«Серце Поділля» і «МХП-Вінниця» здобули медалі суперліги

«Серце Поділля» і «МХП-Вінниця» здобули медалі суперліги
У серії за золото «Серце Поділля» тричі поступилося «Львівським кажанам», але виглядало гідно

В Україні завершився волейбольний сезон. Одразу три колективи Вінниччини грали у фінальній четвірці суперліги чемпіонату України. І два із них виграли медалі!

Без шансів для «Юракадемії»

В матчі із ВСК «Збірна Харківської області-Юридична академія», який проходив на майданчику господарів змагань, команда «МХП-Вінниця» (Тростянець) виграла з рахунком 3:0. І тим самим поставила фінальну крапку в сезоні, здобувши бронзу. Адже попередні два матчі, що відбулися в Тростянці, вінницькі волейболісти також виграли – із рахунками 3:1 і 3:2.

Тим часом жіноча команда нашого обласного центру «Білозгар-медуніверситет» посіла непогане четверте місце в суперлізі. У боротьбі за бронзу вінничанки поступилися «Орбіті» із Запоріжжя.

– Щоб здобути медалі, нашим спортсменкам забракло досвіду. Минулого року ми посіли п’яте місце. Зараз піднялися на одну сходинку вище. В наступному сезоні знову боротимемося за медалі, – каже головний тренер «Білозгар-медуніверситету» Юлія Якушева.

Відео дня

Без права на осічку


А інша чоловіча вінницька команда «Серце Поділля» боролася за золото із чинними чемпіонами України «Барком-Кажанами» (Львів). Фінальна серія складалася із п'яти матчів (до трьох перемог). На рахунку львів'ян було вже дві домашніх звитяги. Не дивно, що наступний матч, який днями пройшов на базі Вінницького медуніверситету, зібрав аншлаг. 

Під гри в залі стояв неймовірний шум. Вінничани палко підтримували своїх. Не відставала й група вболівальників Львова: їхні «заряди» у супроводі барабана підігрівали напругу. Додавали градусу й симпатичні чирлідерки, які демонстрували свою майстерність під час пауз у грі.

«Серце Поділля» було чудово заряджено на боротьбу. Наші хлопці були налаштовані взяти реванш у «Кажанів» за нещодавні поразки у фіналі Кубку України. Та й взагалі, в попередніх семи матчах цього сезону підопічні Валерія Копилова лише двічі перемагали львів’ян.

Першу партію господарі майданчику виграли – 25:23, в другій поступилися – 16:25. Найбільш драматичним виявився наступний сет. У ньому вінничани «горіли» із рахунком 21:24, але в спромоглися вирівняти ситуацію і в підсумку перемогли – 31:29. На жаль, це була остання звитяга «сердечок» у грі і всьому чемпіонаті. Наступні дві партії виграли гості, які в підсумку здобули золото елітного дивізіону.

Виховав чемпіонів Латвії, Фінляндії і України

Головний тренер «Серця Поділля» Валерій Копилов нагадав, що його команда лише другий рік виступає в суперлізі. І одразу здобула два комплекти нагород.

– Це, безумовно, успіх. Команда «Кажанів» трохи краще укомплектована. У ній на кожній позиції грають трохи сильніші волейболісти, ніж є у нас, – коментує Валерій Копилов. – У третьому матчі серії зіграла роль й психологія. Наші хлопці були задоволені гарантованими срібними нагородами, через що трохи розслабилися.

Чи зможуть «Серця» наступного сезону поборотися за золото, залежить від рівня фінансування.

– Адже в цьому випадку не обійтися від кадрового підсилення. Із 14 волейболістів нашого клубу – дев’ять хованців вінницького волейболу, – додав Валерій Копилов. 

Капітан «Сердець Поділля» Володимир Сидоренко нагадав, що торік його клуб програв в серії за бронзу хмельницькому «Новатору».

– Тож зараз ми зробили два кроки вперед сходинками турнірної таблиці. Задоволені тим, що в цьому сезоні двічі грали у фінальній серії – в Кубку України і чемпіонаті. Тепер із задоволенням спробуємо сили в єврокубках, якщо керівництво команди дасть на це згоду, – прокоментував Володимир Сидоренко.

Головний тренер «Барком-Кажанів» Угіс Крастіньш до цього приводив до чемпіонства клуби Латвії і Фінляндії.

– Останній матч фінальної серії був дуже цікавим і важким. Вінницька команда мало чим здивувала. Ми очікували від неї безкомпромісної боротьби із перших хвилин, – сказав Угіс Крастіньш. – Сподобалося, що у Вінниці був повний зал глядачів, які гучно підтримували своїх улюбленців. Водночас підтримка наших фанів допомогла нам виграти медалі найвищого ґатунку.

«Час переходити до кращого металу»

Президент федерації волейболу Михайло Мельник під час урочистого нагородження високо оцінив досягнення вінничан.

– Команди Вінниці здобули в цьому чемпіонаті срібло та бронзу. Прийшов час вже переходити до кращого металу! – каже Михайло Мельник. – Водночас фінальні змагання суперліги наступного разу ми довіримо проводити вашому місту лише за умови якісної онлайн-трансляції. Адже нинішня не витримує жодної критики.

– Нинішній результат – найкращий в історії вінницького волейболу. Ще ніколи одразу дві команди нашого регіону не підіймалися одночасно на п’єдестал пошани елітного дивізіону. Лише в 1998 і  2017 роках наші чоловічі колективи здобували бронзу суперліги. В зв’язку із тим, що нині в змаганнях не бере участь багаторічний лідер волейболу України «Локомотив» (Харків), у інших колективів є більше шансів на медалі, – каже голова Вінницької обласної федерації волейболу, президент клубу «МХП Вінниця» Микола Чумак.

За словами пана Чумака, поки що клубам Вінниччини складно конкурувати зі львівськими «Кажанами».

– Ця команда трохи краще укомплектована. До того ж вона грає майже незмінним складом вже п’ятий рік. Але в наступному сезоні ми все ж спробуємо скласти гідну конкуренцію львів’янам, – додав Микола Чумак.

 

 

 

 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
08:40 Вентиляція та димовідведення: як обрати оптимальне обладнання для вашого будинку (Новини компаній) 08:29 Сьогодні вітаємо Івана та Єгора. Історія, заборони та прикмети 19 квітня 21:28 «Це поставить хрест на Буші». Власники екосадиб проти створення кар'єру у заповіднику photo_camera 21:01 Судитимуть браконьєрів, які хотіли поласувати рибкою за 174 тисяч гривень Від читача 20:06 У Вінниці чутно вибухи 20:25 «Це конкуренти поширюють чутки, що нас уже нема». Інститут землеустрою продовжує працювати 20:03 Вінниччина готується до сильного вітру: оголосили жовтий рівень небезпеки 19:40 Будівельні та ремонті послуги по дому. Актуальні оголошення від вінницьких компаній 19:17 Суддя з Тульчина наїхав на поліцейського. Покарання винесли лише одному — копу 18:06 У Могилів-Подільському районі під колесами автомобіля Toyota загинула жінка 17:32 Скотомогильник площею у дві тисячі квадратів виявили у Барській громаді 17:03 ТОП-5 пам'яток Вінниці для незабутнього вікенду та подорожі крізь епохи 16:37 Екс-голова лісового управління Бондар вийшов з-під варти за два мільйони гривень застави 16:20 Допоможуть у тяжку хвилину: ритуальні послуги та товари, кафе та обіди на замовлення (партнерський проєкт) 16:11 На Келецькій п'яний та «під кайфом» водій потрапив у ДТП 15:15 Музиканту Джанго, який публічно підтримує росію, вінницькі СБУшники оголосили підозру 14:50 Ветерани та ВПО можуть скористатись безкоштовною послугою переїзду в Україні (Новини компаній) 14:13 Війна — не завада любові: історія сапера зі Жмеринки Івана та його коханої Яни photo_camera 14:10 Де поставити зубні імпланти у Вінниці? Огляд кращих стоматологій Вінниці (партнерський проєкт) 13:19 Зникла 82-річна Лілія Марценюк з Вінниці. Допоможіть розшукати жінку
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up