Наші волейболісти продовжують гонитву за лідером суперліги — «Кажанами» зі Львову

Наші волейболісти продовжують гонитву за лідером суперліги — «Кажанами» зі Львову
Наші волейболісти не збираються поступатися львів’янам золотими нагородами

В розпалі суперлігові змагання чемпіонату України з волейболу. Там виступають дві вінницькі чоловічі команди і одна жіноча. Всі вони претендують на нагороди. 

Чекаємо захоплюючого дербі 

Цими вихідними, після п’яти зіграних турів, чоловіча суперліга відпочивала. Наразі лідирують «Барком-Кажани» (Львів). Лише на очко відстає «МХП-Вінниця». Це поки єдиний клуб, який цього сезону спромігся обіграти лідера перегонів. Причому зробив це у місті Лева «всуху» – 3:0 за партіями.     

На третій позиції йде ще один клуб нашого міста «Серце Поділля». Він відстає від львів’ян на три очки. Загалом у суперлізі представлено вісім команд. 

В шостому турі нас чекає захоплююче дербі. «Серця» прийматимуть свої земляків. Ігри, як завжди, пройдуть у спорткомплексі Вінницького державного педагогічного університету. У п’ятницю, 23 листопада, матч стартує о 18.30. Наступного дня гра розпочнеться о 12.00.    

Відео дня

– Вінницького дербі у цьому сезоні ще не було. Тому помірятися силами дуже цікаво. В попередніх сезонах ми боролися із «сердечними» із перемінним успіхом, – каже виконавчий директор обласної федерації волейболу і водночас директор клубу «МХП-Вінниця» Віталій Дімітрієв.

Нагадаємо, торік команда «МХП-Вінниця» посіла п’яте місце в суперлізі, а «Серце Поділля» – четверте. Тож у керівників наших клубів є бажання покращити ці результати.

– Поки що ставимо перед хлопцями задачу потрапити до першої четвірки команд, яка продовжить боротьбу за медалі. Аналогічна мета й у іншої команди нашого міста, – наголошує Віталій Дімітрієв. – Поганий той солдат, який не хоче стати генералом. Тож і ми спробуємо поборотися за золото. Недарма цього сезону вже перемагали чинного чемпіона і володаря Кубку України «Барком-Кажани». 

Переїхали у Тростянець

Перед сезоном «МХП-Вінниця» значно оновило склад. До неї залучено шість кращих молодих волейболістів із різних регіонів України. Це було зроблено на перспективу. В той же час в «Серці Поділлі» грають більш досвідчені гравці, з іменем.

В попередніх сезонах «МХП-Вінниця» проводило поєдинки в обласному центрі. В цьому чемпіонаті команда грає у Тростянці, як забажав головний спонсор. Там відремонтували ігрову залу, облаштували сучасні роздягальні та опалення.

– На матчі у Тростянці ходить близько 400 глядачів. Це трохи менше, ніж у Вінниці. Тростянецькі вболівальники поки що не звикли до професійного волейболу. Але, думаю, з часом все більше і більше фанів відвідуватимуть поєдинки «МХП-Вінниця». Вже зараз на них приходять не лише місцеві вболівальники. На них також приїздять прихильники волейболу із Бершадського, Чечельницького і Крижопільського районів, – інформує Віталій Дімітрієв.

Боротьба за Кубок країни

«МХП-Вінниця» не лише успішно виступає у чемпіонаті України, але й продовжує боротьбу за Кубок країни. Нещодавно в Харкові наша команда успішно подолала третій етап змагання – і вийшла у четвертий. При цьому в одному із матчів«МХП-Вінниця» переграло принципового суперника «Барком-Кажани» із рахунком 3:1.

Також продовжує кубкові баталії «Серце Поділля». Воно у січні прийматиме ігри наступного етапу розіграшу. Боротиметься із «МХП-Вінниця», «Фаворитом» (Лубни) і «Житичами» (Житомир). В четвертому раунді учасників розбили на дві четвірки. Далі, у півфінал, вийде половина кращих колективів. 

Тренер не відпочиває

Вінницька жіноча команда суперліги «Білозгар-Медуніверситет» також відпочивала вихідними. Виключенням є лише її головний тренер Юлія Якушева – вона готувала збірну України серед дівчат до 17 років. Цей колектив проводив тренувальний збір у Калинівці. До речі, до національної юнацької команди входить дочка головного тренера Валерія Якушева.

Поки «Білозгар-Медуніверситет» посідає п’яту сходинку в турнірній таблиці. В попередньому турі наші волейболістки вдома двічі поступилися «Хіміку» (Южне) – 0:3 1:3.  Наступні два матчі проведемо на виїзді – у Тернополі і Луцьку. Після цього прийматимемо команду Запоріжжя.

– Після цих турів можна буде оцінити перспективи команди, – сказала Юлія Якушева. – Наша мета на сезон – потрапити у першу четвірку і потім поборотися за медалі. Минулого чемпіонату ми посіли п’яте місце. Зараз прагнемо більшого.  

Головними конкурентами «Білозгар-Медуніверситету» є колективи Луцька, Тернополя, Хмельницького і Запоріжжя. Всі вони приблизно рівні за силою.

 

Чемпіонат України з волейболу серед чоловічих команд суперліги. Турнірне становище після п’яти турів  

 

Місце

Команда

Ігри

Виграші

Поразки

Партії

Очки

1.

«Барком-Кажани»

10

9

1

27-8

22

2.

«МХП-Вінниця»

10

8

2

27-9

21

3.

«Серце Поділля»

10

7

3

24-11

19

4.

«Новатор»

10

6

4

20-18

19

5.

Збірна Харківської області

10

5

5

18-20

17

6.

ШВСМ-СумДУ

10

2

8

13-27

17

7.

«Буревісник-ШВСМ»

10

2

8

13-28

13

8.

«Фаворит»

10

1

9

8-29

11

 

 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
16:16 Стали відомі дати, коли розпочнуться літні канікули у вінницьких школах 15:33 Називався пораненим військовослужбовцем та просив гроші на лікування. Шахрай отримав підозру 15:05 До сервісного центру на Ботанічній величезні черги. Чому і як це пов’язано з мобілізацією? photo_camera 14:39 Вінничанин хотів втекти за кордон за десять тисяч доларів. Чому не вийшло Від читача 13:38 Українські поліцейські ліквідували шахрайський call-центр в Одесі, де громадян Чехії ошукали на 5,5 мільйонів гривень 14:27 Наукова лабораторія на Вінниччині: як школярі створюють роботів та спілкуються зі штучним інтелектом play_circle_filled photo_camera 14:20 Косметичні процедури навесні: поради, що зараз необхідно зробити (партнерський проєкт) 13:55 Вакцинація дорослих: що перевірити, коли йдете вакцинуватись від дифтерії і правця 12:28 Якими послугами служби зайнятості можуть скористатися ВПО 12:02 Втекли з частини зі зброєю та вбили патрульного: деталі та версії злочину в Гайсинському районі play_circle_filled photo_camera 12:00 Лабораторія ДІЛА - не лише про дослідження, а про турботу до команди, благодійність та підтримку госпіталів (новини компаній) 11:34 Почастішали випадки укусів кліщів. Як уберегтися? 10:27 У Бершаді попрощалися із загиблим від бандитської кулі поліцейським Максимом Зарецьким photo_camera 09:33 Ліквідували ще 800 окупантів. Зведення Генштабу на ранок 23 квітня 09:00 Куди віддати дитину: гуртки Вінниці, студії та позашкільні заняття (партнерський проєкт) 08:44 Сьогодні вітаємо Юрія та Валерія. Історія та прикмети 23 квітня 08:00 Вакансії в Chopper, Green cool, Грош та 81 актуальна пропозиція роботи у Вінниці 21:12 Яку безкоштовну психологічну допомогу можуть надати сімейні лікарі? Ми дізналися 20:56 Вінничан закликають зменшити споживання електроенергії 20:18 «Вінницькі вовчиці» у Хорватії виграли престижний міжнародний турнір Adria Bowl photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up