«Нива-В» вдома переграла «Скалу» зі Стрия

«Нива-В» вдома переграла «Скалу» зі Стрия

«Нива-В» в 15-у турі чемпіонату України з футболу (друга ліга)  вдома показала видовищний атакувальний футбол, перегравши «Скалу» (Стрий, Львівська область) – 3:1. І закономірно піднялася в турнірній таблиці сходинкою вище. На четверту позицію, потіснивши з неї ФК «Львів», який на своєму полі поступився лідеру групи «Агробізнесу» (Волочиськ) з рахунком 0:2. 

Нагадаємо, матч першого кола між «Нивою-В» і «Скалою» також  проходив у Вінниці і завершився з рахунком 1:1. З того часу багато «води утекло». «Скала», яка на старті була одним із лідерів, перед другим поєдинком з «Нивою-В» зазнала 5 поспіль поразок. А наша команда нині перебуває в стадії перебудови моделі гри в зв’язку зі зміною головного тренера.

Перед поєдинком зі стриянами вінничани відчували певні проблеми зі складом. Пропускав гру через дискваліфікацію Олег Дмитренко, колишній капітан «Скали». Через травми не могли грати воротар Максим Бабійчук, польові гравці Тарас Овчар, Олександр Дугієнко, з мікротравмою був і Максим Яськов. Тим часом стрияни підсилилися іранським плеймейкером Сіавашем Хагназарі. Але їм все ж бракувало травмованого форварда Гладкого.

Цікавим очікувалося чергове протистояння братів Маляренків, які обидва які мали № 11 на футболці: Ігоря у «Ниві-В» (завтра він відзначає День народження!) та Андрія у «Скалі».  

Відео дня

Незважаючи на дощову погоду, матч зібрав немало глядачів – 1200. І вони, напевно, не пожалкували про візит на футбол. Бо нивівці з перших хвилин, без особливої розвідки, почали штурмувати ворота Ігоря Фіяло. Активністю на вістрі атаки відрізнявся форвард Ярослав Браславский. На 15-й хвилині він не встиг завершити небезпечний простріл біля воріт. А вже через три хвилини Ярослав відкрив рахунок і таким чином припинив свою тривалу безгольову серію. Браславський чітко замкнув верхову подачу Олексія Разуваєва зі штрафного удару. 1:0.

Нивівці не зупинялися на досягнутому, а намагалися розвинути успіх. На 28-й хвилині Ярослав Браславский вискочив віч-на-віч з кіпером і технічно перекинув шкіряну кулю через Фіяло. На жаль, потрапив у поперечину.

І тут же в контратаці гості могли зрівняти рахунок. Активний іранський легіонер Сіаваш Хагназарі виходив на ударну позицію в карному майданчику. На щастя для нас, з 11-и метрів пробив поруч зі штангою. Все ж цей момент скоріше був випадковістю, ніж закономірністю. Бо в першому таймі саме вінничани диктувалю свою волю опонентам.       

На 37-й хвилині «Нива-В» організувала чергову небезпечну масовану атаку. Удар Ігоря Маляренка кіпер відбив перед собою, а Сергій Андрєєв головою з близької відстані перевів м’яча у сітку. 2:0!

На 43-й хвилині Ігор Маляренко заробив пенальті. Він по центру вривався у карний майданчик і був збитий. Закономірний 11-метровий чітко виконав новий штатний пенальтіст нашого клубу (про це повідомив тренер Денис Колчин) Дмитро Осадчий, який замінив у цій ролі Колінса Нгаху. 3:0!

В перерві матчу спортивний директор «Ниви-В» Михайло Куниця вручив подарунки (футбольний інвентар) юним гравцям «Прем’єр-Ниви». Нагадаємо, ця спортшкола та ОДЮСШ Блохіна-Бєланова уклали угоду  про співпрацю з нашим професійним клубом. І нині їхні кращі вихованці виступають у складі «Ниви-2», що грає у вінницькій Прем’єр-лізі (альтернативний чемпіонат міста за участі найсильніших клубів).      

Малюнок гри у другому таймі істотно змінився. Вінничани вже не так активно діяли в атаці. А ось «Скала», навпаки, додала в активності. На 50-й хвилині Андрій Маляренко, який перебував біля воротарського «Ниви-В», ледь не завершив гольовим пострілом небезпечну націлену передачу. Але впав (напевно, посковзнувся на мокрому газоні), через що удар стриянина вийшов незграбним.

«Скала», якій вже не було що втрачати, намагалася пресингувати «Ниву-В», змушуючи наших гравців помилятися. Водночас це інколи приводило до обрізок гостей. Як наприклад, на 57-й хвилині, коли нивівці виходили к воротам «4 на 4», але все завершилося неточною передачею Ігоря Маляренка.

На 62-й хвилині прямо напроти воріт вінничан було призначено небезпечний штрафний удар. Щоб заплутати нашого голкіпера Андрія Кліщука, біля м’яча були одразу четверо стриян. Пробив капітан гостей Роман Подоляк. І доволі вдало – шкіряна куля перелетіла стінку і зайшла у кут воріт. Гол престижу – 3:1.

«Холодний душ» примусив «Ниву-В» зібратися. І далі до фінального свистка господарі контролювали ситуацію. На 65-й хвилині Фіяло в простій ситуації випустив шкіряного з рук, і Вадим Хохлов ледь не добив його у сітку.

Реальних гольових моментів більше не було. Хоча накочувати хвилі атак обидві команди не припиняли. На 72-й хвилині стриянин Дмитро Полюганич пробив поруч зі штангою. А на останніх хвилинах нивівці Браславський і Маляренко завершували прориви пострілами, які йшли або «в молоко», або поруч зі штангою. Суддя додав 4 хвилини, що вже нічого не змінили. «Нива-В» реабілітувалася за прикру поразку в попередньому турі від «Буковини» (0:3).               

 

Технічні дані

НИВА-В (ВІННИЦЯ) - СКАЛА (Стрий) – 3:1 (3:0)

16:00. м Вінниця. Стадіон СК "Нива".

1200 глядачів. Температура - 9 градусів. Оцінка поля – 4.   

Арбітр: Євген Цибулько (Черкаська область).

Асістенти: Сергій Дарійчук (Чернівці), Володимир Бамбурак (Чернівці).

Резервний арбітр: Павло Кисельов (Вінницька область).

Інспектор: Олександр Якименко (Київ).

Голи: Браславський (18), Андрєєв (37), Осадчий (43, пен) – Подоляк (62).

«Нива-В»: Кліщук (в) – Хохлов, Попов, Браславський, (Яськов, 90+1), Маляренко Ігор (Темерівський, 86), Разуваєв (Карвацький, 83), Осадчий (Брижчук, 62), Борячук, Нгаха (к), Андрєєв, Гудак. 

Запасні: Асаула (в), Овчар.     

Головний тренер – Денис Колчин

«Скала»:  Фіяло (в) – Ніколішин (Кузів Віталій, 76), Подоляк (к), Березовський, Гусак, Хагназарі, Маляренко Андрій (Кузів Роман, 72), Фляк, Намуйлик, Полюганич, Баранов. 

Запасні: Білик, Сад, Зайченко, Дударенко.

Головний тренер – Роман Гнатів

Попередження: Хохлов (52).

 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
15:21 З палаючої квартири на вулиці Дачній у Вінниці врятували чоловіка 15:15 Власна справа від 100 тисяч гривень: який готовий бізнес можна придбати у Вінниці photo_camera 14:24 Чемпіон підняв гирю 220 разів. В області визначили найкращих спортсменів серед аграріїв 14:14 У лабораторії виготовляли кілограм амфетаміну на місяць і збували через мережу клієнтів у Вінниці play_circle_filled photo_camera Від читача 00:11 Учні з Вінниці здобули призове місце на Таборі підприємництва у Львові 13:20 Напівфабрикати: шкода чи користь? (партнерський проєкт) 13:16 Внаслідок масштабного обстрілу 22 березня пошкоджені всі енергоблоки на Ладижинській ТЕС 12:57 Чому «Долина» має забрати водомати з Вінниці? Отримали пояснення від мерії 12:12 Судитимуть ділків, які пропонували «посприяти» отримати посаду ректора медуніверситету 12:06 «Дуже вчасно! Дуже красиво й потужно!» Чим вразив концерт-реконструкція у Вінниці? play_circle_filled photo_camera 11:22 Уряд уточнив перелік ВПО, які отримуватимуть допомогу на проживання. Що нового? 11:10 Дитяча стоматологія у Вінниці: обирайте кращих дитячих стоматологів! (партнерський проєкт) 10:21 Де у Вінниці 28 березня не буде світла, гарячої та холодної води. Адреси 09:36 Вночі ворог застосовував стратегічну і тактичну авіацію, атакував кількома хвилями дронів 09:11 «На щиті» повернувся додому Андрій Цвях. Сьогодні Героя проводжатимуть в останню путь 09:00 Охорона та безпека під час війни: вінницькі охоронні фірми, сигналізація та відеонагляд (партнерський проєкт) 08:17 Сьогодні відзначають Всесвітній день історика. Історія, заборони та прикмети 28 березня 21:11 Чоловік здійснив 38 транзакцій і перевів собі з карти знайомого понад 255 тисяч 20:18 В один день на Вінниччині сталось одразу чотири автопригоди, в одній з них загинув пішохід photo_camera 19:45 Не лише комуналка. Які пільги має родина учасника бойових дій
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up