Спортсмен Важа Даіаурі з Вінниці виборов путівку на Всесвітні ігри з сумо

Спортсмен Важа Даіаурі з Вінниці виборов путівку на Всесвітні ігри з сумо
  • У німецькому місті Бранденбург відбувся міжнародний рейтинговий турнір з сумо класу «А» «ROLAND CUP». Участь у змаганнях взяли більше сотні сумоїстів з дев'яти країн світу серед них наші земляки.

Вінницьку громаду у складі національної збірної команди України представив Заслужений Майстер спорту України Важа Даіаурі.

Хлопець здобув перемогу у рейтинговому турнірі, виборовши путівку на Всесвітні ігри з сумо. Це аналог олімпійських Ігор з неолімпійських видів спорту. Підготував чемпіона його батько — Заслужений тренер України Важа Даіаурі. Про це інформує Вінницька міська рада.

— Спортсмен займається сумо з п'яти років. Хлопець — вихованець Вінницької міської дитячо-юнацької спортивної школи №5. Тренує сумоїста його батько, Заслужений тренер України Важа Шотаєвич Даіаурі, — йдеться у повідомленні. — Важа молодший — неодноразовий чемпіон Світу та Європи. За свою спортивну кар’єру здобув звання Заслуженого Майстра спорту з сумо та звання Майстра спорту з вільної боротьби.

Відео дня

Виборовши першість у міжнародному рейтинговому турнірі з сумо класу «А» «ROLAND CUP», спортсмен здобув путівку на Всесвітні Ігри. Вони мають відбутись 13-17 липня у Сполучених Штатах Америки.

 

Читайте також:

Як діяти та куди звертатися. У Вінниці розробили «Дорожню карту біженця»

Пам’ятка для батьків. Як допомогти дитині під час війни, щоб вберегти її емоційний стан

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up