Нагородили призерів міського турніру серед шахістів з вадами зору

Нагородили призерів міського турніру серед шахістів з вадами зору

Сьогодні, 2 грудня, в приміщенні Вінницького УТОС відбулося нагородження призерів міського турніру серед шахістів з вадами зору. Він був присвячений Дню інваліда.  

Змагання проходило три дні за ініціативи громадської організації «Вінсер», а підтримала його обласна організація «Батьківщина молода». Грали за коловою системою. Судив турнір майстер спорту України Володимир Вусатюк. 

Перше місце серед десяти учасників посів працівник виробничого підприємства Вінницького УТОС Валерій Мельник. Він раніше професійно займався «королівською грою», а тепер грає, як аматор. Разом трійку кращих склали працівниця виробничого підприємства Вінницького УТОС Наталія Філюк і Леонід Кучерук.

– Срібна медаль Наталії Філюк – певна несподіванка. Адже на аналогічних змагання весною цього року вона була четвертою, – сказав голова громадської організації «Вінсер» Денис Романовський. – Кращі учасники за підсумками цього турніру змагатимуться на обласному чемпіонаті серед шахістів з вадами зору в Бару, який проводитиме «Інваспорт». Там і визначатимуться кандидати на участь в чемпіонаті України.

Відео дня

Цікаво, що Денис Романовський, незважаючи на вади зору, є активним громадським діячем. Він не лише організовує спортивні змагання, але й допомагає доставляти волонтерську допомогу в зону АТО.

Кожен учасник шахових змагань отримав від ГО «Батьківщина молода» подарунки, а призери – ще й грошові премії, солодощі і грамоти. Нагородження проводив очільник цієї організації, депутат Вінницької міської ради Вадимо Кудіяров. Він також разом з першим заступником голови Вінницької обласної ради Людмилою Щербаківською взяв участь в нагородженні грамотами і преміями активних членів Вінницького УТОС. 

– Ми й надалі підтримуватимемо вінничан з вадами зору, дбатимемо про їх соціальних захист і дозвілля, – сказав Вадим Кудіяров.        

Увінчав захід святковий концерт.

Довідка

В Україні немає точної статистики щодо чисельності людей х вадам зору. Орієнтовно їх близько 100 тисяч. Вінницький УТОС об’єднує понад тисячу членів. Вони мають можливість працювати на виробничих підприємствах у Вінниці і Бару. 

Previous Next

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (1)
  • Загурський Дмитро

    треба перечитувати текст і не робити граматичних помилок)
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:00 Поліція Вінниччини затримала двох наркоторговців: їм загрожує до 10 років ув'язнення 20:08 «Жирна ціль»: Як військові з вінницьких міні-градів знищили генерала рашистів 20:00 Вінниччина готується до сильного вітру: оголосили жовтий рівень небезпеки 19:00 Воїнам з бригади «Червона калина» передали 20 FPV дронів Від читача 16:51 Кіберполіція запрошує долучитись до соціального проєкту BRAMA 18:44 Тест: 10 каверзних питань з історії Вінниці, які змусять вас подумати 18:00 «На війні найважче – бачити дітей на лінії фронту». Історія поліцейського, який пішов на війну 17:40 Рецепт шоколадної паски з шоколадною глазур'ю від учасниці 13 сезону МастерШеф та ТМ Зерносвіт (партнерський проект) 17:00 Відпочинок та розвантаження: ветеранам та їх родинам влаштували екскурсію до зоопарку та кото-кафе 16:16 У Вінниці та області стрімко поширюється вітрянка. Що про це варто знати батькам 16:00 Що таке лікування зубів під мікроскопом та куди звернутися у Вінниці? (партнерський проєкт) 16:00 На Донеччині загинув 25-річний Владислав Сидорук із Дашківець 15:00 До Музею Вінниці передали ескізи малого та великого гербів міста. Їх створили у 1990-х роках 14:44 Ми порахували, скільки грошей у вінницьких нардепів. Огляд декларацій за 2023 рік 14:05 У Вінниці збирають пропозиції для Програми розвитку безбар’єрного простору громади 14:00 Цілує орден сина… Родинам полеглих Захисників вручили почесні нагороди 13:10 Куди вступити після 11 класу: огляд вищих навчальних закладів Вінниці (партнерський проєкт) 13:00 Незаконне виготовлення марок та збут контрафактної продукції: на Вінниччині викрито масштабну схему 12:08 «Мав багато гарних мрій, які прагнув втілити в життя». Загинув захисник з Барської громади 11:30 Суд взяв під варту вбивцю 21-річного Романа Панянчука
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up