Вінницька федерація фрі-файту увійшла до чільної трійки в загальноукраїнському рейтингу

Вінницька федерація фрі-файту увійшла до чільної трійки в загальноукраїнському рейтингу

У Вінниці підбили підсумки року у фрі-файті. Нагадаємо, це український різновид бойових мистецтв. На звітно-виборчій конференції обрали керівництво Вінницької федерації, нагородили кращих бійців і тренерів та затвердили календарний план на 2019 рік.

Обрали керівництво

У зібранні взяли участь представники клубів Вінниччини, які культивують фрі-файт. Президентом Вінницької федерації одноголосно обрали Вадима Кудіярова, який до цього був виконуючим обов’язки очільника цієї громадської організації. 

–  Наша громадська організація існує лише чотири роки, але спостерігається стабільний прогрес. Зокрема, за останні два роки ми спромоглися піднятися на третє місце в загальнонаціональному рейтингу серед всіх федерацій (попереду – лише Київ і Дніпро). Радує, що спортсмени прогресують. Багато наших бійців посідали призові місця і були першими на чемпіонатах і Кубках України, – каже Вадим Кудіяров. – Маємо попередні домовленості із ОДА, міською радою, деякими підприємствами щодо підтримки наших змагань, згідно із календарним планом.    

Також обрали правління федерації і віце-президента. Ним став Олександр Щербацький, майстер спорту із боксу. 

Відео дня

– Фрі-файт останнім часом набирає популярність. Ми намагатимемося залучати до нього небайдужих вінничан. Як колишній спортсмен, я добре знаю, що потрібно фрі-файтерам, які готуються до важливих змагань. Будемо все робити, аби представники нашого регіону показували гідні результати на всеукраїнському рівні. А також представляли область і країну на всесвітньому рівні, – каже Олександр Щербацький.     

Знову проведемо «Road to WWFC»

Йшлося про плани на 2019 рік. Вінницька федерація фрі-файту планує знову провести відкритий міжнародний фестиваль «Road to WWFC», який відвідують тисячі мешканців міста. Її представники візьмуть участь у всіх чемпіонатах і Кубках України. Причому не лише із фрі-файту. Але й зі змішаних єдиноборств UF MMA. Адже в 2018 році представники Вінницької федерації фрі-файту стали призерами Кубку України із цього виду спорту.  

Відзнаки за підсумками року отримали кращі бійці, які досягли висот на аматорському ринзі. Особливо відзначили майстра спорту, чемпіона України Вадима Сакала (Тульчинський район). Не забули володарів Кубку з  UF MMA – Юлію Паламарчук і Микиту Ячменюка. Вшанували й провідних вінницьких тренерів із фрі-файту та змішаних єдиноборств – Ігоря Дишливенка і Олександра Камінського.  

Вадим Кудіяров нагадав, що вже два вінницькі фрі-файтери отримали звання майстра спорту України. Понад 20 наших земляків стали призерами чемпіонатів України. В 2018 році збірна Вінниччини посіла перше командне місце на чемпіонаті країни серед юніорів, що свідчить про гарну зміну.

Немає відділення у ДЮСШ

Вінницька федерація фрі-файту співпрацює із 6 приватними клубами Вінниці, де розвивають фрі-файт. Загалом цим видом спорту у місті займаються близько сотні спортсменів, які приймають участь у змаганні.

– На жаль, сьогодні поки не має відділення фрі-файту у жодній вінницької ДЮСШ. Хоча у нашій федерації є тренери, які мають відповідну освіту та кваліфікацію. І які виховали не одного майстра спорту України. Але з часом, сподіваємося, ситуація зміниться у кращий бік, – каже Вадим Кудіяров.      

Вже близько десятка вінницьких бійців виступають на професійному рівні. Приміром, на престижних Кубках Буковелю. Щоб пришвидшити цей процес, Вінницька федерація фрі-файту співпрацює із промоутерськими компаніями, які виводять перспективних спортсменів на рівень профі. В першу чергу це організація WWFC, добре відома в Європі.    

 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (3)
  • Антон Петров

    Чиксы в труселях наверно потом гордо показывают свои фото "с работы" родителям. )
  • Задунайский Торонтуй

    "Спорт" дебилов.

    KiriLL reply Задунайский Торонтуй

    Сказав би це тим хлопцям особисто, а то тихенько муркнув на форумі...
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
19:00 Воїнам з бригади «Червона калина» передали 20 FPV дронів 18:44 Тест: 10 каверзних питань з історії Вінниці, які змусять вас подумати 18:00 «На війні найважче – бачити дітей на лінії фронту». Історія поліцейського, який пішов на війну 17:40 Рецепт шоколадної паски з шоколадною глазур'ю від учасниці 13 сезону МастерШеф та ТМ Зерносвіт (партнерський проект) Від читача 16:51 Кіберполіція запрошує долучитись до соціального проєкту BRAMA 17:00 Відпочинок та розвантаження: ветеранам та їх родинам влаштували екскурсію до зоопарку та кото-кафе 16:16 У Вінниці та області стрімко поширюється вітрянка. Що про це варто знати батькам 16:00 Що таке лікування зубів під мікроскопом та куди звернутися у Вінниці? (партнерський проєкт) 16:00 На Донеччині загинув 25-річний Владислав Сидорук із Дашківець 15:00 До Музею Вінниці передали ескізи малого та великого гербів міста. Їх створили у 1990-х роках 14:44 Ми порахували, скільки грошей у вінницьких нардепів. Огляд декларацій за 2023 рік 14:05 У Вінниці збирають пропозиції для Програми розвитку безбар’єрного простору громади 14:00 Цілує орден сина… Родинам полеглих Захисників вручили почесні нагороди 13:10 Куди вступити після 11 класу: огляд вищих навчальних закладів Вінниці (партнерський проєкт) 13:00 Незаконне виготовлення марок та збут контрафактної продукції: на Вінниччині викрито масштабну схему 12:08 «Мав багато гарних мрій, які прагнув втілити в життя». Загинув захисник з Барської громади 11:30 Суд взяв під варту вбивцю 21-річного Романа Панянчука 10:30 Адреси, де у Вінниці 25 квітня тимчасово не буде світла чи води 09:30 Ліквідували ще 1040 окупантів. Зведення Генштабу на ранок 25 квітня 09:25 ТОП заклад Вінниці, що має дитячу кімнату - справжній відпочинок дітям та батькам (партнерський проєкт)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up