"Нива" в Калуші зіграла внічию із лідером групи

"Нива" в Калуші зіграла внічию із лідером групи

Після невдалого старту сезону вінницька «Нива» в останніх трьох матчах здобула сім очок. І у разі перемоги могла обійти лідера групи «А» і сьогоднішнього суперника ФК «Калуш». Але й команда з Івано-Франківщини виграла усі свої три домашні матчі в поточному чемпіонаті України із рахунком 1:0. Тому не збиралася втрачати очки.

Склад «Ниви» виявився доволі звичним і бойовим. Досвідчений нападник Віталій Гемега, який днями підписав контракт із вінницьким клубом, потрапив до заявки, але залишився у запасі.

Наша команда розпочала гру «із вогником». Її гнили вперед близько двох десятків відданих фанів, які прибули до Калушу. На початку гри по лівому флангу гостроту створював моторний нивівець Володимир Савошко. Креативно, як завжди, діяв Ігор Маляренко.

Але, напевно, перший неприємний епізод на 9-й хвилині створили господарі поля: Ярослав Матвіїв вибігав сам-на-сам, але Артем Кулініч сміливо вийшов за межі карного майданчику і нейтралізував небезпеку.

Відео дня

В першій половині тайму можна було побачити більш звичний для домашніх матчів «Ниви» футбол: підопічні Дениса Колчіна тиснули, а калушани намагалися діяти на швидких контратаках. Втім, до гольових епізодів справа практично не доходила. Можна згадати непогані потенціальні епізоди за участі нивівців Павлоа Федосова та Ігоря Маляренка. В першому випадку форвард забіг у офсайд, в другому – наш капітан увірвався в карний майданчик і загубив ігровий снаряд. Наприкінці тайму активізувалися господарі поля, які відзначилися непоганими ударами Руслана Дедуха і Ярослава Матвіїва. Обидва рази – вище воріт.    

На жаль, майже одразу після перерви «Нива» пропустила.   На 53-й хвилині м’яч провів активний Руслан Дедух. 1:0     

Після пропущеного м’яча наша команда не знітилася. Адже «Нива» вже не раз в цьому сезоні відігрувалася і навіть здобувала вольові перемоги. На 65-й хвилині Володимир Савошко несподівано пробив здалеку. Герич відбив прямо перед собою, і Павло Федосов на добиванні чудово розрядив свою гармату, не залишився шансів голкіперу. 1:1!

Через кілька хвилин Павло Федосов впав у карному майданчику гостей, але свисток арбітра мовчав. Натомість «Калуш» розігнав стрімку контратаку.  Кінцівка другого тайму була за калушанами, які накочували одну атаку за іншою. На 72-й хвилині гру загострював Николишин, який вийшов на заміну замість автора забитого м’яча Дедуха. Він прострілював у карний майданчик, де у боротьбі із гравцем гостей із великим трудом м’яча забрав наш голкіпер Артем Кулініч.  

Незабаром гравець господарів Ульянов завершував простріл ударом головою. На щастя для нас, м’яч пройшов поруч зі штангою. Через кілька хвилин нападник Калуша Андрій Драган також головою пробив невлучно.    

На 84-й хвилині Павло Федосов здійснив гарний прохід до чужих воріт, потужно пробив. Але воротар Герич завадив нашому форварду оформити гольовий дубль. Незабаром вінничани розігнали ще одну швидку контратаку. До чужих воріт рвався Віктор Коровіков, який вийшов на заміну. Його ціною попередження запинив Ілюк. Хоча можна було сміливо давати й червону картку, як за фол останньої надії.     На фініші тайму ми побачили дебют на полі новачка «Ниви», форварда Віталія Гемега. Але його атакувальних дій ми не встигли побачити: довелося стримувати тиск суперника. На 89-й хвилині до карного майданчику увірвався Володимир Голубка, але пробив «по горобцях». Далі був дуже небезпечний простріл Генеги: якщо б Николишин встиг до нього,  чекай біди. 

Отже, 1:1. «Нива» втратила шанс піднятися на гору турнірної таблиці групи «А». Але, за великим рахунком, це все ж придбання, ніж втрата очок. Бо у другому таймі «Калуш» виглядав досить солідно і постійно тиснув на наші ворота.   

Головний тренер «Ниви» Денис Колчін прокоментував підсумок гри із лідером групи «А» (1:1). 

– Денисе Борисовичу, нічийний результат матчу в Калуші вважаєте справедливим?

– Не хочеться грати внічию, я незадоволений цим. Ми прагнемо перемагати. Тим більше, що була можливість вийти після цього туру на перше місце в турнірній таблиці. Ми розраховували здобути три очки на Івано-Франківщині. Тому певною мірою засмучені результатом.  

– Чому вже вкотре в цьому сезоні «Нива» першою пропускає?

– В кожному випадку це індивідуально. На жаль, поки що є тенденція пропускати першими. Водночас добре те, що ми знаходимо у собі сили зрівнювати рахунок і нерідко після цього перемагати. Це позитивно.

– «Калуш» в другому таймі додав в грі. Можливо, далися взнаки вдалі заміни господарів?

– Це вірно. На жаль, є підстави для роздумів, аналізу і подальших висновків. Будемо намагатися врахувати це в подальших матчах.

– Наприкінці матчу в складі «Ниви» дебютував новий форвард Віталій Гемега. Напевно, поки складно оцінити його гру, бо футболіст перебував на полі лише кілька хвилин …

– Згоден. Віталію Гемезі поки що було потрібно відчути ігровий ритм. І він отримав таку нагоду. 

– Можна незабаром очікувати дебюту ще одного новачка, півзахисника Ігоря Богача?

– У нього невелика травма, після якої цей гравець відновлюється. Наступного тижня він тренуватиметься вже в загальній групі. І, сподіваємося, що Ігор Богач швидко відновить свої фізичні кондиції.  

– Тобто можна сподіватися, що до найближчого матчу із «Минаєм» всі гравці будуть в строю?

– Лише участь в матчі через травму Володимира Найка – на жаль, під питанням. Будемо оцінювати його фізичний стан і готовність наступного тижня.

– Ще один нивівець Роман Гудак через травму меніска взагалі не грав цього сезону. Коли можна чекати його виходу на поле?

– Він відновлюється після операції меніска. Тиждень тому Роман Гудак почав тренуватися в загальній групі. Можна сподіватися, що через певний час він почне допомагати нам в матчах.  

– Наш наступний суперник «Минай» (Закарпаття). Що можна сказати про цей поєдинок?

– Це буде важлива гра з одним із лідерів групи «А». Вона пройде у День Вінниці. Тому будемо намагатися своєю грою і результатом зробити гарний подарунок містянам.     

 

 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
10:21 Де у Вінниці 28 березня не буде світла, гарячої та холодної води. Адреси 09:36 Вночі ворог застосовував стратегічну і тактичну авіацію, атакував кількома хвилями дронів 09:11 «На щиті» повернувся додому Андрій Цвях. Сьогодні Героя проводжатимуть в останню путь 09:00 Охорона та безпека під час війни: вінницькі охоронні фірми, сигналізація та відеонагляд (партнерський проєкт) Від читача 00:11 Учні з Вінниці здобули призове місце на Таборі підприємництва у Львові 08:17 Сьогодні відзначають Всесвітній день історика. Історія, заборони та прикмети 28 березня 21:11 Чоловік здійснив 38 транзакцій і перевів собі з карти знайомого понад 255 тисяч 20:18 В один день на Вінниччині сталось одразу чотири автопригоди, в одній з них загинув пішохід photo_camera 19:45 Не лише комуналка. Які пільги має родина учасника бойових дій 19:19 Сварка через свійську тварину ледь не закінчилася трагедією 18:53 «Дочка у снах кличе тата, а в мене від того серце розривається». Жінка просить підтримати петицію 18:23 З нагоди річниці створення Нацгвардії відзначили військовослужбовців Вінниччини photo_camera 17:33 Тяжилівського різника волосся забрали в Дніпро. Що про це кажуть мами постраждалих дівчаток? 17:30 Куди віддати дитину: гуртки Вінниці, студії та позашкільні заняття (партнерський проєкт) 17:21 До 14-ти років ув'язнення засудили «прокурора» з окупованої Луганщини 16:23 Понад 200 гектарів лісу вартістю 3,2 млрд грн повернуть у комунальну власність Вінницької області 15:23 Найбільше мікрогрантів на розвиток власного бізнесу видали на Вінниччині 14:45 У Вінниці будують четвертий McDonald`s. Поряд ще зводять п’ятиповерхівку photo_camera 14:25 Оригінальні автозапчастини від провідних виробників тепер доступні для вінничан (Новини компаній) 14:23 На пішохідному переході у центрі Вінниці авто збило жінку play_circle_filled
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up