"Нива" в гостях переграла молодіжку "Шахтаря"

"Нива" в гостях переграла молодіжку "Шахтаря"

Після перемог у нещодавніх товариських матчах над аматорськими ФК «Володимир» (Тиврів) і ФК «Межигір’я» (Київська область) вінницькій «Ниві» 14 лютого довелося помірятися силами з «Шахтарем» U-19 (Донецьк). Цій команді нивівці минулої зими поступилися на турнірі із рахунком 1:4. Про силу «молодіжки» гірників свідчить й той факт, що «Шахтар» U-19 торік брав участь у юнацькій Лізі Чемпіонів УЄФА (щоправда, не зміг подолати груповий етап). 

«Нива» виїхала на гру з приміської бази «Дубовий гай», що під Вінницею. Там гравці мешкають під час зборів. Фактично «гірники» грали на власному полі, бо у Щасливому наразі розташована Академія «Шахтаря». І тренувальну базу вона ділить з ФК «Арсенал» (Київ).

Вболівальників на нашому матчі було небагато, переважно гравці і тренери попереднього товариського поєдинку (ФК «Суми» - «Полісся» - 4:2). Але серед уважних спостерігачів виявився почесний президент «Ниви» Василь Вовк. На його очах наші гравці намагалися показати всі свої можливості і потенціал. Адже чимало з них перебувають на перегляді чи поки що не підписали контракт.

Нетривалу розминку проводили Юрій Солов’єнко (який виконував функції тренера із загальнофізичної підготовки) і наставник воротарів Олег Шумовицький, який змінив у цій ролі Володимира Циткіна. Розминав він лише одного кіпера – Максима Бабійчука, адже його дублер Павло Асаула отримав травму і не прибув до Щасливого.

Відео дня

З капітанською пов’язкою нашу команду на поле вивів Ігор Маляренко, який відомий своєї непоступливістю і вмінням брати на себе гру у важливі моменти та схиляти шальки терезів на користь нивівців. Попереду у «Ниви» активністю виділявся молодий форвард Максим Яськов, який оформив дубль у попередній товариській грі. Його зусилля підтримували потенційні новачки та креативні гравці минулорічного складу – приміром, прудконогий Тимофій Брижчук.

На старті матчу нивівці більше контролювали м’яча, намагалися постійно атакувати ворота Євгенія Кучеренка. Але справа майже не доходила до ударів, атаки гасилися на підступах до карного майданчику. На 28-й хвилині перший реально дуже небезпечний момент біля воріт господарів поля: Ігор Маляренко з правого флангу акцентовано і потужно пробив (із-за меж карного майданчику), але влучив у дальню штангу.

Друга половина тайму пройшла під знаком гострих атак «Шахтаря» і впевнених дій нашого голкіпера Максима Бабійчука. Він виконав кілька ефектних сейвів, а на останніх хвилинах тайму на межі карного майданчику нейтралізував вихід сам-на-сам форварда Андрія Стріжана. Але перед цим і Бабійчук вже не встигав врятувати, бо його обіграв «гірник» Артем Холод. Але наш надійний захисник Вадим Хохлов підставився під удар Холода з гострого кута, круглий зачепив його і вилетів на кутовий. Пощастило! Схоже, після уходу із нашої «Ниви» Сергія Андрєєва саме Вадим Хохлов може стати лідером захисної ланки нашої команди. Недарма у другому таймі вже заміненого Хохлова тренери знову повернули на поле.             

Після перерви на ударну позиції перед воротами господарів «викотився» Ігор Маляренко, але в боротьбі пробив несильно, і м’яч став легкою здобиччю голкіпера. Незабаром на місці центрфорварда опинився захисник Вадим Хохлов – кіпер Євгеній Кучеренко впорався з його ударом із великим трудом.

Рахунок було відкрито на 77-й хвилині. Гострий простріл Тимофія Брижчука з близької відстані замкнув Ігор Маляренко, який випередив захисника донеччан. 1:0 на нашу користь! Наприкінці зустрічі подвоїти рахунок міг Максим Яськов – головою з близької відстані пробив трохи вище поперечини.

Молоді «гірники» відчайдушно боролися і намагалися відігратися до останнього. Про це свідчили їхні іноді жорсткі дії у зіткненнях навіть в центрі поля. Вони «висіли» на воротах Максима Бабійчука до кінця основного часу і у  додані арбітром хвилини. Але підопічним Дениса Колчіна вдалося здобути третє поспіль перемогу! Це надихає на оптимізм. Здається, оновлення і підсилення команди йде у вірному напрямку.          

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
18:27 «Патрульний мало не зашпортнувся з TruСАМ у руках». За що поліцейські покарали подружжя військових офіцерів? 18:21 До яких лікарів можна звернутися без електронного направлення? 17:58 Зібрали 66 тисяч гривень на ЗСУ. В техколеджі відбувся благодійний бал в стилі 60 – 70 років photo_camera 17:23 Родинам полеглих військових у Вінниці вручили державні нагороди, присвоєні захисникам посмертно photo_camera Від читача 00:11 Учні з Вінниці здобули призове місце на Таборі підприємництва у Львові 16:46 ТОП 3 ідеї, як відсвяткувати день народження сучасного підлітка у Вінниці (партнерський проєкт) 16:19 Сьогодні у Вінниці завершують опалювальний сезон 15:30 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (Новини компаній) 15:21 З палаючої квартири на вулиці Дачній у Вінниці врятували чоловіка 15:15 Власна справа від 100 тисяч гривень: який готовий бізнес можна придбати у Вінниці photo_camera 14:24 Чемпіон підняв гирю 220 разів. В області визначили найкращих спортсменів серед аграріїв 14:14 У лабораторії виготовляли кілограм амфетаміну на місяць і збували через мережу клієнтів у Вінниці play_circle_filled photo_camera 13:20 Напівфабрикати: шкода чи користь? (партнерський проєкт) 13:16 Внаслідок масштабного обстрілу 22 березня пошкоджені всі енергоблоки на Ладижинській ТЕС 12:57 Чому «Долина» має забрати водомати з Вінниці? Отримали пояснення від мерії 12:12 Судитимуть ділків, які пропонували «посприяти» отримати посаду ректора медуніверситету 12:06 «Дуже вчасно! Дуже красиво й потужно!» Чим вразив концерт-реконструкція у Вінниці? play_circle_filled photo_camera 11:22 Уряд уточнив перелік ВПО, які отримуватимуть допомогу на проживання. Що нового? 11:10 Дитяча стоматологія у Вінниці: обирайте кращих дитячих стоматологів! (партнерський проєкт) 10:21 Де у Вінниці 28 березня не буде світла, гарячої та холодної води. Адреси
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up