Кубок Вінниччини з кікбоксінгу, як і торік, здобула збірна Могилева-Подільського

Кубок Вінниччини з кікбоксінгу, як і торік, здобула збірна Могилева-Подільського

17 грудня в спортзалі Вінницького ПТУ № 11 розігрувався відкритий перехідний Кубок області з кікбоксінгу за найпопулярнішою в світі версією ВАКО, яку культивують 132 країни. 

Кращі бійці визначалися в двох розділах – кік-лайт і лоу-кік. За медалі боролися учасники різних вікових категорій: діти від шести років, юніори, старші юніори та дорослі (від 18 до 35 років).

 – В кікбоксінгу немає сенсу боятися, якщо ти вже вийшов на бій. Я раніше чотири рази вигравав чемпіонати України, був чемпіоном на комерційних змаганнях з кікбоксінгу та боксу. Тепер мрію виграти чемпіонат світу, – поділився 13-річний Дмитро Сауляк (Бар). 

Змагання спільними зусиллями організували спортуправління ОДА, громадська організація «Славіс-Вінниця», депутат Вінницької міської ради Вадим Кудіяров та спонсори. 

Відео дня

– Ми багато років підтримуємо спорт і фізкультуру. Тому регулярно беремо участь у проектах, спрямованих на популяризацію здорового способу життя. В Кубку області  змагаються багато дітей, що не може не радувати. Непогана й географія – тут стартували команди з різних районів. Це значить, що кікбоксінг на Вінниччині розвивається і прогресує, – відзначив Вадим Кудіяров.

Попереднім власником Кубку була збірна Могилева-Подільського «Спартак-Вацак». За сукупністю золотих, срібних і бронзових нагород визначався його новий володар. На нього претендували збірні Бару, Тульчинського району, Гнівані, Жмеринки, Могилева-Подільського і кількох вінницьких клубів. Але, як і торік, цього разу не було рівних збірній Могилева-Подільського (тренер – Євгеній Вандьо, він же – головний суддя змагань). 

– На Вінниччині кікбоксінгом за версією ВАКО у 7 клубах займаються приблизно 250 спортсменів (від 6 до 41 року, що дозволяється правилами змагань). За останні 7 років 3 – 5 кікбоксерів Вінниччини регулярно потрапляють до збірної України. Але, на жаль, далеко не всі виїздять на міжнародні змагання через брак фінансування, – прокоментував Євгеній Вандьо.

Трійку призерів також склали команди СК «Славіс-Вінниця» (тренери – Андрій Шпиталенко і Дмитро Дудикін) та СК «Самсон» (Гнівань).   

 – За підсумками Кубку буде сформована збірна Вінниччини для виступу на всеукраїнських, європейських та світових змаганнях. До речі, наші кікбоксери регулярно здобувають призові місця за межами регіону, – сказав голова громадської організації «Славіс-Вінниця» Андрій Шпиталенко.

Організатори змагань відзначали, що кікбоксінг має гарну перспективу. Адже він розглядається, як кандидат на вступ до олімпійської родини – разом з ушу і тайським боксом. 

Previous Next

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
08:17 Сьогодні відзначають День фокусника. Історія, заборони та прикмети 29 березня 21:11 В Україні планують закрити майже всі сільські школи 20:17 У Козятині чоловік осквернив Меморіал полеглим воїнам 19:46 Під час спільного застілля донька побила батька сокирою Від читача 00:11 Учні з Вінниці здобули призове місце на Таборі підприємництва у Львові 19:15 Екстремальна їзда на даху Range Rover: як поліція покарала «каскадерів» photo_camera 18:27 «Патрульний мало не зашпортнувся з TruСАМ у руках». За що поліцейські покарали подружжя військових офіцерів? 18:21 До яких лікарів можна звернутися без електронного направлення? 17:58 Зібрали 66 тисяч гривень на ЗСУ. В техколеджі відбувся благодійний бал в стилі 60 – 70 років photo_camera 17:23 Родинам полеглих військових у Вінниці вручили державні нагороди, присвоєні захисникам посмертно photo_camera 16:46 ТОП 3 ідеї, як відсвяткувати день народження сучасного підлітка у Вінниці (партнерський проєкт) 16:19 Сьогодні у Вінниці завершують опалювальний сезон 15:30 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (Новини компаній) 15:21 З палаючої квартири на вулиці Дачній у Вінниці врятували чоловіка 15:15 Власна справа від 100 тисяч гривень: який готовий бізнес можна придбати у Вінниці photo_camera 14:24 Чемпіон підняв гирю 220 разів. В області визначили найкращих спортсменів серед аграріїв 14:14 У лабораторії виготовляли кілограм амфетаміну на місяць і збували через мережу клієнтів у Вінниці play_circle_filled photo_camera 13:20 Напівфабрикати: шкода чи користь? (партнерський проєкт) 13:16 Внаслідок масштабного обстрілу 22 березня пошкоджені всі енергоблоки на Ладижинській ТЕС 12:57 Чому «Долина» має забрати водомати з Вінниці? Отримали пояснення від мерії
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up