«Спартак-Вацак» гартує чемпіонів (Новини компаній)

«Спартак-Вацак» гартує чемпіонів (Новини компаній)

Могилів-Подільський спортивний клуб «Спартак-Вацак» за 8 років діяльності підготував 26 чемпіонів України з кікбоксингу.

Брюс Лі, Чак Норріс, Джекі Чан, Стівен Сігал, Жан Клод Ван Дам… Немає хлопця, котрий не прагнув бути схожим на мужніх кіногероїв. Втілити дитячу мрію і стати справжніми, сильними чоловіками могилів-подільські хлопчаки можуть в спортивному клубі з кікбоксингу «Спартак-Вацак», який успішно працює в місті вже вісім років. Саме кікбоксинг є тією платформою, як вважає засновник спортивного клубу, президент обласної федерації з кікбоксингу, депутат Вінницької обласної ради Геннадій Вацак, яка здатна виховати чоловіків.

— Бойові мистецтва  все більше набувають популярності. І нехай скептики твердять, що в час високих технологій, балістичних ракет та комп’ютерних вірусів все вирішується не в поєдинках віч-на-віч, а в кабінетах та штабах, захоплення бойовими мистецтвами тільки росте. Кікбоксинг – досить молодий, але високоефективний вид єдиноборств та, незважаючи на  молодість, найдосконаліший. За короткий строк наші спортсмени-початківці досягають помітних успіхів, стають чемпіонами. Спорт виховує в них бійцівський характер, завдяки тренуванням дитина зміцнюється фізично, набуває  впевненості у власних силах та цілеспрямованості, - зазначає Геннадій Анатолійович, який сам активно займається спортом і розуміє його важливість в становленні молодих.

Спортивний клуб «Спартак-Вацак» — клуб з великими амбіціями та великим бажанням виховати з дітей чемпіонів, прищепити бажання здорового способу життя і гідної поведінки в суспільстві. Адже тільки здорова нація здатна будувати здорове суспільство. Кікбоксинг – той вид спорту, котрий чудово підходить всім, без винятку, незалежно від статі, віку та рівня підготовки. Як підтвердження цієї тези – в когорті чемпіонів сильної статі, яких виховав «Спартак-Вацак», є й дівчина – Валерія Заводій – шестиразовий чемпіон України з кікбоксингу.

Правильна стратегія та чітко визначений курс ще з початку заснування визначили подальшу результативну діяльність клубу.             

— Мета, яка була поставлена перед нами президентом клубу Геннадієм Вацаком, – не просто навчити дітей техніці та правил кікбоксингу, а шліфувати отримані вміння та навички у реальній професійній боротьбі. Саме там формується спортивний хист та вдосконалюються вміння, - пояснює  успіх клубу його головний тренер  Євген Вандьо.

З моменту заснування спортивний клуб з кікбоксингу «Спартак–Вацак» виховав 26 одних лише  чемпіонів України. І це лише за 8 років діяльності! В цьому році шестеро спортсменів клубу увійшли до складу збірної України з кікбоксингу, отримали право захищати державу на міжнародному рівні.

Нині окремі з них продовжують бути в спорті та передають свої вміння іншим. Зокрема, неодноразовий призер престижних турнірів з кікбоксингу Андрій Крикливий очолив новий клуб, заснований Геннадієм Вацаком – «Вацак ММА» ( від автора: ММА - вид спорту і категорія бойових мистецтв, що включає в себе різноманітні засоби і способи ведення оборони й нападу в рукопашному бою).  

— Уніфіковані і ефективні змішані бойові мистецтва стають дедалі популярнішими в сучасному світі, в тому числі й в Україні. Особливу популярність мають змагання з MMA — бої змішаного стилю, чи «бої без правил». ММА – вид спорту для справжніх чоловіків! Зараз ми набрали дорослу групу спортсменів, які оволодіватимуть навичками цього бойового мистецтва , - розповідає чемпіон Вінниччини з ММА 2017 року, володар першого розряду з рукопашного бою і тренер нового клубу Андрій Крикливий.

— ММА – найоптимальніший вид спорту. Принцип ММА - «Виживає найсильніший» -, а найсильнішими стають саме завдяки тренуванням. Прийшовши до клубу, кожен отримує першу та найголовнішу перемогу - перемогу над собою. Наше завдання - спортивне виховання молодих спортсменів, готових виступати на турнірах з контактних видів єдиноборств. Ми також раді бачити в клубі людей, котрі бажають навчитись основам ММА. Рівень підготовки немає значення. Головне - почати. Приходьте і пробуйте!- додає його одноклубник, також вихованець «Спартак- Вацак», а нині – майстер спорту з ММА, володар Кубка України 2015 року, срібний призер чемпіонату Європи з універсального бою,чемпіон Вінницької області 2015 року з кікбоксингу, ММА, фрі-файту Олександр Олійник.

За плечима президента клубу «Спартак-Вацак» та Вінницької обласної федерації з кікбоксингу, депутата обласної Ради Геннадія Вацака спортивна кар’єра, тож він добре розуміється на тому, що важливо для спортсмена. Він і сам є прикладом для наслідування, перебуває в чудовій фізичній формі, про що ілюструють його світлини на Фейсбуці. Власному гаслу: «Ні дня без тренувань!» Геннадій Анатолійович жодного разу не зрадив. Така життєва позиція та особистісне самовдосконалення і визначає один із пріоритетів депутатської діяльності - фізичне виховання підростаючого покоління. Завдячуючи фінансовій підтримці Геннадія Вацака, в Могилеві-Подільському спортивне життя отримало стрімкий старт: створюються клуби, а їхні вихованці професійно зростають, беручи активну участь в змаганнях та турнірах. 

Меценат зосередився не лише на розвитку бойових мистецтв, а й популяризації інтелектуальних видів спорту, відкривши в Могилеві-Подільському дитячу шахову школу. Лише за рік своєї діяльності під її егідою в місті були проведені міський, регіональний та всеукраїнський турніри, наприкінці липня міська шахова школа «Вацак»  планує  проведення міжнародних змагань з шахів.   

— Активний і здоровий спосіб життя, захоплення спортом – ознаки успішної сучасної людини. І тут не важливо, яким з видів ти віддаєш перевагу. Хтось полюбляє спорт, що вимагає застосування фізичної сили, а хтось робить ставку на інтелект. Тому, попри успішне  існування клубу з кікбоксингу та шахової школи, відкрили ще й клуб для більш дорослих – «Вацак ММА». ММА – це прямий шлях до фізичної досконалості, сили та здоров’я. Цей вид спорту є ще й одним з найбільш видовищних, захоплення, яке можна отримати від нього, важко з чимось порівняти, - відзначає Геннадій Вацак.

Виховуючи чемпіонів не на словах чи в статистичних звітах, а на ділі, підтримуючи розвиток фізичної культури та спорту, депутат Геннадій Вацак декларує здоровий спосіб життя як один з головних пріоритетів молоді. Час, який витрачають молоді люди на роботу над собою, він вважає найважливішою інвестицією, котра здатна докорінно змінити життя в майбутньому, дає можливість кожному проявити себе та реалізувати. В здоровому тілі – здоровий дух – це правильна мотивація, щоб почати займатися спортом вже тепер. 

Тетяна Фоменко

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:00 Поліція Вінниччини затримала двох наркоторговців: їм загрожує до 10 років ув'язнення 20:08 «Жирна ціль»: Як військові з вінницьких міні-градів знищили генерала рашистів 20:00 Вінниччина готується до сильного вітру: оголосили жовтий рівень небезпеки 19:00 Воїнам з бригади «Червона калина» передали 20 FPV дронів Від читача 16:51 Кіберполіція запрошує долучитись до соціального проєкту BRAMA 18:44 Тест: 10 каверзних питань з історії Вінниці, які змусять вас подумати 18:00 «На війні найважче – бачити дітей на лінії фронту». Історія поліцейського, який пішов на війну 17:40 Рецепт шоколадної паски з шоколадною глазур'ю від учасниці 13 сезону МастерШеф та ТМ Зерносвіт (партнерський проект) 17:00 Відпочинок та розвантаження: ветеранам та їх родинам влаштували екскурсію до зоопарку та кото-кафе 16:16 У Вінниці та області стрімко поширюється вітрянка. Що про це варто знати батькам 16:00 Що таке лікування зубів під мікроскопом та куди звернутися у Вінниці? (партнерський проєкт) 16:00 На Донеччині загинув 25-річний Владислав Сидорук із Дашківець 15:00 До Музею Вінниці передали ескізи малого та великого гербів міста. Їх створили у 1990-х роках 14:44 Ми порахували, скільки грошей у вінницьких нардепів. Огляд декларацій за 2023 рік 14:05 У Вінниці збирають пропозиції для Програми розвитку безбар’єрного простору громади 14:00 Цілує орден сина… Родинам полеглих Захисників вручили почесні нагороди 13:10 Куди вступити після 11 класу: огляд вищих навчальних закладів Вінниці (партнерський проєкт) 13:00 Незаконне виготовлення марок та збут контрафактної продукції: на Вінниччині викрито масштабну схему 12:08 «Мав багато гарних мрій, які прагнув втілити в життя». Загинув захисник з Барської громади 11:30 Суд взяв під варту вбивцю 21-річного Романа Панянчука
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up