«Нива» пропустила на останніх секундах і поступилася закарпатському «Минаю» в завершальному матчі року

«Нива» пропустила на останніх секундах і поступилася закарпатському «Минаю» в завершальному матчі року

Останній матч у 2018 році був принциповим для обох клубів. Адже «Нива» відставала від «Миная», який посідав першу сходинку турнірної таблиці, лише на один бал. Перемога давала можливість команді Василя Вовка і Дениса Колчіна покращити свій турнірний доробок і становище у перегонах.

Вінничани завзято взялися за cправу на старті поєдинку і створили низку цікавих атак. Але на 17-й хвилині нас очікував «холодний душ». Нападник господарів поля Роберт Гегедош вийшов віч-на-віч із голкіпером «Ниви» Артемом Кулінічем. І не змарнував цей 100-відсотковий шанс. 1:0.

Після цього вінничани дещо підсіли – і в психологічному, і в ігровому плані. І до кінця тайму беззаперечною ініціативою володів «Минай». Захист вінничан працював із повним навантаженням, не раз доводилося вступати в гру й Артему Кулінічу.

А ось після перерви «Нива» практично вирівняла гру. Незабаром і рахунок зрівнявся. На 61-й хвилині фірмовим ударом поза межі карного майданчику відзначився Володимир Савошко. 1:1.

Відео дня

Після цього наша «Нива» створила низку гольових епізодів. Коли вінницькі футболісти виходили вдвох на одного захисника, арбітр зафіксував офсайд. Володимир Савошко міг оформити гольовий дубль, але його постріл цього разу воротар Мелашенко відбив.

Найбільш реальним шансом у господарів був вихід сам-на сам Беци. На щастя, Артем Кулініч врятував «Ниву».       

Арбітр додав до основного часу чотири хвилини. Обидві команди не задовольнялися нічийним результатом і прагнули вирвати перемогу. Емоції на полі вирували. Кіпер господарів Мелашенко у невимушеній ситуації боксерським прийомом звалив на траву нивівця, за що отримав лише гірчичник, хоча сміливо можна було й його видаляти з поля. Наш форвард Павло Федосов небезпечно проривався до воріт «Минаю» – голкіпер був на місці.

На останніх секундах унікальний постріл із-за меж карного майданчику вдався минайцю Лободі. М’яч полетів у кут, а Артем Кулініч виявився безсилим. 2:1. Господарі побігли обніматися, святкувати свій успіх. І арбітр одразу дав фінальний свисток. Трагічна поразка «Ниви» на останніх хвилинах.

Технічні дані

Чемпіонат України з футболу. Друга ліга.

ФК «Минай» – «Нива» (Вінниця) – 2:1 (1:0)

Субота, 10 листопада 2018 року. 13.00.

с. Минай (Закарпаття). Стадіон «Минай-Арена».

Арбітр – Клим Заброда (Київ).

«Минай»: Мелашенко, Беца, Минайленко, Кобін, Стасюк, Смокоровський (Федак), Гавриленко, Лобода, Пиняшко, Нурієв, Гегедош

«Нива»: Кулініч, Гудак, Музиченко, Найко, Гавранко, Хохлов, Шестаков, Савошко (Яськов), Долінський, І. Маляренко, Федосов

Попередження: Гегедош, Мелашенко – Найко, Шестаков, Маляренко, Яськов

 

Голи: Гегедош (17), Савошко (61), Лобода (90+4)

 

Денис Колчін: «Я йду з команди»

Представляємо Вашій увазі відповіді Дениса Колчіна на післяматчової прес-конференції

– Дуже шкода, що в останній грі півріччя ми не досягли перемоги. Адже у нас було достатньо можливостей для цього. Водночас вітаю «Минай» із хорошою грою та вольовою перемогою. Матч був цікавим. Він сподобався своєю напругою і самовіддачею. Цей поєдинок, на мою думку, став прикрасою півріччя, – каже Денис Колчін. 

– Денисе Борисовичу, чи все сьогодні виходило у Ваших хлопців? Які помилки вплинули на результат?

– Помилки, безумовно, були. Не все виходило на полі. Необхідно віддати данину гравцям «Минаю» - вони примушували нас помилятися. Точно так же, і ми їх. Системні помилки необхідно розбирати на «холодну голову». В принципі, хлопці витримали установку на гру. Зокрема, ми мали пресингувати, зустрічати суперників якомога вище і примушувати помилятися. Це у нас з успіхом іноді виходило. Тому ми й розраховували на перемогу.    

– Що буде змінювати «Нива» під час тривалої перерви?

– Однозначно, я йду із команди! Для себе я це рішення вже ухвалив. Ще тиждень тому сказав про це президенту «Ниви» Василю Вовку. Я більше не можу і не хочу працювати у Вінниці. У мене, на жаль, не все вийшло із того, що я задумав. Я відчуваю відповідальність і за той результат, який ми видали у це півріччя. В цілому ми виступили в чемпіонаті не дуже добре. У нас було багато невимушених втрат очок.

Дякую за підтримку президенту, віце-президенту клубу, адміністрації, всім своїм помічникам, тренерам, масажистам тощо. Всі вони працювали самовіддано, навіть більше того. А особливо дякую нашим футболістам, які у важких ситуаціях нерідко радували і робили більше, ніж здатні – через «не можу». На жаль, нам не вдалося останнім матчем підсолодити пігулку невдалого виступу у півріччі. Але я не планував залишатися у «Ниві», незалежно від результату матчу із «Минаєм». Адже все що міг, я віддав цій команді.

– Можливо, у Вас є пропозиції від інших клубів?

– Ні. Я дуже вимотаний психологічно. Це було дуже важке півріччя.

– Вимоги до футболістів «Ниви» були достатньо високими?        

– У мене вимоги до себе навіть більше, ніж Ви можете себе уявити. Але ми дуже багато втратили по ходу чемпіонаті. Якщо ми б реалізували все, що запланували, були б зараз в комфортному турнірному становищі. Я оцінюю свою роботу об’єктивно: я не дав той результат, на який розраховувало керівництво.

Водночас у нас хороша команда і чудові футболісти. Я не червонію за нинішню «Ниву», а пишаюся нею. Є певні індивідуальні пробіли, деякі позиції, які можна підсилити. Але в цілому ця команда може вирішувати поставлені завдання. Можу лише побажати вдачі нашому колективу. Впевнений, у нього все вийде.

– Можливо, разом із Вами із клубу підуть футболісти, яких Ви підбирали під своє бачення гри?

– Є контрактні зобов’язання. Під час зимової перерви контракти завершуються лише у п’ятьох футболістів. Але основа команди зберігається. І забрати їх, як іграшки з магазину, інші клуби не зможуть.      

– У грі з «Минаєм» була зроблена лише одна заміна. Чому? Чи все влаштовувало протягом гри?

– По позиціям можна було зробити ще одну заміну, наприкінці матчу. Вже зараз, по гарячих слідах, я це розумію. Але не більше того. Ця гра не передбачала великої кількості замін.   

– Ви сказали, що була установка зустрічати суперника якомога вище. Але в першому таймі «Минай» цим добре скористався. Він розрізними передачами в атаці розривав наш захист. І біло створено багато моментів біля наших воріт …

–  Наш суперник – висококваліфікований. У «Минаї»  хороші тренер і футболісти. Не дивно, що у господарів поля були гольові моменти. Але ми витримували план на гру. І, в принципі, нам майже вдалося досягти позитивного результату на виїзді проти дуже сильного колективу. Я вважаю, що ми грали правильно.

– Дякуємо Вам за роботу. Успіхів надалі.

– Дякую! 

 

 

 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (1)
  • Евгений Окрема

    тай таке
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
13:19 Зникла 82-річна Лілія Марценюк з Вінниці. Допоможіть розшукати жінку 12:20 Військові чекають ваші книги! У Вінниці розпочався збір «Літературний донат» photo_camera 12:06 Загиблі мирні люди, зруйновані лікарні та багатоповерхівки: про 784-й день війни 11:43 До 400 тисяч гривень готові дати ветеранам на бізнес у Вінниці. Триває конкурс Від читача 09:16 Вчитель з Вінниці став фіналістом премії «Ранкові зорі» 11:17 Знищили усі 13 ворожих ударних дронів. Цієї ночі на Вінниччині працювала ППО 10:36 Сталося аварійне відключення води на 16-ти вулицях та в одному мікрорайоні. Адреси 10:07 У Вінниці знеструмили шість вулиць: адреси, де немає світла та причина відключення 09:20 ДІЛА — лабораторна діагностика в ім’я здоров’я кожної людини (Новини компаній) 09:11 Вінниця проводжає на вічний спочинок військового Сергія Плаксюка 08:26 Сьогодні вітаємо Івана та Віктора. Історія, заборони та прикмети 18 квітня 21:01 Все цвіте та буяє: світлини заквітчаного Подільського зоопарку photo_camera 20:14 Вінничан запрошують на два майстер-класи до Великодня 19:51 Дорожня розмітка за 4 мільйони зійшла разом зі снігом. За скільки намалюють нову? play_circle_filled photo_camera 19:02 Погода у Вінницькій області різко погіршиться 18:33 «Небо. Я без нього жити не зможу». Вінниця попрощалась із 23-річним льотчиком, загиблим у бою play_circle_filled photo_camera 18:14 ДТП на перехресті: до лікарні потрапила 27-річна пасажирка авто 18:05 У них квартири значно дорожчі, ніж у нас. Про що говорила вінничанка у Португалії на єврофорумі 17:38 Бершадський воїн творить красу з військового заліза photo_camera 17:17 У Вінниці впродовж дня не роздаватимуть повісток. Це пов'язано з проведенням рекрутингового заходу play_circle_filled
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up