Топ-10 спортивних подій року. Рейтинг RIA

Топ-10 спортивних подій року. Рейтинг RIA

Пропонуємо згадати славні спортивні миттєвості 2016 року. Рейтинг RIA, як і будь-який інший, є суб’єктивним і не претендує на абсолютну точність. Все ж він дає змогу скласти картину з пазлів досягнень і невдач флагманів вінницького спорту. 

1. Відродження професійного футболу.

Безумовно, подія року. Чотири роки вболівальники нашого міста сумували без команди майстрів. Найбільш завзяті з них у цей час пікетували органи місцевої влади, влаштовували марші з вимогою відродити професійний клуб. Цього літа «Нива-В» заявилася у другу лігу. Поки вона є там середняком, але плани у керівництва амбітні – підвищення в класі вже в поточному сезоні, На цьому шляху є гарна підтримка – рівень відвідуваності нашого клубу третій в лізі.     

2. Титул Романа Головащенка

Відео дня

У вересні вінничанин Роман Головащенко став чемпіоном Європи з професійного боксу (за версією IBF). Причому цей бій проходив у Вінниці, на стадіоні Центрального парку культури і відпочинку і зібрав близько п’яти тисяч глядачів.

3. «Отамани» проти «Драконів»

Вперше у Вінниці відбувся бій престижної Всесвітньої серії боксу.  «Українські отамани», до складу яких входили кілька вінничан, розгромили «Китайських драконів» з рахунком 5:0. Матч у СК «Нокаут» викликав аншлаг. На жаль, цього сезону «Українські отамани» через фінансові негаразди не заявилися до ВСБ.  

4. Олімпіада без медалей 

На Олімпіаді в Ріо Вінниччину представляли п’ять спортсменів – веслувальниця, по два боксери і легкоатлети. Найближче до нагороди була Світлана Ахадова, яка посіла четверту позицію. Її екіпажу байдарки-четвірки забракло миті, щоб на фініші, після відчайдушного ривка, випередити конкурентів. 

5. Наші в «Шахтарі» і «Динамо»

Вінницькі спортшколи продовжують кувати кадри для грандів вітчизняного футболу. Цього року на футбольному небосхилі яскраво заблищали два вихованці Вінницької ОДЮСШ Блохіна-Бєланова –  гравець київського «Динамо» і збірної України Віктор Циганков та футболіст донецького «Шахтаря» Андрій Борячук.  

6. «Блискавична» бронза

«Вінницькі блискавки» в 2016 році  вперше здобули бронзові медалі в елітному дивізіоні чемпіонаті України з баскетболу серед жіночих команд. Нині «блискавична» команда грає в суперлізі, яка прийшла на зміну вищій лізі. 

7. Вінниця біжить

Близько п’яти тисяч учасників взяли участь в травневій акції "Вінниця біжить", проведення якої ініціювала RIA. Але цього разу серед бігунів було більше людей 30-40 років, на старт вийшли навіть пенсіонери. А ще немовлята - на руках у батьків або у колясках.
8. Заматували всіх.

Вперше в історії збірна Вінниччини на чолі з майстрами спорту Віктором Матвішеним і Надією Шпанко виграла спартакіаду України серед школярів. Причому вони перемогла в усіх трьох видах програми – класичній грі, швидких шахах і бліці.

9. Відтік хокейних талантів

Через недостатнє фінансування втрачає позиції лідер хокею на траві та індорхокею України – вінницький «ОКС-ШВСМ». Його провідні гравці масово переходять у клуби Білорусі, Італії та інших країн.      

10. Ветерани – ще ого-го

У Вінниці непогано розвивається ветеранський спорт. Особливо можна виділити Віталія Вдовкіна (екс-тренера боксера В’ячеслава Узєлкова) і Юрія Приймака, які здобули перемогу на Кубку світу «Битва титанів».   

 

 

 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:00 Поліція Вінниччини затримала двох наркоторговців: їм загрожує до 10 років ув'язнення 20:08 «Жирна ціль»: Як військові з вінницьких міні-градів знищили генерала рашистів 20:00 Вінниччина готується до сильного вітру: оголосили жовтий рівень небезпеки 19:00 Воїнам з бригади «Червона калина» передали 20 FPV дронів Від читача 16:51 Кіберполіція запрошує долучитись до соціального проєкту BRAMA 18:44 Тест: 10 каверзних питань з історії Вінниці, які змусять вас подумати 18:00 «На війні найважче – бачити дітей на лінії фронту». Історія поліцейського, який пішов на війну 17:40 Рецепт шоколадної паски з шоколадною глазур'ю від учасниці 13 сезону МастерШеф та ТМ Зерносвіт (партнерський проект) 17:00 Відпочинок та розвантаження: ветеранам та їх родинам влаштували екскурсію до зоопарку та кото-кафе 16:16 У Вінниці та області стрімко поширюється вітрянка. Що про це варто знати батькам 16:00 Що таке лікування зубів під мікроскопом та куди звернутися у Вінниці? (партнерський проєкт) 16:00 На Донеччині загинув 25-річний Владислав Сидорук із Дашківець 15:00 До Музею Вінниці передали ескізи малого та великого гербів міста. Їх створили у 1990-х роках 14:44 Ми порахували, скільки грошей у вінницьких нардепів. Огляд декларацій за 2023 рік 14:05 У Вінниці збирають пропозиції для Програми розвитку безбар’єрного простору громади 14:00 Цілує орден сина… Родинам полеглих Захисників вручили почесні нагороди 13:10 Куди вступити після 11 класу: огляд вищих навчальних закладів Вінниці (партнерський проєкт) 13:00 Незаконне виготовлення марок та збут контрафактної продукції: на Вінниччині викрито масштабну схему 12:08 «Мав багато гарних мрій, які прагнув втілити в життя». Загинув захисник з Барської громади 11:30 Суд взяв під варту вбивцю 21-річного Романа Панянчука
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up