Пам’ять відомих вінницьких футболістів вшанували турніром

У вінницькому спорткомплексі «Термінал» 14 грудня провели 9-й турнір з футзалу серед ветеранів. Він був присвячений пам’яті відомих місцевих футболістів: Льва Пахна, Вачигана Айрапетяна, Сергія Армянінова і Володимира Сича.

70-річний спортсмен

Змагання відкрив голова Вінницької обласної федерації футболу Ігор Гатауллін. Адже сама ця громадська спілка виступила організатором меморіального турніру.  

На майданчик виходили багато відомих у минулому футболістів вінницьких команд майстрів («Локомотива», «Ниви» і ФК «Вінниця»): Олег Шумовицький, Андрій Веретинский, Сергій Підвальний, Юрій Савенко, Колінс Нгаха та інші.

Вік учасників не обмежували.

Відео дня

– Тому поруч із 40-річними спортсменами змагалися й футболісти пенсійного віку. Найстаршим учасником є 70-річний Володимир Комлев, який раніше виступав за вінницький і донецький «Локомотиви», а також місцевий «Інтеграл», – каже співорганізатор турніру, футболіст-аматор Ігор Зарішняк.   

Як нагадав пан Зарішняк, ветерани футболу щосуботи збираються на стадіонах «Хімік» і ВНТУ та спарингують між собою. Обидві ці команди взяли участь у турнірі. 

Драматичний фінал

Кожен матч складався із двох скорочених таймів – по 10 хвилин кожен. В першому півфіналі «Коломбо» із рахунком 5:1 розгромило «Кристал». В іншій півфінальній грі «Інтеграл» переграв «Хімік» – 3:1. 

В поєдинку за третє місце «Кристал» не без проблем здолав «Хімік» – 4:2.

Окрасою меморіалу став фінал між командами «Інтеграл» і «Коломбо». Героєм стартової частини матчу став екс-капітан вінницької «Ниви» Колінс Нгаха. Він грав таранного форварда, демонстрував неабияку індивідуальну майстерність і вивів «Коломбо» вперед.

«Інтегральні» грали «другим номером», на швидких контратаках. Ця тактика принесла їм успіх. «Інтеграл» двічі виходив вперед у рахунку. Коли колектив Андрія Веретинського забив третій гол, часу відігратися у «Коломбо» вже не було. Отже, 3:2 на користь «Інтегралу».       

Переможені не засмучуються

Колінс Нгаха забив на турнірі чотири голи, один з яких у фіналі. В цілому він показав якісний футбол, вів за собою партнерів. Гра кумира вінницьких вболівальників останніх років нагадувала його кращі часи на професійному рівні. 

– Це як вино, з часом стає тільки краще, – жартує Колінс Нгаха. – Я підтримує себе у формі після завершення професійної кар’єри. Працюю граючим тренером команди «Світанок-Агросвіт» (с. Шляхова, Бершадський район).

Колінсу Нгасі турнір дуже сподобався.

– Фінал був рівним. І перемога могла дістатися будь-кому. Але наша команда на фініші гри не встояла, – прокоментував Колінс Нгаха.

Майстри принесли успіх

За «Інтеграл» на турнірі виступали відомі в минулому професійні футболісти – Андрій Веретинський, Сергій Подвальний, Юрій Савенко. А також їх молодші партнери.

– Ми разом із Андрієм Веретинским підтримуємо фізичну форму в складі команди «ЯСКО». Вона виступає в першості Вінниці, – каже один із кращих футболістів в складі чемпіонів Юрій Максименко.

За словами пана Максименка, турнір виявився дуже цікавим.

– Зібралися чотири сильні команди, в складі яких були імениті і досвідчені футболісти. Тому вболівальники отримали максимум задоволення. А нам було приємно зустрітися і пограти зі своїми давніми друзями, – прокоментував Юрій Максименко.

Мячі у подарунок

Призери отримали Кубки і грамоти. Також відзначили найсильніших футболістів в складі кожної із команд. Вони отримали від організаторів футбольні м’ячі і настінні футбольні календарі.   

Кращими гравцями «Хіміка» стали Юрій Іваницький і Ігор Хіміч, «Коломбо» – Валерій Пламадієв і Олег Шумовицький, «Інтегралу» – Юрій Максименко і Андрій Веретинський, «Кристалу» – В’ячеслав Мосійчук і Олег Бевза.

Всіх учасників турніру запросили на дружній обід, під час якого футболісти обмінювалися спогадами славних часів. Згадували й своїх колег, пам’яті яких було присвячено змагання. 

 

  

 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
14:24 У поліції показали уламки ворожого дрона, що вибухнув біля будинку на Вінниччині photo_camera 14:11 Поранених воїнів із порушенням зору у Вінниці запрошують на безкоштовні тренування із дзюдо 13:21 На блок-посту в Гайсині затримали водія, у якого було 150 патронів photo_camera 13:00 Цех 9, Токайо, Етно чари - нові заклади, що відкрились у Вінниці в 2023 (партнерський проєкт) Від читача 13:19 «Мистецтво вільних людей»: на Вінниччині проведуть безкоштовний майстер-клас із петриківського розпису для дітей та дорослих 12:19 У Вінниці зіткнулись три автівки, постраждали водії та дворічна дитина photo_camera 11:50 Запрошуємо на відкриття персональної виставки керамічних робіт ветерана Івана Шостака 11:17 Без води та світла. Де у Вінниці 29 березня відключатимуть послуги 11:00 Чому вивчати англійську з дитинства актуально як ніколи (Новини компаній) 10:36 В останню путь проводжатимуть вінничанина Романа Стрільчука 10:12 Минулої ночі ворог застосував 99 засобів повітряного нападу: деталі нічної атаки 08:53 Ворожий безпілотник здетонував біля житлового будинку на Вінниччині 08:30 Що таке вініри? Де їх встановити у Вінниці (партнерський проєкт) 08:17 Сьогодні відзначають День фокусника. Історія, заборони та прикмети 29 березня 21:11 В Україні планують закрити майже всі сільські школи 20:17 У Козятині чоловік осквернив Меморіал полеглим воїнам 19:46 Під час спільного застілля донька побила батька сокирою 19:15 Екстремальна їзда на даху Range Rover: як поліція покарала «каскадерів» photo_camera 18:27 «Патрульний мало не зашпортнувся з TruСАМ у руках». За що поліцейські покарали подружжя військових офіцерів? 18:21 До яких лікарів можна звернутися без електронного направлення?
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up