Волейбольний клуб «Вінер» готується дебютувати в чемпіонаті України

Волейбольний клуб «Вінер» готується дебютувати в чемпіонаті України
  • Вінниця завжди славилася волейбольними традиціями і досягненнями. Класних гравців готують у обласній спеціалізованій ДЮСШ і міській спортшколі № 3.
  • У суперлізі чемпіонату України грають чоловічі клуби ВК «Вінниця» і «Міцний горішок» та жіночий «Білозгар-Медуніверситет», у вищій лізі – чоловічий ВК «Вінниця-2» у першій – жіночий ВК «Вінниця».
  • Тепер у нашому місці з’явився ще один волейбольний клуб майстрів. ВК «Вінер» незабаром дебютує в чемпіонаті України серед жінок (перша ліга).

 

Наразі він регулярно тренується у залі технолого-промисловому коледжу ВНАУ і неподалік від нього, на майданчику просто неба. Тренує «Вінер» молодий фахівець Олександр Прищепа.

– Наша команда була створена в 2016 році із гравців-аматорів Вінниці. З того часу клуб «Вінер» став віце-чемпіоном міста і бронзовим призером чемпіонату області, – каже Олександр Прищепа. – Тепер прагнемо увійти до фінальної четвірки команд першої ліги. Далі – побачимо.   

Відео дня

В складі команди  – переважно вихованки ДЮСШ нашої області. Є також спортсменки із Київської і Чернігівської областей. Студенток декілька, переважно всі працюючі. Найстаршому гравцю – 35 років. Це кандидат у майстри спорту, ліберо (екс-зв’язуюча) Альоні Мокшак яка має досвід виступів на професійному рівні. А ось школярок у команді немає.          

– Основного спонсора нам бракує. Будемо дуже вдячні, якщо нас підтримають представники місцевого бізнесу, – наголошує Олександр Прищепа.

Начальник ВК «Вінер» Анна Ільницька розповіла, що в її клубу зібрані дівчата, які «хворіють» волейболом.

– Майже у всіх є діти, робота. Але у вільний час дівчата приходять на тренування і займаються до пізнього вечора. Зараз у нас тривають збори, під час них тренуємося щоденно. А на вихідних – двічі на день, – розповідає Анна Ільницька. 

Чемпіонат України з волейболу серед жінок у першій лізі стартує в грудні. Перший виїзний тур – у Луцьку. Всього заплановано три тури. Серед них один, березневий, у Вінниці, на базі педуніверситету.

Загалом у першій лізі грають 16 жіночих команд, розбитих на дві групи. ВК «Вінер» і ВК «Вінниця» гратимуть разом. Їм протистоятимуть колективи Івано-Франківська, Хмельницького, Тернополя тощо. 

– В першій лізі всі команди досить сильні. Це добре, бо таким чином у нас є можливість прогресувати, покращувати свій рівень. Ми прагнемо своїми успіхами пропагувати жіночий волейбол на Вінниччині, – підкреслюють керівники ВК «Вінер».          

 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (4)
  • Вадим Мельник

    Ілья - йди лісом козел )))
    Вони красавчик(красуні)  - і вони переможуть !!!!!
  • Илья Довгий

    Какой міцний горішок ???

    Вы что ? В сосну въехали ?

    Его уже нет как пару лет !!

    Вы хотяб актуальную информацию проверяйте !



    И уже нет такого клуба как (вк винница )

    Фу такими быть (
  • Александр Безуглый

    Удачи Вам !!!
  • Мила Сторож

    Наконец-то..... За победой!!!!
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
15:45 Будівельні та ремонті послуги по дому. Актуальні оголошення від вінницьких компаній 15:15 Музиканту Джанго, який публічно підтримує росію, вінницькі СБУшники оголосили підозру 14:50 Ветерани та ВПО можуть скористатись безкоштовною послугою переїзду в Україні (Новини компаній) 14:13 Війна — не завада любові: історія сапера зі Жмеринки Івана та його коханої Яни photo_camera Від читача 15:02 Skills4Recovery та JA Ukraine провели ярмарок молодіжного підприємництва Junior EXPO-2024 14:10 Де поставити зубні імпланти у Вінниці? Огляд кращих стоматологій Вінниці (партнерський проєкт) 13:19 Зникла 82-річна Лілія Марценюк з Вінниці. Допоможіть розшукати жінку 12:20 Військові чекають ваші книги! У Вінниці розпочався збір «Літературний донат» photo_camera 12:06 Загиблі мирні люди, зруйновані лікарні та багатоповерхівки: про 784-й день війни 11:50 Куди вступити після 11 класу: огляд вищих навчальних закладів Вінниці (партнерський проєкт) 11:43 До 400 тисяч гривень готові дати ветеранам на бізнес у Вінниці. Триває конкурс 11:17 Знищили усі 13 ворожих ударних дронів. Цієї ночі на Вінниччині працювала ППО 10:36 Сталося аварійне відключення води на 16-ти вулицях та в одному мікрорайоні. Адреси 10:07 У Вінниці знеструмили шість вулиць: адреси, де немає світла та причина відключення 09:20 ДІЛА — лабораторна діагностика в ім’я здоров’я кожної людини (Новини компаній) 09:11 Вінниця проводжає на вічний спочинок військового Сергія Плаксюка 08:26 Сьогодні вітаємо Івана та Віктора. Історія, заборони та прикмети 18 квітня 21:01 Все цвіте та буяє: світлини заквітчаного Подільського зоопарку photo_camera 20:14 Вінничан запрошують на два майстер-класи до Великодня 19:51 Дорожня розмітка за 4 мільйони зійшла разом зі снігом. За скільки намалюють нову? play_circle_filled photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up