У Вінниці урочисто підняли прапор НОК України з нагоди відкриття ІІІ юнацької Олімпіади

У Вінниці урочисто підняли прапор НОК України з нагоди відкриття ІІІ юнацької Олімпіади

З  шостого по 18 жовтня в Буенос-Айресе (Аргентина) пройдуть ІІІ юнацькі Олімпійські ігри. Учасниками цих змагань стануть юні атлети віком від 15 до 18 років із 206 країн світу. Вони розіграють 241 комплект нагород у 32 видах спорту (34 спортивні дисципліни).

55 учасників на юнацькій Олімпіаді представляють нашу країну. Серед них - троє вінницьких спортсменів. Це акробати, майстри спорту України Дарина Плохотнюк і Олександр Мадей та баскетболіст, гравець БК «Київ-Баскет» Олександр Сидорук.

П’ятого жовтня, напередодні початку юнацької Олімпіади відділення НОК України у Вінницькій області організувало урочистості на стадіоні Центрального парку культури і відпочинку. На них були запрошені представники спортивної громадськості, ветерани, учні спортивних шкіл. Присутніми були знані вінницькі олімпійці Павло Хникін (плавання), Анна Балабанова (веслування) і Андрій Ковенко (легка атлетика), призерка юнацької Олімпіади-2014 Джойс Коба (легка атлетика) і учасник юнацьких Олімпійських ігор-2010 Вадим Адамчук (легка атлетика). Серед почесних гостей були заступник начальника спортуправління Вінницької ОДА Олександр Олійник і заступник голови спорткомітету Вінницької ОДА Роман Семчук.

-Для мене юнацькі Олімпійські ігри-2014 – це був серйозний досвід і стимул наполегливо тренуватися далі. Вони дали мені впевненість у собі та відкрили шлях у дорослий спорт. Медаль на юнацькій Олімпіаді не стала для мене несподіванкою, а навпаки – очікуваною. Бо я була впевнена у власних силах та підготовці, довіряла своєму тренеру, - каже Джойс Коба.    

Відео дня

-Я був учасником І юнацьких Олімпійських ігор в Сінгапурі 2010 році. Змагався в стрибках у довжину та посів дев’яте місце. Згадую, як нас чудово проводжали на ці змагання та потім зустрічали. Сподобався й сам Сінгапур, який вразив свою красою та незвичністю. Тепер прагну потрапити на дорослу Олімпіаду-2020 в Токіо. Вже був призером чемпіонатом Європи зі стрибків у довжину, - каже 24-річний Вадим Адамчук.

До юних вінницьких спортсменів із напутнім словом звернувся голова обласного відділення НОКУ Павло Хникін. Він також зачитав вітання від президента НОК України, олімпійського чемпіона Сергія Бубки.

Джойс Коба і Вадим Адамчук урочисто підняли над стадіоном Державний прапор України і прапор Національного олімпійського комітету України. Спортивне свято продовжилося вікториною, яку провів Андрій Ковенко. А Джойс Коба виконувала разом з юними спортсменами динамічну та цікаву розминку. Кращі учасники обох конкурсів отримували подарунки і олімпійські сувеніри від відділення НОК України у Вінницькій області. Увінчала захід фотосесія із учасниками та призерами Олімпійських ігор.   

    

 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:11 В Україні планують закрити майже всі сільські школи 20:17 У Козятині чоловік осквернив Меморіал полеглим воїнам 19:46 Під час спільного застілля донька побила батька сокирою 19:15 Екстремальна їзда на даху Range Rover: як поліція покарала «каскадерів» photo_camera Від читача 00:11 Учні з Вінниці здобули призове місце на Таборі підприємництва у Львові 18:27 «Патрульний мало не зашпортнувся з TruСАМ у руках». За що поліцейські покарали подружжя військових офіцерів? 18:21 До яких лікарів можна звернутися без електронного направлення? 17:58 Зібрали 66 тисяч гривень на ЗСУ. В техколеджі відбувся благодійний бал в стилі 60 – 70 років photo_camera 17:23 Родинам полеглих військових у Вінниці вручили державні нагороди, присвоєні захисникам посмертно photo_camera 16:46 ТОП 3 ідеї, як відсвяткувати день народження сучасного підлітка у Вінниці (партнерський проєкт) 16:19 Сьогодні у Вінниці завершують опалювальний сезон 15:30 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (Новини компаній) 15:21 З палаючої квартири на вулиці Дачній у Вінниці врятували чоловіка 15:15 Власна справа від 100 тисяч гривень: який готовий бізнес можна придбати у Вінниці photo_camera 14:24 Чемпіон підняв гирю 220 разів. В області визначили найкращих спортсменів серед аграріїв 14:14 У лабораторії виготовляли кілограм амфетаміну на місяць і збували через мережу клієнтів у Вінниці play_circle_filled photo_camera 13:20 Напівфабрикати: шкода чи користь? (партнерський проєкт) 13:16 Внаслідок масштабного обстрілу 22 березня пошкоджені всі енергоблоки на Ладижинській ТЕС 12:57 Чому «Долина» має забрати водомати з Вінниці? Отримали пояснення від мерії 12:12 Судитимуть ділків, які пропонували «посприяти» отримати посаду ректора медуніверситету
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up