Вболівальники оцінили гру ФК «Вінниця»

Вболівальники оцінили гру ФК «Вінниця»
В попередніх сезонах вінницькі ультрас активно відвідували матчі чемпіонату України серед аматорів, які ФК «Вінниця» приймав на Центральному міському стадіоні. Іноді вони скандували «Ни-ва», Ни-ва!», вимагаючи повернення професійної команди. Але в більшості випадків фани, як справжні патріоти свого міста, вболівали за місцевих гравців, натхненними вигуками гнали їх вперед – до чужих воріт! Нині вболівальників на «Локомотиві» – як «кіт наплакав».

Сімейний відпочинок?!

13 травня, на першому домашньому матчі ФК «Вінниця» в чемпіонаті України, фанатський сектор був практично порожнім. Там можна було нарахувати не більше 20 вболівальників. Схоже, наші молоді фани, без яких складно уявити сучасний футбол, остаточно зробили ставку на «Ниву». 

Тому на матч з «Опором» (Львів) в основному завітала не молодь, а вболівальники з досвідом та родини з дітьми. Отже, поєдинки «городян» перетворюються в сімейний відпочинок. І вболівальникам з малечею навіть краще, якщо ніхто поруч не кидає петарди, не запалює файєри і не «вчить» школярів, наприклад, роздягатися до пояса в знак підтримки улюбленої команди. Але це я, зрозуміло, напівжартома.

Відео дня

В черговий раз гірко було спостерігати, коли на 20-тисячний «Локомотив» приходить жалка купка вболівальників. За офіційними даними – 700 осіб, «на око» – вдвічі менше. Точно ніхто не скаже, адже вхід безкоштовний, і квитків немає. Зрозуміло, глядачів могло б бути й побільше, але на заваді стали дощ і вітер.

Дубль нігерійського легіонера

Вінницька команда до матчу з «Опором» здобула три очки в двох виїзних матчах. Львів’яни були аутсайдерами, не маючи жодного залікового пункту. Тож «містяни» цілком слушно розраховували на перемогу. Але не так сталося, як гадалося.

Хоча розпочиналося все чудово для підопічних Дмитра і Сергія Руденків. На 11-й хвилині після розіграшу штрафного рахунок відкрив наш нігерійський легіонер Нгаха Коллінз. Нагадаємо, він має досвід виступів за клуб Прем’єр-ліги «Зоря» (Луганськ) і команду першої ліги «Сталь» (Алчевськ). До речі, з Вінницею Нгаха Коллінз добре знайомий, адже є випускником нашого «політеху».   

На жаль, вже на 14-й хвилині Олег Шандра зрівняв рахунок, також після розіграшу штрафного удару. В середині тайму в захисті нашої команди не раз виникали «дірки», а в центрі поля краще себе почували гості. Не дивно, що це привело до другого м’яча в ворота ФК «Вінниця». Простріл з флангу на 28-й хвилині замкнув Степан Химович. 1:2. 

Ще наприкінці першого тайму, на 45-й хвилині, «містяни» зрівняли рахунок. Знову відзначився  Нгаха Коллінз – 2:2. В другому таймі обидві команди мали можливості «схилити шальки терезів» на свою користь, але більше голів не було.

– Наші гравці зіграли не зовсім так, як було треба. Забити ще вони могли і у першому, і другому таймах. Отже, нічия є закономірним результатом, – оцінив поєдинок головний тренер ФК «Вінниця» Сергій Руденко.

Інші команди нашої групи «А» – «Рух» (Винники, Львівська область) і ОДЕК (Оржів, Рівненська область) – за присутності тисячі глядачів також розписали мирову – 1:1. Таким чином після першого кола першого групового етапу ФК «Вінниця», як раніше, ділить 2 – 3 місця.

Два з решти трьох матчів «містяни» проведуть удома. Наступну гру ФК «Вінниця» зіграє 20 травня знову на своєму полі – проти лідера групи «Руху», якому в першому матчу програв (1:2).

Думки вболівальників

– Рівень ФК «Вінниця» дещо впав у порівнянні з минулим роком. Хвилює те, що не грає досвідчений Андрій Заводян, який раніше був одним з лідерів колективу. В складі нашого клубу активністю виділяється гострий Нгаха Коллінз і ветеран Віталій Бабік, – прокоментував тренер з футболу ДЮСШ «Темп» і ФК «Будівельник» Олег Шаповалов:

– Футбольні матчі у Вінниці відвідую з 1959 року, тому можу проаналізувати гру команд. Зараз «Опір» навіть виглядав технічніше за ФК «Вінниця». У нашого клубу багато проблем: це в першу це воротарська ланка і захист, –  наголошує 62-річний Дмитро Проценко.

–  За вінницький клуб вболіваю з 1973 року. Нині керівництво ФК «Вінниця» зробило ставку на молодь. Тому у команди є перспектива. Якщо ж ставити за мету вихід до другої ліги, необхідно кардинально підсилювати склад досвідченими виконавцями, які грають за клуби-лідери в чемпіонаті області, – підказує 56-річний Віктор Голубович.

–  Складно оцінити можливості нашої команди по одній грі. Ми поступалися «Опору» в швидкості, програли центр поля. І загалом виглядали слабше гостей. Хоча і у львів’ян були серйозні проблеми в обороні. Також, на мою думку, тренери ставлять забивного Нгаха Колінза не на ту позицію. Йому варто виконувати не роль опорного хавбека, а нападника – це амплуа він мав в інших клубах, – нагадав 40-річний Сергій Векліч. 

 

 

 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:01 Створимо живий коридор для Героя! До Вінниці «на щиті» повертається Олександр Яремчук 20:14 Орденом нагородили молодого бойового медика Нацгвардії Богдана Гижу з Козятина 20:02 «Він навчив мене бути щасливою, але не сказав, як жити без нього». Розповідь дружини полеглого бійця 19:33 Дев'ять днів у Вінниці за рядом адрес не буде газу. Список будинків Від читача 19:06 Молодь Вінниччини ярмаркувала у Хмельницькому 19:25 Онови дані в ТЦК або станеш ухилянтом. До чого ще зобовʼязує новий закон про мобілізацію? 18:02 На Вінниччині вирує негода: рятувальники прибирають повалені вітром дерева photo_camera 18:00 Кращі клінінгові компанії та хімчистки Вінниці: де і як замовити? (партнерський проєкт) 17:01 Справа на мільйон. Заступника мера Гнівані знову звинувачують у розкраданні бюджетних коштів 16:00 Афіша Вінниці. Де і як відпочити дітям і дорослим на вихідних 20 та 21 квітня 15:31 У Вінниці на «зебрі» Volkswagen збив пенсіонерку. Жінка у лікарні 15:19 Браконьєр на Вінниччині наловив риби на 117 тисяч гривень photo_camera 14:04 Через два роки вінницькі ліцеї перероблять у гімназії та школи. Пояснюємо рішення виконкому 13:13 Обгін по зустрічній закінчився автотрощею. Постраждала 13-річна дівчинка photo_camera 12:10 Лабораторія ДІЛА - не лише про дослідження, а про турботу до команди, благодійність та підтримку госпіталів (новини компаній) 12:02 Окупанти втратили ще 870 солдатів та два засоби ППО — Генштаб ЗСУ 11:01 У Вінниці знеструмили 10 вулиць: адреси, де немає світла та причина відключення 11:00 Що таке вініри? Де їх встановити у Вінниці (партнерський проєкт) 10:10 «Ця картина — не порнографія». Чому через роботу вінницького художника спалахнув скандал photo_camera 09:35 Мікрорайон Слов'янка та ще п'ять вулиць без води. АДРЕСИ
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up