Вадим Кудіяров – про причини невдалого старту «Ниви» і перспективи розвитку (Новини компаній)

Вадим Кудіяров – про причини невдалого старту «Ниви» і перспективи розвитку (Новини компаній)

ФК «Нива» зазнав болючих поразок у трьох стартових турах чемпіонату України з футболу (друга ліга). В зв’язку із цим ми поспілкувалися із в.о. президента клубу, депутатом Вінницької міської ради Вадимом Кудіяровим.

– Приношу вибачення від імені тренерського штабу і футболістів всім нашим вболівальникам за стартові поразки. На жаль, поки що ми не змогли порадувати вас хорошими результатами, – каже Вадим Кудіяров.

– Вадиме Ігоровичу, поясність, будь-ласка, можливі причини невдалого старту. 

– На мою думку, їх три. По-перше, ми провели короткий селекційний навчально-тренувальний збір, адже перерва після завершення попереднього чемпіонату України і початком нинішнього була нетривалою. Тому не всі наші футболісти ще перебувають у потрібних кондиціях.

По-друге. Маємо деяку незіграність. Адже склад «Ниви» суттєво оновився. Багато наших новачків не мали досвіду в професійному футболі. Деякі інші молоді гравці були заявлені за «Ниву» лише в другому колі попереднього чемпіонату.

Водночас створено певний психологічний бар’єр. Він з’явився після гри першого туру із «Поліссям» (Житомир), коли ми пропустили на останніх хвилинах і програли. Даються взнаки й штрафні санкції, які були винесені за підсумками минулого сезону. Коли ми не маємо можливості в трьох домашніх матчах поспіль запросити вболівальників на стадіон, це впливає на перебіг подій на полі.

По-третє, на результати впливає суддівський фактор. Це стосується хоча б гри із «Поліссям» у цьому сезоні.

– Яким є фінансове становище в клубі?

– Визнаємо, що у нас певні фінансові проблеми. Наразі маємо підтримку з боку ОДА і обласної Ради. Як відомо, незабаром очікується призначення нового керівництва області. І ми не знаємо, чи будуть це «футбольні люди», які підтримуватимуть славетні традиції вінницького футболу.

Залучаємо й кошти з боку меценатів. Це поки що доволі невеликі суми. Втім, це дозволяє оптимістично дивитися в майбутнє. Перемовини із потенційними інвесторами тривають, водночас звертаємося й до органів влади з ініціативою створення футбольного клубу у структурі комунального закладу.   

– В клубі є відповідальний за пошук меценатів і спонсорів?

– Ми створили комерційний відділ «Ниви». Ним керує Василь Соловей. Він відвідує місцеві підприємства, пропонує співпрацю із клубом. Така робота активізувалася саме у серпні. Сподіваємося, що знайдуться компанії, яким небайдуже до стану футболу і спорту в цілому в нашому регіоні. Безумовно, на Вінниччині є соціально відповідальний бізнес, який зацікавлений у розвитку молоді і готовий підставити плече клубу. Тому ми запрошуємо всі фірми і комерційні структури спільно розвивати Великий футбол!

– Як Ви оцінюєте рівень дитячо-юнацького футболу Вінниччини? Чи підростає гідна зміна гравцям «Ниви»?

– Чотири роки поки в регіоні не було команди майстрів та три роки існування клубу зі ставкою на приїзжих футболістів суттєво вплинуло на рівень наших юних вінницьких футболістів. Справа в тому, що за цих сім років не було збудовано жодної системи, згідно якої випускники ДЮСШ могли б потрапляти у професійний футбол. Крім того, з наших ДЮСШ кращі, ще зовсім юні гравці переходять до великих футбольних академій клубів Прем’єр ліги. Тому випускники наших спортшкіл не завжди дотягують до професійного рівня. І навіть молоде поповнення вінницької «Ниви» трохи «сире». Бо перехід із юнацького футболу у професійний має проходити плавно, а не різко. Ми даємо молоді спробувати себе на рівні майстрів. Це поки що не кращим чином впливає на результати команди, але це наш шлях.        

– Цього року вперше створена «Нива» U-19

– До неї ми відбираємо кращих юніорів Вінниччини. Вони гратимуть на чемпіонаті України цієї вікової категорії. Така робота дасть можливість відбирати таланти, тобто кращі підписуватимуть контракти із професійною «Нивою».  

– Проект «члени клубу «Нива» продовжується?

–Так. Я вдячний вболівальникам, які стали членами клубу. Запрошуємо всіх інших взяти участь в цьому проекті і спільно творити нову історію вінницького футболу!

Прес-служба ФК «Нива»

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
12:12 Судитимуть ділків, які пропонували «посприяти» отримати посаду ректора медуніверситету 12:06 «Дуже вчасно! Дуже красиво й потужно!» Чим вразив концерт-реконструкція у Вінниці? play_circle_filled photo_camera 11:22 Уряд уточнив перелік ВПО, які отримуватимуть допомогу на проживання. Що нового? 10:21 Де у Вінниці 28 березня не буде світла, гарячої та холодної води. Адреси Від читача 00:11 Учні з Вінниці здобули призове місце на Таборі підприємництва у Львові 09:36 Вночі ворог застосовував стратегічну і тактичну авіацію, атакував кількома хвилями дронів 09:11 «На щиті» повернувся додому Андрій Цвях. Сьогодні Героя проводжатимуть в останню путь 09:00 Охорона та безпека під час війни: вінницькі охоронні фірми, сигналізація та відеонагляд (партнерський проєкт) 08:17 Сьогодні відзначають Всесвітній день історика. Історія, заборони та прикмети 28 березня 21:11 Чоловік здійснив 38 транзакцій і перевів собі з карти знайомого понад 255 тисяч 20:18 В один день на Вінниччині сталось одразу чотири автопригоди, в одній з них загинув пішохід photo_camera 19:45 Не лише комуналка. Які пільги має родина учасника бойових дій 19:19 Сварка через свійську тварину ледь не закінчилася трагедією 18:53 «Дочка у снах кличе тата, а в мене від того серце розривається». Жінка просить підтримати петицію 18:23 З нагоди річниці створення Нацгвардії відзначили військовослужбовців Вінниччини photo_camera 17:33 Тяжилівського різника волосся забрали в Дніпро. Що про це кажуть мами постраждалих дівчаток? 17:30 Куди віддати дитину: гуртки Вінниці, студії та позашкільні заняття (партнерський проєкт) 17:21 До 14-ти років ув'язнення засудили «прокурора» з окупованої Луганщини 16:23 Понад 200 гектарів лісу вартістю 3,2 млрд грн повернуть у комунальну власність Вінницької області 15:23 Найбільше мікрогрантів на розвиток власного бізнесу видали на Вінниччині
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up