«Вінниця біжить». Свято спорту, яке надихає рухатися вперед

«Вінниця біжить». Свято спорту, яке надихає рухатися вперед
  • Вінниця зробила ще один крок до міського марафону!
  • Цьогоріч тисячі вінничан пробігли дистанції 1 і 9 кілометрів, взявши участь у спортивному святі «Вінниця біжить».
  • На фініші всіх чекали розваги та розіграш подарунків.
  • Головні призи — путівка до Угорщини для бігунів, а для передплатників RIA у Францію до Діснейленду

27 травня у Вінниці відбулося справжнє спортивне свято! Рівно о 10.00 біля «Книжки» почалася реєстрація на «Вінниця біжить». На дистанцію 1 кілометр зареєструвалося 2080 бігунів. А 9-кілометрову дистанцію обрали 612 учасників — спортсмени, прихильники здорового способу життя та просто любителі бігу.

Вінницький шоумен Олександр Теренчук розпочав спортивне свято.

Відео дня

— Вінниця, це місто, яке йде вперед, бігаємо і рухаємо Вінницю, — сказав Олег Горобець директор «RIA Media» у вітальному слові.

Заступник вінницького міського голови Владислав Скальський привітав усіх вінничан зі святом бігу та здоров'я.

— Ми впевнені, що Вінниця заслуговує на те, щоб бути прикладом для інших, — казав заступник мера. — І плануємоорганізувати більш масштабний захід, ще більш спортивний, щоб там могли фіксуватися спортивні результати. Є одна проблема — Вінниця дуже компактне місто, тому такі заходи даються дуже складно. Але якщо не наступного, то через два роки ми зможемо організувати потужний напівмарафон, почнемо з цього, для того щоб дійсно зробити промоцію нашому місту, бо воно того варте.

Олександр Третяк, керівник відділу маркетингу мережі супермаркетів «Грош», VIP-партнер свята побажав всім учасникам гарного пробігу. До речі, від «Грошу» бігати прийшла ціла команда 30 людей.

 На старт. Дві дистанції 9 км і 1 км були сплановані таким чином, щоб усі учасники стартували від «Книжки» в різних напрямках по Хмельницькому шоссе. За порядком та правилами забігу слідкували 31 суддя та 47 поліцейських.

Фінішували всі бігуни в Центральному парку ім. Горького. Зі сцени біля Літнього театру ведучий свята Роман Гах вітав усіх з вдалим фінішем. Доки готувалися до нагородження переможців, на сцену запросили наймолодшого і найстаршого учасників «Вінниця біжить». Самим юним став малюк, якому ще двох років немає, до речі, малий прийшов на свято разом з усією родиною — вісім людей. Найстарших бігунів виявилось аж троє, два поважних чоловіки по 80 років, та їх старший товариш, якому 82.

До речі, 82-річний вінничанин не лише побив віковий рекорд «Вінниця біжить», чоловік ще й пробіг дистанцію 9 км. Подарунки вручили всім.

Переможці забігу. Після того, як відзначили усіх цікавих та неординарних учасників забігу, настала черга нагороджувати переможців «Вінниця біжить». Трійку переможців серед чоловіків та жінок на 9 км нагородили медалями, дипломами та грошовими призами. За 1 місце — 5000 грн, за 2 місце — 3000 грн, 3 місце — 1000 грн.

Першим серед чоловіків дистанцію 9 км пробіг Василь Коваль за 25 хвилин 19 секунд.

— Минулого року на «Вінниця біжить» став срібним призером на дистанції три кілометри, цього року прибіг першим 9 км, приємно, — каже Василь Коваль.

Другим фінішну пряму на дистанції 9 км перетнув минулорічний переможець «Вінниця біжить» Сергій Рибак, який прибіг до фінішу за 25 хвилин та 21 секунду. Бронзовим призером став Анатолій Демида.

А серед жінок перше місце зайняла Віра Овчарук. Вона прибігла за 28 хвилин 39 секунд.

— Вигравала марафони у Філадельфії (США), Англії, останній марафон був 7 травня в Німеччині, там я була другою, — каже Віра Овчарук. — У Вінниці бігла вперше, і задоволена трасою, організацією і перемогою.

Срібним призером стала Любов Суховірська (30 хв. 27 сек.). Третє місце на дистанції 9 км серед жінок посіла Наталія Семенович (30 хв. 55 сек.), яка теж уперше брала участь в масовому забігу і сподівається на те, що наступного року буде знову.

Подарунки від спонсорів. Після вручення нагород забігу «Вінниця біжить», завдяки лотереї розіграли безліч цінних подарунків від партнерів свята, локації яких були розташовані біля сцени. Серед призів:  спортивні пляшки від «ВелоЛіги», футбольні м'ячі, надувні матраци, електрочайники від «Ласунки», крокоміри від «ОMRON»,  сертифікати від «Українського Центру Кінезітерапії», «Подільського центру зору». Сертифікат на одну безкоштовну годину поїздки на лімузині від Бліц Таксі. ВІП-партнер свята «Грош» задарував всіх учасників «Вінниця біжить» подарунками, серед яких були: сертифікати на 30 піц, та 50 п'ятикілограмових подарунків з продукцією від ГРОШ,  більше 100 коробок цукерок «Корона De Luxe» та більше 1200 пляшок Збручанської, яку всі бігуни пили вздовж дистанцій та на фініші.

Головним призом серед усіх учасників «Вінниця біжить», стала подорож на двох до Угорщини від туристичної агенції «Мер-Ка-Ба». Її власницею стала 13-річна Діана Сташок.

Між розіграшами та нагородженями переможців перед учасниками свята виступали талановиті вінницькі колективи з запальними танцями «ART Fusion» та «Sharm S». А чарівні пісні дарувала співачка Еліна Мбані.

Переможці від RIA. Газета RIA за традицією в кінці травня вітає всіх свої передплатників розіграшем призів. Серед яких був велосипед від партнера «ВелоЛіга», вартістю 16 тисяч гривень. Його власником став Сергій Субін. Чоловік працює будівельником, каже, що жодного разу нічого не вигравав.

— У дитинстві я любив кататися на велосипеді, тепер в мене підростають онуки, — говорить Сергій Субін. — Дуже вражений цим виграшем. Тим паче, що не збирався приходити на розіграш, але передумав і от сюрприз.

А головний приз — подорож до французького Діснейленду — виграла вінничанка Тетяна Столяр. Жінка працює на підприємстві «Авіс» і була настільки вражена виграшем, що не могла стримати сліз.

— Я не можу оговтатись, моя онучка Уляна зараз у лікарні і дуже хотіла хоч якийсь подарунок на святі виграти, а тут подорож у Діснейленд, — не стримуючи сльози говорить жінка. — Я дуже рада. Дякую вам.

 

Парнери “Вінниця біжить”

ВІП партнер Мережа супермаркетів ГРОШ

Ексклюзивні партнери: медтехніка OMRON, ВелоЛіга

Офіційні партнери: Бліц-таксі 555-444, Український Центр Кінезітерапії, кава Жокей, Поліграфія Ідеї Успіху, центр дитячої офтальмології “Зорик”, ТМ Ласунка, поліграфія Консоль, агентство нерухомості "Благоустрій", TOYOTA Преміум Моторс, ГО “Твереза Вінниця”, мотузковий парк “Активна Країна”.
Туристичні партнери Мер-Ка-Ба та Аккорд Тур.

 

 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (1)
  • Sergii Rybak

    Було круто, маю надію що змагання будуть і надалі, і все більге вінниччан прийматимуть участь.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:01 Вінничан попереджають про заморозки та сильні дощі 20:03 Випадково розбили товар у магазині: чи потрібно за нього платити? 19:03 У Вінницькому районі буде гучно. Підриватимуть кар'єр play_circle_filled 18:32 «Без вашої допомоги трошки тяжкувато». Мама полеглого воїна зібрала для побратимів сина 200 тисяч гривень Від читача 18:18 Оператор морського дрону СБУ: “Sea Baby” можуть обнулити цілий флот ворога (Відео) 18:04 Правова допомога для військовослужбовців: як її отримати безкоштовно 16:43 Мільйонери у вінницьких МСЕКах: друга частина огляду декларацій голів комісій за 2023 рік 16:25 Куди у Вінниці піти на курси: твоя нова робота (партнерський проєкт) 16:24 Зеленський підписав закон про мобілізацію 16:06 У фонді музею Вінниці зберігається карткова гра флірт «Калина» 1920-1930-х років photo_camera 15:15 У Вінниці вже понад 30 трамваїв Tram-2000. Коли отримаємо решту швейцарських вагонів 15:14 Славетні хори з Житомира і Тернополя, французька музика і «Цей сон»! ТОП концертів квітня у філармонії play_circle_filled photo_camera 14:59 Патрульні виявили наркотики у вінничанина, який порушував комендантську годину photo_camera 14:40 ТОП заклад Вінниці, що має дитячу кімнату - справжній відпочинок дітям та батькам (партнерський проєкт) 14:28 Вінницькі черлідерки завоювали цілий комплект нагород на чемпіонаті України photo_camera 14:01 Понад 40 вулиць Вінниці нині без світла: адреси та причина відключення 13:50 За Тяжиловом планують побудувати нове виробництво. Триває обговорення 12:55 У Тульчині п'яний водій хотів відкупитися від поліції та не вийшло 12:05 Де смачно пообідати на Замості: огляд бізнес ланчів і не тільки (партнерський проєкт) 11:24 У Вінниці виявили витік нечистот у річку Південний Буг photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up