Учасники спільноти «Air Fitness Community» тренуються просто неба цілий рік - у мороз та спеку

Учасники спільноти «Air Fitness Community» тренуються просто неба цілий рік - у мороз та спеку

У Вінниці культивують десятки різновидів фітнесу та оздоровлення за допомогою фізичних навантажень. Але є й ексклюзивний напрямок, який започаткував наш 29-річний земляк Руслан Кобялко. Його пропагує вінницьке співтовариство Air Fitness Community. Учасники цієї спільноти тренуються просто неба цілий рік, незалежно від погодних умов. 

фітнес зі … зброєю

Автор ідеї Руслан Кобялко – не новачок у спорті. Скоріше навпаки. Він – діючий спортсмен із кросфіту, марафону та напівмарафону. Майстер спорту України зі стрибків із жердиною, кандидат у майстри із легкоатлетичного багатоборства, неодноразовий чемпіон країни та володарем нагороди «Спортсмен року на Вінниччині 2011 року».

Водночас Руслан Кобялко є професійним сертифікованим тренером кросфіту і military fitness (за міжнародною версією). Фахівець володіє багатьма іншими напрямками - силовим тренінгом, функціональною підготовкою, TRX (фізичні вправи зі спеціальними петлями), стрейчінгом (розтяжки, робота на гнучкість).

Відео дня

– Я пройшов курси із military fitness за ізраїльськими методиками, де викладали фахівці Землі Обітованої. Опановував використання зброї, самозахист, знешкодження терористів і водночас спортивний фітнес, – розповів Руслан Кобялко. 

Виграла «Перегони націй»

15 серпня 2017 року Руслан Кобялко започаткував проект «Air Fitness Community 365», який ще має назву «Я і небо цілий рік». Тоді ж відбулося перше тренування. 

Пройшло небагато часу, але вже є очевидні досягнення. Вихованці клубу відчувають покращення своєї фізичної форми. Вони скидають зайву вагу, поліпшують загальне самопочуття, стан дихальної і серцево-судинної системи.  

Деякі члени спільноти вже мають суттєві спортивні результати. Приміром, 43-річна Леся Мельничук виграла «Перегони націй» в Одесі (у своїй віковій категорії). Вона також стала чемпіонкою Вінниці із кросфіту. Тим часом інша вихованка Руслана Катерина Жуйко пробігла міжнародні напівмарафони у Києві і Львові.  

– Не ставимо задач вигравати змагання. Головне – мотивувати людей займатися спортом. Деякі з наших вихованців займаються для здоров’я, інші виступають на змаганнях для себе (це підвищує мотивацію і впевненість у собі). І лише невелика частина прагне боротися за медалі, – каже тренер. 

Руслан Кобялко з членів спільноти сформував три команди – по п’ять спортсменів у кожній. Це десять початківців і потужний перший склад. Всі вони представлятимуть Вінницю на чемпіонаті України із бігу із перешкодами. Ці змагання відбудуться  в травні наступного року в Києві.

Резерви організму

Головна новація Руслана Кобялко, яку він запровадив у «Air Fitness Community» – тренування на свіжому повітрі протягом всього року. Наставник каже, що в Україні нічого подібного немає. Можливо, це й  новинка світового рівня. 

– Погода не має жодного значення. Займаємося на морозі, під час дощу, спеки тощо. «Air Fitness Community» – це спільнота здорових і сильних людей, – наголошує наставник.

Поки до спільноти входить 15 вінничан віком від 12 до 45 років. Переважно це працюючі жінки. Хоча жодних обмежень за віком і статтю немає.

Тренування із airfitness відбуваються тричі на тиждень. На них фізкультурники виконують фізичні та гімнастичні вправи, покращують гнучкість, витривалість і вибухову силу. 30 % чи навіть 50 % всього часу займає біг.

– Ми намагаємося покращити витривалість людини. Адже це – резервні можливості організму. Виконуємо присідання, віджимання, підтягування, випади та інші загальнофізичні вправи. Особливу увагу приділяємо розвитку техніки бігу, щоб не було проблем із колінами і спиною, – звертає увагу фахівець. 

Мороз для здоровя

Як повідомив Руслан Кобялко тренування просто неба навіть за умови 20-градусного морозу нічим не зашкодять. Справа в тому, що за постійних занять на свіжому повітрі організм адаптується під будь-яку погоду.

– Завдяки цьому наші спортсмени не мають проблем із простудами, головними болями та іншими хворобами. У них стабілізується тиск і суттєво покращується загальний стан організму. Ми допомагаємо людям практично не хворіти протягом року, підвищувати імунітет,    – інформує тренер-новатор.

Поки члени спільноти «Air Fitness Community» регулярно не використовують такі традиційні зимові фізичні розваги, як біг на лижах і моржування. Занурюються в ополонку лише раз на рік – на Водохреща. Проте взимку бігають босими по снігу! Ці пробіжки займають лише хвилину, але приносять чималу користь.    

– Ми живемо і працюємо, по суті, «в коробці» квартири та офісу. Люди відірвані від природи, через що слабкі і багато хворіють. Постійні тренування на свіжому повітрі допомагають виправити ситуацію, – підсумовує Руслан Кобялко.    

Де займатися?

Тренування учасників спільноти  «Air Fitness Community» відбуваються на стадіонах технічного університету, школи № 10, парку Дружби народів і Лісопарку. Спортсмени займаються у неробочий час та по вихідних. Запис за телефоном: 096-852-69-36 чи по email: [email protected] (засновник спільноти і тренер Руслан Кобялко). Додаткова довідкова інформація на сайтах kobyalko.com/airfitness365 і facebook.com/airfitness365. Багато цікавого про цю методику можна дізнатися на семінарі Руслана Кобялко «Здоровим бути легко», який відбудеться в суботу, 16 грудня. Він пройде у креативному просторі «Артинов», починаючи з 15.00.

 

 

 

 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
09:30 Шукають двох чоловіків на темно-зеленій Suzuki, які вночі розстріляли поліцейських на Вінниччині play_circle_filled 09:18 Ціною свого життя врятував пораненого побратима. Вінниця прощається з Олександром Яремчуком 08:36 Сьогодні вітаємо Олександра та Гаврила. Історія, заборони та прикмети 20 квітня 21:01 Створимо живий коридор для Героя! До Вінниці «на щиті» повертається Олександр Яремчук Від читача 19:06 Молодь Вінниччини ярмаркувала у Хмельницькому 20:14 Орденом нагородили молодого бойового медика Нацгвардії Богдана Гижу з Козятина 20:02 «Він навчив мене бути щасливою, але не сказав, як жити без нього». Розповідь дружини полеглого бійця 19:33 Дев'ять днів у Вінниці за рядом адрес не буде газу. Список будинків 19:25 Онови дані в ТЦК або станеш ухилянтом. До чого ще зобовʼязує новий закон про мобілізацію? 18:02 На Вінниччині вирує негода: рятувальники прибирають повалені вітром дерева photo_camera 18:00 Кращі клінінгові компанії та хімчистки Вінниці: де і як замовити? (партнерський проєкт) 17:01 Справа на мільйон. Заступника мера Гнівані знову звинувачують у розкраданні бюджетних коштів 16:00 Афіша Вінниці. Де і як відпочити дітям і дорослим на вихідних 20 та 21 квітня 15:31 У Вінниці на «зебрі» Volkswagen збив пенсіонерку. Жінка у лікарні 15:19 Браконьєр на Вінниччині наловив риби на 117 тисяч гривень photo_camera 14:04 Через два роки вінницькі ліцеї перероблять у гімназії та школи. Пояснюємо рішення виконкому 13:13 Обгін по зустрічній закінчився автотрощею. Постраждала 13-річна дівчинка photo_camera 12:10 Лабораторія ДІЛА - не лише про дослідження, а про турботу до команди, благодійність та підтримку госпіталів (новини компаній) 12:02 Окупанти втратили ще 870 солдатів та два засоби ППО — Генштаб ЗСУ 11:01 У Вінниці знеструмили 10 вулиць: адреси, де немає світла та причина відключення
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up