На турнірі в «Нокауті» золоті медалі виборювали навіть трирічні гімнастки

На турнірі в «Нокауті» золоті медалі виборювали навіть трирічні гімнастки
Трирічна вінничанка Рита Плаксюк дебютувала на змаганнях
  • На другому відкритому турнірі з художньої гімнастики «Олімпійські весняні краплинки» стартували чимало спортсменок дошкільного віку.
  • Вісім найменших учасниць народилися в 2014 році. Всі вони отримали звання чемпіонок і золоті медалі.
  • За словами організаторів, для більшості це був перший серйозний турнір в житті. Серед таких вундеркіндів виявилося аж п’ять вихованок Вінницької ДЮСШ «Темп».  

Як навчати трирічних

Трирічна Рита Плаксюк опановує гімнастику три місяці.

– Вона – дуже обдарована дитина. Серед іншого, з Ритою вдома займається восьмирічна сестра, яка також відвідує наші тренування з гімнастики. А маля повторює за нею і запам’ятовує, – повідомила тренер ДЮСШ «Темп» Світлана Єгорова.     

Золоту нагороду отримала й чотирирічна дочка організатора змагання Поліна Орлюк.    

Відео дня

– Поліна тренується з минулої осені. Вона двічі на тиждень (по годині) займається базовою підготовкою. Зокрема, вчиться ходити на носках та виконувати елементарні гімнастичні елементи, – ділиться Ірина Орлюк. – Дочка вже вміє робити шпагат, кувирки тощо. А головне – вона впевнено виходить на килим!

За словами Світлани Єгорової, у три-чотири роки спортсменки вже можуть виконувати шпагати, бокову рівновагу, перекати назад, містки тощо. Поки найменші виступають без предметів, а з предметами – вже п’ятирічні гімнастки.

– Далеко не у всіх регіонах ризикують навчати і виставляти на турніри таких маленьких гімнасток. З ними на тренуваннях потрібно грати, а в процесі гри навчати гімнастичним елементам. Тобто це важка праця., – сказала Світлана Єгорова.

Призерки – в кожній команді

Турнір «Олімпійські весняні краплинки» проходив у клубі «Нокаут». Його організувало обласне відділення НОКУ за підтримки ДЮСШ «Темп». На килим виходили 390 учасниць із 22 команд. Вони представляли Львів, Мукачеве, Харків, Маріуполь. Полтаву, Українку, Київ, Одесу, Вінницю і Калинівку. Гості виявилися задоволеними організацією.

– Сподобався зал – просторий, з великими трибунами. На турнірі є багато сильних конкуренток – з Вінниці та інших регіонів. Безумовно, найсильніші гімнастки в Україні – з Києва, куди забирають найперспективніших, а також з Дніпра. Але й одеситки та вінничанки мають шанс потрапити до збірної України, – сказала 16-річна чемпіонка Одеської області Ольга Кучеренкова.

13-річна вихованка Калинівської ДЮСШ, кандидат у майстри спорту Анастасія Левчук раніше була чемпіонкою України.

– Гімнастки Вінниці і Калинівки конкурують між собою зі змінним успіхом. В нашому місті художню гімнастику люблять і підтримують. Зокрема, частково компенсують витрати на поїздки, – розповіла Анастасія Левчук. 

Командного заліку на турнірі не було. В особистому заліку призерки визначалися в групових та індивідуальних вправах, з предметами та без них. В кожній віковій категорії змагалися по три підгрупи гімнасток. Загалом розіграли близько 40 комплектів медалей. Також спортсменки отримували грамоти і цінні призи від спонсорів.

– Потужно виступили команди з Полтави, Одеси, Києва. «Дали бій» й господарки килима. Але медалі виборювали представниці всіх команд, – сказала Світлана Єгорова.

Тренування без вихідних

Найстаршим учасницям, які виступали за програмою майстрів спорту України, було по 16 років. Серед них – й вихованка вінницького клубу «Прем’єра» Вікторія Липницька. Нещодавно вона першою з вінницьких гімнасток підкорила майстерський норматив. Дівчина навчається у Вінницькому гуманітарно-педагогічному коледжі, на тренера.  

– Вихідних у мене немає. Опановую гімнастичні елементи навіть по суботах і неділях. Іноді тренуюся й по п’ять-сім годин на день, – каже Вікторія Липницька. – Поки гімнасток зі столичної школи Дерюгіних не перемагала. Бо я виступаю в змаганнях серед ДЮСШ, а вони – серед СДЮСШОР.   

12-річна представниця клубу «Прем’єра», кандидат у майстри спорту Марія Куманець займається художньою гімнастикою майже 11 років. Тобто з двох років!

– Я була чемпіонкою України. Тепер мрію виступити на чемпіонатах Європи та світу. Щоб досягти мети, тренуюся щодня по чотири години, – інформує Марія Куманець.  

13-річна вихованка ДЮСШ «Темп» Дар’я Волкова наголошує, що художня гімнастика – спорт для справжніх дівчат.

– За її допомогою я стала більш граційною. Покращила і фізичну форму, і фігуру. Зокрема, за останні два роки схудла на чотири кілограми, – ділиться  Дар’я Волкова. – Найскладнішими для мене є вправи з булавами і стрічкою. Стрічка нерідко заплутується. За допомогою булав можна виконати чимало різноманітних елементів, але існує ризик помилитися.           

 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:01 Вінничан попереджають про заморозки та сильні дощі 20:03 Випадково розбили товар у магазині: чи потрібно за нього платити? 19:03 У Вінницькому районі буде гучно. Підриватимуть кар'єр play_circle_filled 18:32 «Без вашої допомоги трошки тяжкувато». Мама полеглого воїна зібрала для побратимів сина 200 тисяч гривень Від читача 18:18 Оператор морського дрону СБУ: “Sea Baby” можуть обнулити цілий флот ворога (Відео) 18:04 Правова допомога для військовослужбовців: як її отримати безкоштовно 16:43 Мільйонери у вінницьких МСЕКах: друга частина огляду декларацій голів комісій за 2023 рік 16:25 Куди у Вінниці піти на курси: твоя нова робота (партнерський проєкт) 16:24 Зеленський підписав закон про мобілізацію 16:06 У фонді музею Вінниці зберігається карткова гра флірт «Калина» 1920-1930-х років photo_camera 15:15 У Вінниці вже понад 30 трамваїв Tram-2000. Коли отримаємо решту швейцарських вагонів 15:14 Славетні хори з Житомира і Тернополя, французька музика і «Цей сон»! ТОП концертів квітня у філармонії play_circle_filled photo_camera 14:59 Патрульні виявили наркотики у вінничанина, який порушував комендантську годину photo_camera 14:40 ТОП заклад Вінниці, що має дитячу кімнату - справжній відпочинок дітям та батькам (партнерський проєкт) 14:28 Вінницькі черлідерки завоювали цілий комплект нагород на чемпіонаті України photo_camera 14:01 Понад 40 вулиць Вінниці нині без світла: адреси та причина відключення 13:50 За Тяжиловом планують побудувати нове виробництво. Триває обговорення 12:55 У Тульчині п'яний водій хотів відкупитися від поліції та не вийшло 12:05 Де смачно пообідати на Замості: огляд бізнес ланчів і не тільки (партнерський проєкт) 11:24 У Вінниці виявили витік нечистот у річку Південний Буг photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up