 колодязів у приватному секторі 16:16 Стали відомі дати, коли розпочнуться літні канікули у вінницьких школах 15:33 Називався пораненим військовослужбовцем та просив гроші на лікування. Шахрай отримав підозру 15:05 До сервісного центру на Ботанічній величезні черги. Чому і як це пов’язано з мобілізацією? photo_camera 14:39 Вінничанин хотів втекти за кордон за десять тисяч доларів. Чому не вийшло 14:27 Наукова лабораторія на Вінниччині: як школярі створюють роботів та спілкуються зі штучним інтелектом play_circle_filled photo_camera 14:20 Косметичні процедури навесні: поради, що зараз необхідно зробити (партнерський проєкт) 13:55 Вакцинація дорослих: що перевірити, коли йдете вакцинуватись від дифтерії і правця 12:28 Якими послугами служби зайнятості можуть скористатися ВПО 12:02 Втекли з частини зі зброєю та вбили патрульного: деталі та версії злочину в Гайсинському районі play_circle_filled photo_camera 12:00 Лабораторія ДІЛА - не лише про дослідження, а про турботу до команди, благодійність та підтримку госпіталів (новини компаній) 11:34 Почастішали випадки укусів кліщів. Як уберегтися?
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up