«Це чудова нагода подивитися на місто»: як пройшов традиційний велозабіг

«Це чудова нагода подивитися на місто»: як пройшов традиційний велозабіг
  • Сотні містян та гостей Вінниці приїхали цим ранком на Майдан Незалежності, щоб взяти участь у щорічному Велодні. Розповідаємо, як це було

Сьогодні, 25 травня, у місті пройшов одинадцятий щорічний Велодень. У ньому взяли участь близько тисячі велолюбителів з Вінниці та навіть іноземці.

Місцем збору велосипедистів традиційно став Майдан Незалежності, де присутні реєструвалися та отримували подальший план дій.

Серед учасників були люди абсолютно різного віку. Деякі приїжджали цілими родинами або разом зі своїми колегами.

Одними з таких стали працівники вінницької ІТ-компанії. Айтишники розповіли, що приїхали чи не цілим офісом, тому що більшість з них полюбляє велоспорт, багато хто приймає участь вже не перший рік. Для впізнаваності одяглися в однакові футболки.


Айтишники

Настя говорить, що разом з донькою Танею беруть участь у Велодні, щоб підтримати чоловіка. Тані зараз п'ять, а у подібні заходи батьки почали брати дівчинку, коли їй виповнився лише рік.

– Велосипед – це зручно. Нам він замінює громадський транспорт. Їздимо і на роботу, і по гурткам, у садочок також часто їздимо саме на велосипеді, – розповідає Настя.


Настя з донькою Танею

Джоел Коуман американець. Працює у міжнародній ІТ-компанії у США. У Вінницю чоловіка запросив друг та партнер по роботі. Завтра він буде виступати у нашому місті на конференції, а сьогодні вирішив покататися на двоколісному.

– Сів на велосипед, тому що мені подобається займатися велоспортом. В Америці я постійно це роблю, – розповідає Джоел. – Цей заїзд для мене чудова нагода проїхатися, подивитися на місто та познайомитися з новими людьми.


Джоел Коуман

Серед велосипедистів можна було побачити кількох людей у вишиванках. Однією з таких була Вероніка.

– Велодень – це доволі масштабна подія для Вінниці і я щороку беру у ньому участь, – говорить дівчина. – У такому вбранні я прийшла, тому що після заїзду організатори розігрують різні призи серед тих, хто одяг вишиванку або якийсь інший костюм. А ще тому, що це красиво.


Вероніка

Деякі, такі як Олександр, вбиралися у костюми якихось персонажів. Чоловік моряк, тому й обрав для себе відповідну тематику костюму.

– Тут вітається різний маскарад, і я підтримую його щороку. У цьому році я у костюмі морського пірата, – розповідає Олександр. – Приймаю участь тільки у міських велопробігах. Далеко не їжджу. Велосипед також придбав собі для міста.


Олександр

Більшість велосипедів виглядають одноманітно. Та серед них можна було зустріти і саморобний байк Сашка. На його думку, чоловік має кататися на дорослому велосипеді.

– Велосипед має бути трішки ексклюзивним і відображати характер людини, – говорить він – У мене дорослий велосипед, а оці всі – дитячі (сміється - авт.) Сюди приїхав, щоб не порушувати традицію, бо я щороку приймаю участь у Велодні.


Сашко

Організатор заходу Олександр Царевський розповів, що маршрут незмінний протягом чотирьох останніх років. Велосипедисти стартують на Майдані Незалежності, їдуть через Соборну – Пирогова – Урожай – Келецьку і фінішують та ТЦ Plaza Park.


Олександр Царевський


Перед стартом

Протягом всього маршруту велосипедистів супроводжувала поліція, час від часу перекриваючи рух на тій чи іншій вулиці.


Під час заїзду

Велозабіг розпочався об 11:00, а приблизно за півгодини учасники вже фінішували.

– Мені сказали, що у Вінниці буде проходити такий захід, а оскільки я і так постійно їжджу на велосипеді, то вирішив спробувати, – розповідає Микола. – Хоча участь у подібному я приймав уперше, а за тиждень мені виповниться вже 82 роки, я все одно не можу сказати, що їхати було складно.


Микола

Серед учасників можна було розгледіти тих, хто приїхав на муніципальних велосипедах Nextbike. Їхня кількість не перевищувала п’яти. Двома з них стали молода пара Богдана з Юрою.

– Ми не маємо власних велосипедів, а взяти участь у заїзді хотіли ще з минулого року, тому вирішили орендувати Nextbike, – розповідають вони. – Це наш перший такий досвід. Все організовано дуже добре, нам сподобалося. Але ми очікували, що на орендованих велосипедах буде більше людей.


Богдана та Юра

Дехто діставався фінішу цілими родинами. З одними з таких, батьком Юрієм та мамою Юлею, а також їхніми доньками Оленою та Аріною, ми також поговорили.

– Доньці ще навіть двох років немає, а вона вже взяла участь у другому Велодні, – розповідає Юрій. – У цьому році заїзд вийшов кращим ніж у два попередні, тому що тоді було дуже спекотно. Дітям через це було важко. Зранку ще сумнівався чи брати дітей, бо думав дощ піде, але все обійшлося і ми доїхали нормально. Побачили багатьох знайомих вело-батьків та вело-мам.


Юрій та Юлія з доньками: старшою Оленою та меншою Аріною


На фініші

 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (9)
  • Антон

    ВелоПРОБІГ .
  • Artem Mukhomor

    Ганьба, на велопробігу було три "фетбайка", і ніодин не потрапив у кадр, тьфу.

    Ярослав reply Artem Mukhomor

    А чим ті фетбайик заслужили привілей перед ігшими велосипедами? Вони показник чого соціально важлиового що його обов'язково треба було нафоткати?

    123 reply Artem Mukhomor

    хахахаха фэтбайк = ламборгини
  • Олександр

    Вінниця рулює, молодці
  • Ярослав

    Одне з найбільших збіговись лицемірів. Особливо ті що "Велосипед – це зручно. Нам він замінює громадський транспорт. Їздимо і на роботу". Їзджу на роботу в кожен погожий день. Єдина зручність - не залежу від громадського транспотру, все інше - недоліки: в дощ/холод не поїздиш, в темну пору доби не поїздиш, возиш із собою по 5 замків, бо ризик вийти і не знайти найвищий, вантажу з собою практично не візьмеш, велодоріжок адекватних немає, пішоходів адекватних немає, після поїздки в душ? - реально одиниці офісів які мають таку можливість.
    Вибаче мені, але реально велосипед у нашому місті це засіб для прогулянок у нас, не більше. Така показуха нікому не потрібна.

    123 reply Ярослав

    Я ездил на работу на велосипеде 2 года. Возвращался поздно ночью (после 00:00) когда транспорт уже не ездит. И это огромный плюс.
    Проблему с весом решает багажник на который хоть 20кг нагрузи.

    Ярослав reply 123

    Проблема в тому що не важливо де ти поставих ці 5-10-15-20-50кг, задній/передній багажник, за плечима чи на прицепі, це відчутно впливає на сам процес поїздки. Я вже не кажу що більше 15кг будь де не лише більше наванатаження, а й небезпека при руху.

    А нічні велосипедисти - доволі рідкісне явище, більшість народу працює вдень. А ті що вдень їздать таке враження що ПДР зовсім не читали.

    Тому об'єктивно велосипед у нас в першу чергу розвага, а не транспорт.

    andreykobesp reply Ярослав

    Ну якщо такі тупі відмазки то для тебе громадський транспорт з пічкою в салоні та пробками.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:07 Вінничани можуть оформити пенсію дистанційно, без відвідування держустанови. Навіть з-за кордону 20:34 Батьки загиблого Героя подарували дитячий ігровий майданчик громаді на Вінниччині photo_camera 20:12 Зустріли траурний кортеж «На щиті»: чого не варто робити, яке може бути покарання 19:55 У Подільський зоопарк можна ходити безплатно. Хто має таку можливість та у які дні photo_camera Від читача 19:25 Допоможіть зібрати підписи петиції (посмертно) моєму чоловікові на звання Героя України 19:29 «По новому закону Зеленського можемо робити, що хочем!» У Тульчині силою мобілізували 21-річного 18:18 Наше місто тепер має свій ексклюзивний десерт — торт «Вінниця» 18:13 Військовий, який знищив з «Джавеліна» дев’ять ворожих цілей, став Почесним громадянином Якушинець 17:24 У Вінниці продезінфікували понад 400 колодязів у приватному секторі 16:16 Стали відомі дати, коли розпочнуться літні канікули у вінницьких школах 15:33 Називався пораненим військовослужбовцем та просив гроші на лікування. Шахрай отримав підозру 15:05 До сервісного центру на Ботанічній величезні черги. Чому і як це пов’язано з мобілізацією? photo_camera 14:39 Вінничанин хотів втекти за кордон за десять тисяч доларів. Чому не вийшло 14:27 Наукова лабораторія на Вінниччині: як школярі створюють роботів та спілкуються зі штучним інтелектом play_circle_filled photo_camera 14:20 Косметичні процедури навесні: поради, що зараз необхідно зробити (партнерський проєкт) 13:55 Вакцинація дорослих: що перевірити, коли йдете вакцинуватись від дифтерії і правця 12:28 Якими послугами служби зайнятості можуть скористатися ВПО 12:02 Втекли з частини зі зброєю та вбили патрульного: деталі та версії злочину в Гайсинському районі play_circle_filled photo_camera 12:00 Лабораторія ДІЛА - не лише про дослідження, а про турботу до команди, благодійність та підтримку госпіталів (новини компаній) 11:34 Почастішали випадки укусів кліщів. Як уберегтися?
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up