Вінницьких волонтерів навчали в «Олімпійській лабораторії»

Вінницьких волонтерів навчали в «Олімпійській лабораторії»

Сьомого вересня на Європейській площі у Вінниці провели вже традиційний захід «Olimpic Lab» («Олімпійська лабораторія»). Його організувало відділення НОК України у Вінницькій області.

Цього разу темою було «волонтерство у спорті». Бо всі учасники заходу згодом допомагали організувати урочисту процедуру зважування та саме шоу «Великий бокс» до Дня Вінниці за участі кращих бійців з різних країн. 

На «Олімпійську лабораторію» завітали близько 30 молодих вінничан. Переважно студенти факультету фізичного виховання місцевого педуніверситету.

За словами викладача ВДПУ Ігоря Герасимишина, його група першокурсників прийшла до «Олімпійської лабораторії» у повному складі.

Відео дня

– Я їх куратор. Сам схвально ставлюся до волонтерства, тому залюбки підтримав цей олімпійський захід, – розповів Ігор Герасимишин.

Настанови і поради студентам-волонтерам давали відповідальний секретар відділення НОКУ Тетяна Шмаль і учасник Олімпійських ігор (з легкої атлетики), стипендіат обласного відділення НОКУ Андрій Ковенко.

– Ми роз’яснюємо саме поняття волонтерства. Даємо молоді корисні приклади і окреслюємо напрямки цієї роботи. Сподіваємося, що після нашої «Olimpic Lab» з’явиться більше бажаючих бути волонтерами  у спорті, – каже  Андрій Ковенко.    

Молоді було цікаво спробувати себе у чомусь новому. 18-річний студент факультету фізвиховання Денис Ролінський розповів, що 10 років займався футболом і ще 2 роки боксом.

– Я ніколи не брав участі у волонтерських акціях. Тому залюбки спробую, – каже Денис Ролінський.

Його товариш, 20-річний Олександр Щербань, розповів, що вже бував волонтером.

– Я взагалі люблю допомагати людям. Тобто не лише у спорті, – ділиться Олександр Щербань.

Марія Стародонова дебютувала в якості волонтера.

– Я спортсменка, займаюся художньою та естетичною гімнастикою. Вважаю, що спортсменам завжди потрібна допомога, в тому числі і волонтерська. Ми маємо допомагати і підтримувати один одного, – наголошує студентка.    

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
17:24 До Небесного легіону приєднався Віталій Лукіянчук з Сальника 16:23 Внаслідок нічної атаки на Вінниччині є пошкодження енергетичної інфраструктури 16:00 Афіша Вінниці. Де і як відпочити дітям і дорослим на вихідних 30 та 31 березня 15:19 Вінничанину загрожує штраф за засмічення берега річки Дьогтянець play_circle_filled Від читача 13:19 «Мистецтво вільних людей»: на Вінниччині проведуть безкоштовний майстер-клас із петриківського розпису для дітей та дорослих 15:15 Porsche, Mercedes, Range Rover: як виглядають та скільки коштують найдорожчі автівки Вінниці photo_camera 14:24 У поліції показали уламки ворожого дрона, що вибухнув біля будинку на Вінниччині photo_camera 14:11 Поранених воїнів із порушенням зору у Вінниці запрошують на безкоштовні тренування із дзюдо 13:21 На блок-посту в Гайсині затримали водія, у якого було 150 патронів photo_camera 13:00 Цех 9, Токайо, Етно чари - нові заклади, що відкрились у Вінниці в 2023 (партнерський проєкт) 12:19 У Вінниці зіткнулись три автівки, постраждали водії та дворічна дитина photo_camera 11:50 Запрошуємо на відкриття персональної виставки керамічних робіт ветерана Івана Шостака 11:17 Без води та світла. Де у Вінниці 29 березня відключатимуть послуги 11:00 Чому вивчати англійську з дитинства актуально як ніколи (Новини компаній) 10:36 В останню путь проводжатимуть вінничанина Романа Стрільчука 10:12 Минулої ночі ворог застосував 99 засобів повітряного нападу: деталі нічної атаки 08:53 Ворожий безпілотник здетонував біля житлового будинку на Вінниччині 08:30 Що таке вініри? Де їх встановити у Вінниці (партнерський проєкт) 08:17 Сьогодні відзначають День фокусника. Історія, заборони та прикмети 29 березня 21:11 В Україні планують закрити майже всі сільські школи
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up