Ультрас допоможуть відродити «Ниву»

Ультрас допоможуть відродити «Ниву»
Драммер
Раніше існував певний стереотип футбольних ультрас – це найбільш завзяті вболівальники, які запускають піротехніку, гучніше всіх кричать на стадіоні і нерідко затівають бійки з фанами чужої команди. Після початку російської агресії в Україні кардинально змінилися й наші ультрас. Вони стали об’єднавчою силою в країні, яка бореться за мир і не допускає проявів сепаратизму. На трибунах останнім часом практично не побачити проявів агресії – часи зараз не ті, не до витівок і хуліганства, коли найкращі сини країни гинуть у АТО.

Заснували громадську організацію

Вінницькі ультрас, які масово відвідують всі матчі «Ниви», що здобула вже вісім перемог поспіль в чемпіонаті міста з футболу, пішли ще далі. Минулого тижня вони легалізувалися. Зареєстрували громадську організацію «Ультрас Вінниці». ЇЇ засновниками стали лідери фанатського руху.

– Це допоможе представляти нам свої інтереси і інтереси ФК «Нива». Зокрема, тепер зможемо офіційно звертатися як до представників влади, так і до очільників федерації футболу. І, зрозуміло, будемо вносити свої пропозиції щодо розвитку професійного клубу, – каже лідер вінницьких ультрас – Сашко «Драммер» (таким прізвиськом його всі називають).

Відео дня

Фани своїм прикладом демонструють, що місту потрібна сильна «Нива».

– Адже в жодному регіоні України на матчі міської першості не приходять сотні фанів, як ми ходимо на поєдинки «Ниви». Під час ігор ми не лише скандуємо гасла на підтримку своєї команди, але й співаємо українські пісні. І таким чином підвищуємо рівень патріотизму серед вінничан. Хто не знає слів, самотужки розучує їх до наступної гри. Серед наших «хітів» – «Червона рута», «Воїни світла» тощо, – розповідає Сашко «Драммер». 

Мета – друга ліга!

Як нагадують ультрас, футбольні клуби є навіть у невеличких містах. Наприклад, у Овідіополі, де мешкає лише 16 тисяч осіб, існує команда другої ліги. В менших за Вінницю Чернівцях та Ужгороді є сильні клуби професійного рівня. А в сусідньому Тернополі грають аж дві команди майстрів.

– Ми прагнемо, щоб наш професійний клуб «Нива» виступав, як мінімум, в другій лізі. Намагаємося співпрацювати з керівниками команди, допомагаємо їм зібрати підприємців на «круглий стіл», – продовжує «Драммер».   

Наразі у Вінниці близько трьох сотень ультрас. Серед них є не лише зовсім молоді люди, але й працюючі. Щоб увійти до лав ультрас, жодних критеріїв немає. Головне – просто ходити на матчі і любити свою команду. Поки серед вінницьких ультрас лише близько десяти дівчат, адже представниці прекрасної половини людства мало цікавляться футболом.

– Дехто нас критикує, що ми на матчах запускаємо петарди і файєри. На аматорському рівні це дозволяється. До того ж ми не спрямовуємо піротехнічні вироби на людей або на спортивний об’єкт. Водночас це додає футболу цікавості. Коли ж команда повернеться на професійний рівень, за використання піротехніки клуб штрафуватимуть, і ми будемо це враховувати, – підкреслив Сашко «Драммер». 

Підприємців зберуть за «круглий стіл»

- Головна запорука відродження команди майстрів –  віддані вболівальники. Вони палко підтримують «Ниву», яка веде свою історію з 1958 року. Не може місто, яке займає першу позицію в Україні за рівнем комфортності життя, бути без професійної футбольної команди, – заявляє президент ФК «Нива» і президент благодійного фонду «Здорова нація» Вадим Кудіяров.

Як повідомив пан Кудіяров, вже в цьому місяці відбудеться «круглий стіл» за участі керівників найбільших підприємств Вінниччини. На ньому презентуватимуть клуб і його структуру.

– Запропонуємо потенційним спонсорам пакет пропозицій. Серед іншого, ми бачимо відродження професійного футболу у широкій співпраці з ЗМІ. На другому етапі залучатимемо волонтерів. Вони матимуть рекомендаційні листи від обласної влади щодо відродження ФК. Волонтери звертатимуться до керівників підприємств з пропозицією допомогти відродити професійний футбол. Третє джерело надходжень – кошти з обласного бюджету (невелика сума, сто тисяч гривень щоквартально), – розповів Вадим Кудіяров.

Юні футбольні таланти матимуть перспективу

Керівництво «Ниви» наголошує, що у багатьох підприємств є інвестиційні і соціальні зобов’язання перед місцевою владою і громадою, і певні кошти вони можуть перераховувати на футбол.

– Ми наполягаємо, що футбол – це теж соціальна складова нашого життя. Адже ним займаються тисячі юних вінничан, і вони повинні мати перспективи професійного зростання в рідному краї. В рамках роботи фонду «Здорова нація» ми вже реалізовували проекти, які торкалися соціальних зобов’язань підприємств, – пояснює Вадим Кудіяров.

Ще один пріоритет, за словами Вадима Кудіяровапошук потенційного президента клубу, який візьме на себе більшу частину витрат. Нині мінімальний бюджет професійного ФК другої ліги – 5 млн. гривень на рік.

Нагадаємо, в листопаді – грудні цього року «Нива» планує пройти атестацію у Професійній футбольній лізі України, а в липні наступного року подаватиме заявку на участь у другій лізі чемпіонату Україні сезону 2016/2017 років.

 

 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (1)
  • Дарья

    Було б добре, щоб Нива все-таки існувала, мають же хлопці кудись дівати свою енергію, футбол має існувати, навіть влада готова якусь частина профінансувати, залишилось не багато знайти , щоб ще хтось профінансував, думаю, хлопці не підведуть і будуть боротися за те, щоб Нива існувала. Після такої перерви вони будуть виборювати перемоги.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
15:15 Отримав поранення під Ізюмом та в Бахмуті. Історія бійця з позивним «Лєба» photo_camera 14:09 П'яний та «під кайфом» водій потрапив у ДТП на Келецькій photo_camera 13:17 Знаний футболіст підтримав Ромчика, який дивом вижив після обстрілу по Вінниці photo_camera 12:42 Чи можна отримати відстрочку від мобілізації, якщо близький родич загинув чи зник безвісти? Від читача 19:06 Молодь Вінниччини ярмаркувала у Хмельницькому 11:42 За розстріл поліцейських розшукують військових батька та сина. Відео з нагрудної камери копа play_circle_filled 10:58 На фронті відбулося більше ста зіткнень: Генштаб розповів, де вчора було «гаряче» 09:30 Шукають двох чоловіків на темно-зеленій Suzuki, які вночі розстріляли поліцейських на Вінниччині play_circle_filled photo_camera 09:16 Ціною свого життя врятував пораненого побратима. Вінниця прощається з Олександром Яремчуком 08:24 Сьогодні вітаємо Олександра та Гаврила. Історія, заборони та прикмети 20 квітня 21:01 Створимо живий коридор для Героя! До Вінниці «на щиті» повертається Олександр Яремчук play_circle_filled 20:14 Орденом нагородили молодого бойового медика Нацгвардії Богдана Гижу з Козятина 20:02 «Він навчив мене бути щасливою, але не сказав, як жити без нього». Розповідь дружини полеглого бійця 19:33 Дев'ять днів у Вінниці за рядом адрес не буде газу. Список будинків 19:25 Онови дані в ТЦК або станеш ухилянтом. До чого ще зобовʼязує новий закон про мобілізацію? 18:02 На Вінниччині вирує негода: рятувальники прибирають повалені вітром дерева photo_camera 18:00 Кращі клінінгові компанії та хімчистки Вінниці: де і як замовити? (партнерський проєкт) 17:01 Справа на мільйон. Заступника мера Гнівані знову звинувачують у розкраданні бюджетних коштів 16:00 Афіша Вінниці. Де і як відпочити дітям і дорослим на вихідних 20 та 21 квітня 15:31 У Вінниці на «зебрі» Volkswagen збив пенсіонерку. Жінка у лікарні
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up