На Кубку Світу з веслувального слалому у лідерах наш земляк

На Кубку Світу з веслувального слалому у лідерах наш земляк
  • Вінницький спортсмен увійшов у трійку лідерів серед юніорів Кубку Світу з веслувального слалому. Це 17-річний Сергій Совко.

Сергій Совко — вихованець Вінницької міської дитячо-юнацької спортивної школи №2. Хлопець у веслувальному спорті вже 8 років. Днями у польському місті Краків відбувся етап Кубку Світу з веслувального слалому ECA OPEN SENIOR CUP. Сергій серед юніорів увійшов в трійку лідерів. Про це інформує Вінницька міська рада.

«Сергій почав тренуватись, коли йому було 9 років. Він неодноразово займав призові місця у Всеукраїнських та міжнародних змаганнях. Виконав норматив Майстра Спорту України, — каже тренер-викладач відділення веслувального слалому МДЮСШ №2 Сергій Горільчаний. — Призер чемпіонату України серед дорослих, багаторазовий переможець та призер чемпіонатів міста та області. Сергій — спритний веслувальник. Старанно готується до змагань, на всі 100% віддається улюбленій справі. Боротьба Кубку Світу була запеклою, втім наш Сергій показав чудовий результат».

Також участь у змаганнях з веслувального слалому ECA OPEN SENIOR CUP взяли ще три вихованці міської дитячо-юнацької спортивної школи №2 — Богдан Поліщук, Олександр Федоренко та Валентин Комар.

Відео дня

Довідка

Веслувальний слалом — це різновид спортивного веслування, що полягає в проходженні на швидкість дистанції, який визначається порядком розташування воріт, які виставляються на річці з порогом або на спеціально облаштованому каналі. Швидкість потоку води має бути не менше 2 м/с. Змагання проводяться на дистанції довжиною 250-400 м.

Слалом належить до пріоритетних видів спорту у Вінницькій області. Він культивується у двох закладах області — Вінницькій міській дитячо-юнацькій спортивній школі №2 та у Вінницькій школі вищої спортивної майстерності.

 

Читайте також:

Як діяти та куди звертатися. У Вінниці розробили «Дорожню карту біженця»

Пам’ятка для батьків. Як допомогти дитині під час війни, щоб вберегти її емоційний стан

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up