Могилів-Подільський на два дні став обласною «столицею» шахів

Могилів-Подільський на два дні став обласною «столицею» шахів

Минулої суботи і неділі Могилів-Подільський «захопили» шахові інтелектуали віком до 15 років: у райцентрі вперше відбувся відкритий Кубок Вінницької області. Змагання зібрали 88 учасників. 

Шахісти представляли сім міст Вінниччини: Вінницю, Тиврів, Козятин, Тульчин, Бар. Звісно, потужну команду сформувала і Могилів-Подільська школа з шахів «Вацак». Бажання позмагатись також виявили шахісти із сусідньої Хмельниччини - міста Кам’янець-Подільський.

Майданчиком для урочистого відкриття Кубку став місцевий будинок школярів. Заступник міського голови Віталій Криган, депутат Вінницької обласної Ради, засновник школи «Вацак», який взяв на себе фінансову складову проведення турніру - Геннадій Вацак, президент обласної шахової федерації, депутат обласної Ради Юрій Яремчук, директор Вінницької ДЮСШ №6, заслужений тренер України, міжнародний майстер, головний суддя змагань Микола Боднар, привітали дітей, їх батьків і тренерів.

Захід продовжив святковий концерт. Глядачі особливо відзначили виступ талановитих вихованців дошкільного підрозділу НВК№5 – малеча у чорно-білих костюмах розіграла на сцені танцювальні «шахові комбінації». Зал підтримав їх бурхливими оваціями і стоячи. Завершив дійство «феєрверк» із чорно-білих повітряних кульок, який випустили у залу. А у фойє приміщення усіх пригощали 25-кілограмовим тортом у вигляді шахової дошки.

Відео дня

Під час «чорно-білих» боїв зіграли біля 500 партій. Як розповів головний суддя Микола Боднар, ці змагання проходять в один загальний турнір за швейцарською системою у 9 турів.

Найчисельнішу команду представила спеціалізована вінницька школа, тож і найбільше призів зібрали мешканці обласного центру.

Абсолютним переможцем та володарем Кубка також став вінничанин - Дмитро Щербина. Всі призери та переможці отримали медалі, дипломи, солодкі дарунки. А всі учасники – блокноти і іменні ручки і цікаву культурно-розважальну програму: екскурсію містом і відвідини місцевого краєзнавчого музею.

Окремо меценат змагань Геннадій Вацак відзначив кращих могилівчан: у категорії до восьми років – Даря Майструк, до 10 років – Борис Герасін, до 12 років – Микита Філюрський.

П’ятирічну вінничанку, наймолодшу учасницю Кубку, Катерину Паніну, яка стала ІІ-ю у категорії до 8 років і вже має І-й юнацький розряд,  заохотили окремим дарунком.

Президент обласної шахової федерації Юрій Яремчук та усі тренери, батьки і діти щиро дякують організаторам за високий рівень змагань.  А могилевчани обіцяють зробити подібні турніри традиційними і наступного року організувати всеукраїнський.

 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:11 В Україні планують закрити майже всі сільські школи 20:17 У Козятині чоловік осквернив Меморіал полеглим воїнам 19:46 Під час спільного застілля донька побила батька сокирою 19:15 Екстремальна їзда на даху Range Rover: як поліція покарала «каскадерів» photo_camera Від читача 00:11 Учні з Вінниці здобули призове місце на Таборі підприємництва у Львові 18:27 «Патрульний мало не зашпортнувся з TruСАМ у руках». За що поліцейські покарали подружжя військових офіцерів? 18:21 До яких лікарів можна звернутися без електронного направлення? 17:58 Зібрали 66 тисяч гривень на ЗСУ. В техколеджі відбувся благодійний бал в стилі 60 – 70 років photo_camera 17:23 Родинам полеглих військових у Вінниці вручили державні нагороди, присвоєні захисникам посмертно photo_camera 16:46 ТОП 3 ідеї, як відсвяткувати день народження сучасного підлітка у Вінниці (партнерський проєкт) 16:19 Сьогодні у Вінниці завершують опалювальний сезон 15:30 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (Новини компаній) 15:21 З палаючої квартири на вулиці Дачній у Вінниці врятували чоловіка 15:15 Власна справа від 100 тисяч гривень: який готовий бізнес можна придбати у Вінниці photo_camera 14:24 Чемпіон підняв гирю 220 разів. В області визначили найкращих спортсменів серед аграріїв 14:14 У лабораторії виготовляли кілограм амфетаміну на місяць і збували через мережу клієнтів у Вінниці play_circle_filled photo_camera 13:20 Напівфабрикати: шкода чи користь? (партнерський проєкт) 13:16 Внаслідок масштабного обстрілу 22 березня пошкоджені всі енергоблоки на Ладижинській ТЕС 12:57 Чому «Долина» має забрати водомати з Вінниці? Отримали пояснення від мерії 12:12 Судитимуть ділків, які пропонували «посприяти» отримати посаду ректора медуніверситету
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up