«Серця Поділля» зупинили чемпіонів України і лідерів волейбольної суперліги – «Барком-Кажанів»

Минулий тур чемпіонату України з волейболу (суперліга) став дуже успішним для вінничан. Всі три наші команди здобули перемоги і продовжують боротьбу за медалі.

Реваншувалися у львів’ян

Безумовно, найбільш інтригуючим було двоматчеве протистояння «Сердець Поділля» та чинних чемпіонів України і лідерів нинішнього сезону – «Барком-Кажанів» (Львів). Поєдинки відбувалися на майданчику медичного університету і викликали аншлаг. Кожна подача нашої команди супроводжувалася бурхливими вигуками і оплесками фанів. За такої шаленої підтримки підопічні Валерія Копилова показали якісний волейбол і спромоглися взяти реванш за поразки «Кажанам» у Львові. Перший матч завершився із рахунком 3:2 (по партіях). Це принесло «сердечкам» два очки до турнірної таблиці, гостям – одне.

А ось наступного дня «Серця Поділля» всуху розгромили «Кажанів» – 3:0. І отримали три повноцінні очки до своєї скарбнички. Гостям не допомогло навіть те, що під час другої партії (за переваги «сердечок» в рахунку) в залі пропало світло і перестало працювати електронне табло. За згоди тренерів обох клубів гру було продовжено. Вінничанами не без проблем вдалося довести її до переможного кінця.

Вболівальникам гра «сердечок» прийшлася до душі.

Відео дня

– Наша команда – технічна і мобільна. Вінничани красиво розігрують комбінації, потужно подають. «Серця Поділля», як мінімум, грають на-рівних із чемпіонами України, – каже Дмитро Сташко.

За рахунок командного духу

Перебіг подій у матчах з «Кажанами» прокоментував головний тренер вінницьких волейболістів Валерій Копилов.

– Вдалося здобути перемоги за рахунок дружньої і злагодженої гри, командного духу. Також далося взнаки, що під час перерви в чемпіонаті ми придбали кваліфікованого пасуючого Дмитра Сторожилова. Він родом із Сум, виступав за кордоном, минулого року грав за національну збірну України, – каже Валерій Копилов.  

Безумовним лідером і капітаном «сердечок» є вихованець Валерія Копилова, волейболіст із Липовецького району Володимир Сидоренко. Серед іншого, він неодноразово потужно робив подачі «навиліт», не залишаючи суперникам шансів. 

Минулого сезону «Серця Поділля» зайняли четверте місце в суперлізі, «МХП-Вінниця» – п’яте. В поточному сезоні обидві наші команди налаштовані боротися за найвищі місця в еліті.

– Наш клуб минулого сезону дебютував в елітному дивізіоні. Але апетит приходить під час їжі. Ніколи в історії вінницька волейбольна команда не перемагала в суперлізі. Так чому ж не спробувати поборотися не лише за медалі, а й за перемогу в турнірі, – наголосив Валерій Копилов.         

Зменшили відставання від лідера

Тим часом «МХП-Вінниця» в гостях двічі переміг одного із аутсайдерів суперліги –  команду «Хімпром» (Суми) – 3:1 і 3:0. Далося взнаки кадрове підсилення.

– Ми підсилилися пасуючим збірної України, чемпіоном країни в складі «Кажанів» Владиславом Діденком і діагональним гравцем Віктором Шаповаловим, який був лідером харківської «Юракадемії», – розповів директор «МХП-Вінниця» Віталій Дімітрієв.   

Після цих результатів розташування лідерів у турнірній таблиці не змінилося. Лідирують «Кажани» – 51 очко. Вони випереджають «МХП-Вінниця» на три очки. На третій позиції «Серця Поділля» – 44, на четвертій – «Новатор» (Хмельницький) – 36 бали. До кінця регулярного чемпіонату залишилося три тури, після чого розпочнуться матчі плей-офф за медалі. 

Але вже 25 по 27 січня вболівальники зможуть побачити «МХП-Вінниця» і «Серця Поділля» у Вінниці, на майданчику медуніверситету. В рамках Кубку України наші команди боротимуться із «Житичами» (Житомир) і «Фаворитом» (Лубни, Полтавська область).

Піднялися у зону плей-офф

Водночас вінницький жіночий клуб суперліги «Білозгар-Медуніверситет» приймав «Педуніверситет-ШВСМ» (Чернігів). Вінничанки двічі переграли гостей – 3:0 і 3:1.

– Перемогти було нелегко. Команда Чернігова – якась «шалена». Бо вона перебуває в зоні аутсайдерів, їй немає чого втрачати, – каже головний тренер «Білозгар-Медуніверситет» Юлія Якушева.  

Таким чином «Білозгар-Медуніверситет» перемістився із п’ятої сходинки турнірної таблиці на четверту. Така позиція дає можливість взяти участь в іграх плей-офф за медалі. Але попереду ще чотири тури першого етапу.

– За четверте місце ми боремося із командою Луцька. Щоб закріпитися на ньому, потрібно в наступному турі в гостях здолати рівнянок. Наша мета – завоювати медалі за підсумками сезону, – розповіла Юлія Якушева. 

Під час перерви у чемпіонаті  «Білозгар-Медуніверситет» підсилив склад кількома сильними виконавцями. В першу чергу це ліберо Тетяною Ротор, яка перебралася до Вінниці із Тернополю.  Додала в грі 16-річна дочка головного тренера Валерія Якушева та низка інших наших волейболісток.

Перші у всеукраїнському рейтингу

Підростає й зміна майстрам. У вищій чоловічій лізі  чемпіонату України грає «МХП-Вінниця-2», за яку виступають волейболісти 2000-2001 р.н. У першій жіночій лізі – «СДЮСШ-МХП» і «Вінер», що об’єднує вінницьких аматорів волейболу. Низка наших команд юнаків успішно борються у Дитячій лізі чемпіонату України.

За міністерським рейтингом Вищої спортивної майстерності Вінниччина за розвитком волейболу два роки поспіль була другою в Україні. А ось за підсумками 2018 року піднялася на чільне місце серед усіх регіонів!

– До уваги приймали досягнення команд суперліги, вищого дивізіону і кращих юнацьких колективів на чемпіонатах України. Прогресу ми досягли спільними зусиллями, за підтримки спонсорів. В 24 спортшколах Вінниччини, (майже половині від загальної кількості) діють відділення волейболу, – коментує виконавчий директор обласної федерації волейболу Віталій Дімітрієв.

Турнірна таблиця чемпіонату України з волейболу серед чоловічих команд суперліги станом на 21 січня 2018 року.

М       Команда           І       В       П   Пар.     О   
1.    Барком-Кажани    20    17    3    53:15    51          
2.    МХП-Вінниця        20    16    4    54:22    48          
3.    Серце Поділля     20    15    5    51:22    44          
4.    Новатор               20    13    7    43:35    36          
5.    Юракадемія        20    11    9    42:41    31          
6.    Хімпром               20    3    17    23:55    12          
7.    Фаворит               20    3    17    19:57    10          
8.    Буревісник           20    2    18    20:58    8    
 

 

 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:01 Все цвіте та буяє: світлини заквітчаного Подільського зоопарку photo_camera 20:14 Вінничан запрошують на два майстер-класи до Великодня 19:51 Дорожня розмітка за 4 мільйони зійшла разом зі снігом. За скільки намалюють нову? photo_camera 19:02 Погода у Вінницькій області різко погіршиться Від читача 19:49 Оптична мережа АТ «Укртелеком» уже сягає 80 тисяч кілометрів 18:33 «Небо. Я без нього жити не зможу». Вінниця попрощалась із 23-річним льотчиком, загиблим у бою play_circle_filled photo_camera 18:14 ДТП на перехресті: до лікарні потрапила 27-річна пасажирка авто 18:05 У них квартири значно дорожчі, ніж у нас. Про що говорила вінничанка у Португалії на єврофорумі 18:00 ДІЛА — лабораторна діагностика в ім’я здоров’я кожної людини (Новини компаній) 17:38 Бершадський воїн творить красу з військового заліза photo_camera 17:17 У Вінниці впродовж дня не роздаватимуть повісток. Це пов'язано з проведенням рекрутингового заходу play_circle_filled 17:07 На Вінниччині висаджують 1000 саджанців волоських горіхів photo_camera 17:06 «А чи знаєте ви Вінницю?» — на творчій зустрічі нагадали цікаві факти про рідне місто 16:40 Конференц-зали та коворкінги у Вінниці: де орендувати та за скільки? (партнерський проєкт) 16:37 Засудили зека, який молотком забив до смерті іншого ув'язненого. Як це сталося? 16:09 Матір, яка намагалася втопити у річці сина, помістили в психлікарню play_circle_filled 15:06 Які зарплати та що мають мери міст на Вінниччині? Третя частина огляду декларацій 14:08 У Писарівці зник 11-річний Денис Єрьомін (ОНОВЛЕНО) 13:16 Вінничан попереджають про можливі аварійні знеструмлення 12:30 Цех 9, Токайо, Етно чари - нові заклади, що відкрились у Вінниці в 2023 (партнерський проєкт)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up