Вінничанин Олексій Денисюк стрілятиме на Паралімпіаді з подарованої зброї

Вінничанин Олексій Денисюк стрілятиме на Паралімпіаді з подарованої зброї

Вінничанин Олексій Денисюк ще чотири роки тому виступав на змаганнях серед звичайних спортсменів, був кандидатом у майстри спорту з кульової стрільби, призером чемпіонату України. Але після падіння з великої висоти він отримав серйозні травми опорно-рухового апарату. Нині ходить, тримаючись за палицю.    

.   

Втім, вінничанин психологічно не зламався і не «зав’язав» зі спортом. Олексій Денисюк став виступати на чемпіонатах серед спортсменів-інвалідів, де досяг значних висот. Зокрема, став переможцем міжнародних турнірів і Кубків світу з кульової стрільби, майстром спорту міжнародного класу. А ліцензію на Параолімпійські ігри-2016, які відбудуться в Ріо-де-Жанейро (Бразилія) Олексій Денисюк виборов ще рік тому! Це буде його перша Паралімпіада.

Світовий рекордсмен

Відео дня

Дев’ятого серпня 27-річний стрілець-паралімпієць отримав в подарунок сучасну зброю від голови Вінницької облдержадміністрації Валерія Коровія і начальника облспортуправління Сергія Чернявського. Після нагородження Олексій розповів про себе і відповів на запитання. 

– Займаюся кульовою стрільбою близько десяти років. Тренуватися почав в молодіжному віці. Травма, яку я отримав чотири роки тому, закрила мені двері в звичайному спорті і водночас відкрила у паралімпійському, – каже Олексій Денисюк.    

– Олексію, на що розраховуєте на Паралімпіаді?

– Зрозуміло, розраховую на медаль. Намагатимуся не розчаровувати вболівальників. Але у Великому спорті наперед загадувати не варто.  

– Нагадайте про свої останні гучні міжнародні перемоги.

– Я ще з жодних міжнародних змагань не повертався без медалей! Востаннє на Кубку світу в Бангкоку (Таїланд) виграв три золоті нагороди, тобто переміг в усіх трьох дисциплінах. На міжнародних змаганнях в м. Осієк (Хорватія), коли я виборов паралімпійську ліцензію, водночас встановив світовий рекорд.

– Коли виїжджаєте на Паралімпіаду?

– З 15 серпня я перебуватиму на зборах в Німеччині, після чого повернуся в Україну. А після проводів у Києві разом з параолімпійською збірною полечу до Бразилії. Паралімпіада відкривається третього вересня.

В трьох дисциплінах

– Детальніше розкажіть про подаровану Вам зброю.

– Це пневматичний німецький пістолет ціною 60 тисяч гривень, один з кращих в світі. В його конструкції враховано найновіші технології, в тому разі електронний спуск. З такою зброєю буду намагатися показати відповідний результат в Бразилії.

– В скількох видах програмах виступатиме в Ріо?

– Подарованим пневматичним пістолетом буду користуватися в одній з паралімпійських дисциплін – пневматичній стрільбі на 10 метрів. З іншою зброєю в руках боротимуся за медалі в малокаліберній стрільбі на 50 метрів і швидкісній стрільбі на 25 метрів.

– Хвилюєтеся перед головним стартом у житті?

– Авжеж, як і всі нормальні люди. Раніше мені це хвилювання заважало. А зараз в цьому стані можу без проблем виступати на важливих змаганнях і показувати високі результати.

«З росіянами було б цікавіше»

– Як готувалися і готуєтеся до Паралімпіади?

– Наполегливо тренуюся. Також дотримуюся правильного режиму дня, збалансовано харчуюся, вживаю корисні мікроелементи. Має значення і відповідне психологічне налаштування. Тобто підготовка до Ігор в Ріо для мене стала образом життя.

– Шкодуєте, що в Бразилії серед Ваших суперників не буде росіян, адже всю збірну сусідньої держави дискваліфікували за використання допінгу?

– З росіянами було б дещо цікавіше. Але для мене під час змагань практично неважлива кількість суперників. В першу чергу змагаюся сам із собою, тобто зі своїм попереднім результатом. Якщо хоча б на очко покращую його, то це вже безумовна перемога.

– Всіх основних конкурентів раніше перемагали на Кубках світу?

– Раніше зустрічався на змаганнях зі всіма головними майбутніми опонентами в Ріо. І зазвичай випереджав їх.  

Задоволення від тренувань, а не від полювання

– Стрілецька база у Вінниці підходить для спортсменів високого міжнародного рівня?

– Напевно, так. Я починав свій шлях у стрільбі з тиру Палацу дітей та юнацтва, де тренуюся й донині. Також періодично відвідую стрілецьку базу школи № 22. Нещодавно на Старому місті відкрили непоганий динамівський тир; також функціонує 50-метровий тир у школі № 27. Але в основному я готуюся до змагань за межами Вінниці і нерідко навіть за межами України – на навчально-тренувальних зборах в складі паралімпійської команди.

– Що головне під час тренувань?

– Хочеться виходити після занять з легкою, але приємною втомою. Тобто отримувати задоволення від самого тренувального процесу. А це можливо зазвичай тоді, коли він відбувається в комфортних для спортсмена умовах.

– Чи цікавить Вас вогнепальна зброя?

– Я стріляю на змаганнях з малокаліберної вогнепальної зброї. Вона цікавить мене виключно як спортивна, не більше. Вдома маю зареєстровану зброю, хоча я не мисливець. Не отримую задоволення від вбивства тварин.                          

– Як стати успішним стрільцем?

– На це питання так же непросто відповісти, як пояснити, приміром, як стати мільйонером. Напевно, секрет успіху такий: 1 % таланту і 99 % великої праці. В кульовій стрільбі непотрібні особливі фізичні дані, але водночас необхідно мати наполегливість, характер і бути спокійною людиною. Наш вид спорту не любить різких рухів.

Коментарі

Начальник Вінницького облспортуправління, срібний олімпійський призер з велоспорту Сергій Чернявський:

– Завдяки допомозі облдержадміністрації, ми маємо можливість придбавати кращий інвентар для наших спортсменів. Зокрема, цього року серйозно покращили матеріально-технічну базу спортшкіл, провели збори та забезпечили всім необхідним наших олімпійців і паралімпійців. Щодо Олексія Денисюка – враховуючи попередні результати, він є реальним претендентом на «золото» Паралімпіади. 

Наставник Олексія Денисюка, заслужений тренер України з кульової стрільби Денис Мустафаєв:

– Зброя, яку подарували зараз Олексію, найсучасніша. Їхати на Паралімпіаду все одно було з чим. Але подарований пістолет – нової, найсучаснішої моделі. Це може зіграти свою роль в досягненні високого результату у Ріо. За час до початку Паралімпіади Олексій Денисюк буде пристрілювати нову зброю. Цим він займатиметься на тренувальних зборах. У Олексія є добрі шанси, щоб стати паралімпійським чемпіоном.

Previous Next

    

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
15:21 З палаючої квартири на вулиці Дачній у Вінниці врятували чоловіка 15:15 Власна справа від 100 тисяч гривень: який готовий бізнес можна придбати у Вінниці photo_camera 14:24 Чемпіон підняв гирю 220 разів. В області визначили найкращих спортсменів серед аграріїв 14:14 У лабораторії виготовляли кілограм амфетаміну на місяць і збували через мережу клієнтів у Вінниці play_circle_filled photo_camera Від читача 00:11 Учні з Вінниці здобули призове місце на Таборі підприємництва у Львові 13:20 Напівфабрикати: шкода чи користь? (партнерський проєкт) 13:16 Внаслідок масштабного обстрілу 22 березня пошкоджені всі енергоблоки на Ладижинській ТЕС 12:57 Чому «Долина» має забрати водомати з Вінниці? Отримали пояснення від мерії 12:12 Судитимуть ділків, які пропонували «посприяти» отримати посаду ректора медуніверситету 12:06 «Дуже вчасно! Дуже красиво й потужно!» Чим вразив концерт-реконструкція у Вінниці? play_circle_filled photo_camera 11:22 Уряд уточнив перелік ВПО, які отримуватимуть допомогу на проживання. Що нового? 11:10 Дитяча стоматологія у Вінниці: обирайте кращих дитячих стоматологів! (партнерський проєкт) 10:21 Де у Вінниці 28 березня не буде світла, гарячої та холодної води. Адреси 09:36 Вночі ворог застосовував стратегічну і тактичну авіацію, атакував кількома хвилями дронів 09:11 «На щиті» повернувся додому Андрій Цвях. Сьогодні Героя проводжатимуть в останню путь 09:00 Охорона та безпека під час війни: вінницькі охоронні фірми, сигналізація та відеонагляд (партнерський проєкт) 08:17 Сьогодні відзначають Всесвітній день історика. Історія, заборони та прикмети 28 березня 21:11 Чоловік здійснив 38 транзакцій і перевів собі з карти знайомого понад 255 тисяч 20:18 В один день на Вінниччині сталось одразу чотири автопригоди, в одній з них загинув пішохід photo_camera 19:45 Не лише комуналка. Які пільги має родина учасника бойових дій
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up