На зустрічі з вболівальниками «Ниви-В» обговорювали кандидатуру нового головного тренера

На зустрічі з вболівальниками «Ниви-В» обговорювали кандидатуру нового головного тренера

На зустрічі з вболівальниками «Нива-В» було цікаво навіть необізнаним з футболом, які прийшли «просто за компанію». 

Запальний черлідінг і жонглювання

Перед близько 300 вінничан, які зібралися 24 грудня у театрі ім. Садовського, виступив відомий співак Ігор Юрківський, лауреат всеукраїнських конкурсів та хіт-парадів, який не раз був визнаний найкращим композитором країни. Блискуче виступив колектив дівчат-черлідерів з групи підтримки «Вінницьких вовків». Непогану майстерність володіння м’ячем і жонглювання продемонстрували юні вихованці ОДЮСШ Блохіна-Бєланова.   

Аналіз сезону

Відео дня

Але головною, безумовно, була суто футбольна тема. В. о. старшого тренера «Ниви-В» Юрій Солов’єнко підбив підсумки сезону, проаналізував причини невдач. Це і неідеальна селекційна робота, і проблеми з психологією гравців, і пробіли в техніці. На старті були втрачені важливі очки через незіграність, бо команда практично створювалася «з коліс».

За словами Юрія Солов’єнка, на результати суттєво вплинуло й те, що тренуватися й грати домашні поєдинки нивівцям доводилося на штучному газоні СК «Нива», а виїзні – на природному покритті. Він повідомив, що зараз «в обоймі» «Ниви-В» залишилося 17 футболістів, «на олівці» – близько 20 гравців, 8 з яких вже готові приїхати до Вінниці на перегляд.  

Серед позитивних моментів Юрій Солов’єнко назвав те, що серед 21 нивівця в складі в 2016 році 13 є вихованцями вінницького футболу, причому 7 – 8 з них грали в основі в кожному поєдинку. Він також подякував вболівальникам за чудову підтримку, ЗМІ – за толерантне ставлення, гравцям, тренерському штабу і керівництву – за професіоналізм.   

Хто стане головним тренером?

Найбільш очікуваним і важливим був виступ почесного президента СФК «Нива-В» Василя Вовка. Він привітав всіх з новорічними святами, які незабаром настануть. Очільник «Ниви-В» зазначив, що чекає більшої підтримки від влади. Приміром, команда хотіла б грати і тренуватися (2-3 рази на тиждень) на трав’яному газоні Центрального міського стадіону.

Василь Вовк вчергове нагадав, що листи з пропозицією підтримати «Ниву-В» було відправлено Президенту, Прем’єр-міністру та дюжині нардепів, які мають відношення від Вінниччини. Зазвичай відповідь стандартна: клуб – це ТОВ, якому не можуть допомогти. Водночас, за словами пана Вовка, від цих поважних осіб чекають «лише погляду у бік нашої команди».

Василь Васильович подякував футболістам, тренерському штабу і всім причетним до відродження професійного вінницького футболу. Він зазначив, що незабаром стане відомо ім'я нового головного тренера, який вестиме «Ниву-В» у першу лігу. Серед кандидатів на цю посаду Василь Вовк оприлюднив кілька прізвищ. Це Володимир П'ятенко (останній клуб – «Металург», Донецьк) і Анатолій Бузнік (останній клуб – «Зірка», Кіровоград).

На запитання вболівальників, чому б не залишити «коучем» нинішнього в.о. Юрія Солов’єнка, пан Вовк сказав, що погодився б це рішення, якщо б Юрій Леонідович запевнив, що може виконати поставлене на сезон завдання – вихід до першої ліги.

Думки вболівальників

Вболівальники мали можливість висловитися, адже в залі був відкритий мікрофон.

Редактор сайту болельщиков Нивы» Ігор Пущал запропонував клубу вести певну позафутбольну бізнесову діяльність (приміром, створити власний агрокомплекс), щоб не ходити постійно з протягнутою рукою. Василь Вовк назвав цю пропозицію слушною, яку варто взяти до уваги.

Засновник організації «Зелено-біла сім’я» (культурний відпочинок на стадіоні) Віталій Шкурак схвального відгукнувся про роботу почесного президента СФК. І в тому числі тому, що пан Вовк, як жоден керівник нашого клубу в інші часи, став ближчим до пересічного вболівальника.

Фінансовий директор «Ниви-В» Людмила Стасюк запропонувала активним небайдужим вболівальникам створити власну громадську організацію, яка могла ефективно підтримувати клуб, що конче цього потребує.    

«Готові підставити плече»

Наприкінці заходу відбулося нагородження фірмовими нивівськими футболками і грамотами гравців, представників тренерського штабу, партнерів і меценатів клубу, найкращих вболівальників і журналістів. Приміром вшанували, Марію Куранову – єдину з фанів, хто не пропустив жодного матчу «Ниви-В» (ані виїзного, ані домашнього). Солодкі подарунки отримали вихованці ОДЮСШ Блохіна-Бєланова та ДЮСШ «Прем’єр-Нива» - саме з цими спортшколами «Нива-В» уклала угоди про співпрацю.

Нагороди отримали й спортивні функціонери – голова обласної федерації футболу, голова робочої групи з відродження професійного футболу на Вінниччині Ігор Гатауллін, директор спорткомплексу «Нива» Олег Тарлецький, член правління СФК “Нива-В” Сергій Татусяк та ін.

– Чотири роки Вінниччина була без професійного футболу. Це був період застою, але й водночас йшла боротьба за відновлення команди майстрів. Дякую активним вболівальникам, які стали каталізатором цього процесу. Велика вдячність почесному президенту СФК «Нива-В» Василю Вовку, який вкладає у клуб душу, серце і фінанси. Ми же, зі свого боку, завжди готові підставити своє плече, – сказав Ігор Гатауллін.

Previous Next

 

 

 

 

 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
13:16 Внаслідок масштабного обстрілу 22 березня пошкоджені всі енергоблоки на Ладижинській ТЕС 12:57 Чому «Долина» має забрати водомати з Вінниці? Отримали пояснення від мерії 12:12 Судитимуть ділків, які пропонували «посприяти» отримати посаду ректора медуніверситету 12:06 «Дуже вчасно! Дуже красиво й потужно!» Чим вразив концерт-реконструкція у Вінниці? play_circle_filled photo_camera Від читача 00:11 Учні з Вінниці здобули призове місце на Таборі підприємництва у Львові 11:22 Уряд уточнив перелік ВПО, які отримуватимуть допомогу на проживання. Що нового? 10:21 Де у Вінниці 28 березня не буде світла, гарячої та холодної води. Адреси 09:36 Вночі ворог застосовував стратегічну і тактичну авіацію, атакував кількома хвилями дронів 09:11 «На щиті» повернувся додому Андрій Цвях. Сьогодні Героя проводжатимуть в останню путь 09:00 Охорона та безпека під час війни: вінницькі охоронні фірми, сигналізація та відеонагляд (партнерський проєкт) 08:17 Сьогодні відзначають Всесвітній день історика. Історія, заборони та прикмети 28 березня 21:11 Чоловік здійснив 38 транзакцій і перевів собі з карти знайомого понад 255 тисяч 20:18 В один день на Вінниччині сталось одразу чотири автопригоди, в одній з них загинув пішохід photo_camera 19:45 Не лише комуналка. Які пільги має родина учасника бойових дій 19:19 Сварка через свійську тварину ледь не закінчилася трагедією 18:53 «Дочка у снах кличе тата, а в мене від того серце розривається». Жінка просить підтримати петицію 18:23 З нагоди річниці створення Нацгвардії відзначили військовослужбовців Вінниччини photo_camera 17:33 Тяжилівського різника волосся забрали в Дніпро. Що про це кажуть мами постраждалих дівчаток? 17:30 Куди віддати дитину: гуртки Вінниці, студії та позашкільні заняття (партнерський проєкт) 17:21 До 14-ти років ув'язнення засудили «прокурора» з окупованої Луганщини
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up