«Нива-В» здобула третю поспіль перемогу

«Нива-В» здобула третю поспіль перемогу

 

Напередодні цієї гри стало відомо, що після Нового року вінницька команда втратить приставку «В» і знову матиме історичне ім’я «Нива». Ще однією приємною новиною став перехід зі штучного покриття СК «Нива» на трав’яний газон Центрального міського стадіону. Хоча були у нашої команди й певні незручності, пов’язані з дискваліфікацією на цю гру нападників Ярослава Браславського і Максима Яськова.    

 

Після двох поспіль перемог вінничанам було конче потрібно долати й «Арсенал-Київщину» (Біла Церква), який замикає турнірну таблицю. Але це виявилося не так просто, як здавалося декому. Адже «арсенальці» в останніх двох матчах також показали стовідсотковий результат і перебували на підйомі. На матчі у Вінниці їх підтримувала група ультрас, яка поводила себе доволі агресивно.

Після певної розвідки «Нива-В» почала створювати небезпечні атаки. На вістрі діяв активний Ігор Маляренко. У першій половині тайму він завдав три небезпечні удари. Причому два – після фактично виходів сам-на-сам з голкіпером Германом Гнатишом. На жаль, обидва пройшли поруч з правою штангою.

Відео дня

Вінничани продовжували тиснути. На 30-й хвилині в карному майданчику гостей зіштовхнулися досвідчений легіонер «Арсеналу» Гаррісон Омоко та Ігор Маляренко. Наш форвард впав, але суддя призначив штрафний у бік воріт «Нив-В». На 34-й хвилині Герман Гнатиш не без проблем відбив прямий удар Дмитра Осадчого метрів з 10-и.

Гості, зрозуміло, також пробували контратакувати. Але ці потуги майже не завершувалися загрозою володінням Андрія Кліщука. Перший небезпечний момент у наших воріт виник на 43-й хвилині. Володимир Тіменко вийшов віч-на-віч, навіть вразив ціль, але це було вже після свистка арбітра – офсайд.

Нічийний рахунок аж ніяк не влаштовував господарів поля. Але після перерви тиснути почали саме білоцерковці. Доволі швидко вінничани відновили статус-кво і почали знову шукати ключі до воріт Германа Гнатиша. Чудовий момент був у нивівця Тимофія Брижчука – він знаходився неприкритим перед воротами, але пробив несильно та у руки кіпера.

«Нива-В» почала активніше використовувати пресинг, що стало неприємною несподіванкою для гостей. Вони почали втрачати м’яч і намагалася тримати глуху оборону. Але для нинішньої «Ниви-В» під керівництвом Дениса Колчина «автобус» вже не є перешкодою. Наші хлопці продовжували накочувати хвилі небезпечних атак. Після однієї з них, на 80-й хвилині, непогано пробив Сергій Андрєєв. М’яч після рикошету від голкіпера залетів у ворота «канонірів». 1:0!

Вже через кілька хвилин господарі могли подвоїти рахунок. У карний майданчик увірвався свіжий Олександр Дугієнко. (Він замінив улюбленця публіки Колінса Нгаху, якого публіка проводжала оплесками. А капітанську пов’язку надів Ігор Маляренко). І був збитий воротарем. Публіка вимагала пенальті, проте свисток судді Андрія Кошури (Чернівці) мовчав …

Незабаром арбітр прийняв ще одне суперечливе рішення. Ігор Маляренко по центру входив у карний гостей. Його збив Дмитро Мартиненко. Стовідсоткове порушення, яке могло потягнути на фол останньої надії і, відповідно, червону картку. Арбітр обмежився «гірчичником».  

Взагалі втомлені гості, у яких лише один гравець за весь матч виходив на заміну (у нас – четверо, тобто всі заявлені польові, окрім воротаря Павла Асаули) на фініші почали грати брудно. Суддя дав їм три жовті картки, а нивівцям – жодної! Приємний прогрес нашої команди і в цьому компоненті, яка раніше регулярно отримувала покарання від рефері.

До основного часу було додано рекордні 12 хвилин, але вже нічого особливого глядачі вже не побачили. «Нива-В» здобула третю перемогу поспіль і четверту в п’яти матчах під керівництвом нового тренера Дениса Колчина.

Ще однією приємністю стала поразка головного конкурента нашої команди «Прикарпаття» - на виїзді від нещодавно битим нами «Поліссям» (0:2). Таким чином відрив прикарпатців від вінничан скоротився до 11 очок. В наступному турі «Нива-В» грає як раз у Івано-Франківську. І є шанс ще зменшити відстань у таблиці. Нагадаємо, «Прикарпаття» перебуває на другому місці в групі, яке дає право на пряму путівку до першої ліги. Вінничани поки що на четвертій позиції.       

                             

Технічні дані

НИВА-В (ВІННИЦЯ) – АРСЕНАЛ-КИЇВЩИНА (БІЛА ЦЕРКВА) – 1:0 (0:0)

15:00. м. Вінниця. ЦМС

1500 глядачів. Температура – 13 градусів. Оцінка поля – 4.

Арбітр: Андрій Кошура (Чернівці)
Асистенти: Юрій Вашкевич (Чернігів), Віталій Український (Луганськ)
Резервний арбітр: Павло Кисельов (Вінницька область)
Інспектор: Андрій Валенко (Львів)

Гол: Андрєєв (80).

Нива-В: Кліщук (в) – Попов, Маляренко, Разуваєв (Овчар, 90), Брижчук (Темерівський, 90+2), Осадчий (Хохлов, 84), Нгаха (к), (Дугієнко, 61), Андрєєв, Гудак, Карвацький, Дмитренко.

Запасний гравець: Асаула (в)

Головний тренер – Денис Колчин

 

Арсенал-Київщина: Гнатиш (в) – Авдалян, Тіменко, Нагорний, Омоко, Глущенко, Шарай (Гупалов, 90+3), Грабчак, Патрик, Сьомка, Мартиненко.

Запасні гравці: Шкарбин, Байдюк

Головний тренер – Олександр Акімов.

 

Жовті картки: Грабчак (21), Патрік (87), Омоко (90). 


 

 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (1)
  • Nonstop

    А були часи коли Динамо Київ і Шахтар отримували на стадіоні Локомотив по самі нехочу. В присутності двох-трьох дисятків тисяч вболівальників (сиділи у проходах).
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:16 Про що потрібно знати, якщо у вас сезонна алергія? Розповідає професорка медичного університету 20:55 Дівчатам та жінкам не можна в церкву в штанах? Це вигадка — сказали в ПЦУ 20:05 У Вінниці завершився чемпіонат міста з волейболу серед чоловіків сезону 2023–2024 photo_camera 19:40 Юлія Тимошенко вимагає негайної відставки Сольського з посади міністра аграполітики (Прес-служба ВО "Батьківщина") Від читача 18:08 Присвоєння звання ГЕРОЯ УКРАЇНИ посмертно Бондаренко Ігорю Вікторовичу 19:30 Дощі і пил із Сахари. Коли до Вінниці повернеться сонце? 19:09 «Чому їм можна, а нам ні?» Через незаконне будівництво у селі Прибузьке затоплює ліс photo_camera 19:03 Майже 200 тисяч гривень для ЗСУ: у Вінниці завершився благодійний шкільний марафон photo_camera 18:36 У світі відзначили День книги. Що почитати у вінницьких авторів та авторок 18:34 П’ять років позбавлення волі за розбещення дітей: суд виніс вирок чоловіку 18:30 Допоможуть у тяжку хвилину: ритуальні послуги та товари, кафе та обіди на замовлення (партнерський проєкт) 18:13 Зловили ухилянта-екстремала. Він плив на надувному матраці до Молдови play_circle_filled photo_camera 17:25 Вимагав 2 тисячі доларів за нерозкриття ДТП. На Вінниччині затримали в.о. командира photo_camera 17:07 На Вінниччині підприємствам ввели обмеження використання електрики 17:02 «Реальні смертники: ми по них б’ємо, а вони все одно повзуть» — Як вчитель став військовим 16:55 Конкурс із закупівлі послуг з підготовки грантових заявок для бізнесу (Прес-служба Спілки підприємців "Стіна") 16:07 Була піна та мертва риба. Екоінспекція перевірила воду в озері «Миру» 16:00 Зубки як у казці: історія успіху клініки "ПАВЛІН" (Новини компаній) 15:10 Малюють місця сили Вінниччини. Стартував восьмий пленер «Кращий художник» 14:03 Вінницький суд виніс вирок громадянину Молдови. Він переправляв чоловіків за кордон
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up