Кубок Вінниччини з футболу сенсаційно здобула команда з Рачків

Кубок Вінниччини з футболу сенсаційно здобула команда з  Рачків

По традиції футбольний сезон на Вінниччині закрив фінал Кубку області. Він проходив на стадіоні «Локомотив» у Козятині. На унікальній арені – єдиній в Україні, яка розташована на острові.

Фаворит проти «темної конячки»

В фіналі зустрілися «Агро-Астра» (с. Рачки, екс-Кірове,  Немирівський район) і колишній чемпіон і володар Кубка Вінниччини «Факел» (Липовець), учасник чемпіонату і Кубку України серед аматорів-2018. Обидві команди грають у вищій обласній лізі. У складі фіналістів більше половини гравців – з міста над Бугом.  

Перед матчем проглядався очевидний фаворит – «Факел». В 1/4 фіналу Кубку області він впевнено обіграв першоліговий «Дністер-С» (Серебрія), в обох матчах – із великими рахунками. В півфіналі зустрівся із нинішнім чемпіоном області ФК «Світанок-Агросвіт» (с. Шляхова, Бершадський район). В гостях липівчани зіграли із рахунком 1:1, а вдома були сильнішими – 3:0.  

– «Факел» гідно представляв регіон у аматорському чемпіонаті України, посівши третє місце в групі серед восьми команд. А в Кубку країни серед аматорів ми дійшли до 1/4 фіналу, де поступилися майбутньому фіналісту «ЛНЗ-Лебедин» (Черкаська область), – каже начальник «Факела» Микола Любченко.

Відео дня

Нагадаємо й кубковий шлях «Агро-Астри». В поточному розіграші вона без особливих проблем пройшла першолігову «Фортуну» (Калинівка). Далі здолала непоступливий ФК «Володимир» (Тиврів) – 3:2 в гостях і 3:3 вдома. В півфіналі переграла «Балкани» (Хмільник) – вдома 1:1, на виїзді – 2:0. Ці матчі були непростими, незважаючи на те, що «Астрі» протистояли колективи першої обласної ліги.

– «Агро-Астра» постійно прогресує. У ній багато молодих гравців (віком 23 – 24 роки), які раніше виступали за різні збірні Вінниччини. Вони мають гарну підготовку і кваліфікацію. На полі молодь підтримують футболісти з професійним досвідом Валентин Вишталюк (капітан) і Колінс Нгаха. Вони допомагають доносити до гравців необхідну інформацію, – прокоментував старший тренер команди із Рачків Олег Шумовицький.

Фортуна посміхнулася «Агро-Астрі»

Старт матчу виявився за фаворитами. Віктор Новаківський виходив віч-на-віч із голкіпером Олександром Турчиком і був збитий. Арбітр Павло Кисельов зі Жмеринки справедливо призначив пенальті. Його чітко реалізував досвідчений Олексій Пивовар.

Але перевага в рахунку «Факела» протрималася недовго.  В середині тайму «Агро-Астра» заробила 11-метровий. І Олександр Сестринський з «точки» не схибив. 1:1!

В другому таймі команди грали знову з перемінним успіхом. Немирівчанин Олександр Пастушенко після красивої атаки розстріляв ціль метрів із дев’яти. Майже одразу після цього м’яч знайшов руку гравця «Факела» у власному карному майданчику. Але арбітр вірно не став призначати черговий пенальті, бо це сталося після відскоку від поля, і увернутися від м’яча гравець не міг.       

На 72-й хвилині «Факел» зрівняв рахунок. Відмінним ударом у кут воріт відзначився Вадим Чернега. 2:2.

На фініші матчу суперники могли вирвати перемогу після виходів віч-на-віч із голкіперами. Але цього не сталося, і призначили додатковий час. Перша 15-хвилинка запам’яталася видаленням з поля (через другу жовту картку) гравця «Факела» В’ячеслава Омельченка. В другому додатковому таймі, в більшості «Астра» грала гостріше, створювала моменти. Приміром, Олександр Барчук зряче перекидав м’яча через голкіпера – поперечина!

Довелося визначати переможця у серії пенальті. Тут Фортуна була на боці колективу з Немирівського району. Вже перший удар липівчан взяв воротар, другий пройшов вище воріт. Тим часом «Агро-Астра» не хибила. Серед інших, потужним ударом вразив ціль екс-штатний пенальтист вінницької «Ниви» Колінс Нгаха. Отже, 4:2 у серії 11-метрових. Команда з Немирівщини виграє свій перший в історії трофей обласного футболу! Радості переможців не було меж. По традиції вони качали у повітрі керівників свого клубу.

Майбутнє вінницького футболу

Віце-капітан «Агро-Астри» Колінс Нгаха визнав, що гра була не дуже видовищною.

– Це кубковий матч, тому на перший план виходить результат. Нам вдалося його досягти і подарувати радість своїм вболівальникам, – сказав колишній гравець луганської «Зорі», алчевської «Сталі» і вінницької «Ниви». – Мені все одно, де грати – серед майстрів чи аматорів. В будь-якій команді я викладаюся на 100 %. А ось в якому клубі розпочну наступний сезон, покаже час.

Нагородження проводив голова обласної федерації футболу Ігор Гатауллін.

– Приємно те, що на Вінниччині щороку з’являються нові команди, які гучно заявляють про себе. А також те, що розширюються горизонти обласного футболу – тепер і в Немирівському районі з’явився володар престижного трофею, – наголошує Ігор Гатауллін. – Сподобалося, що саме молоді вінницькі вихованці під керівництвом тренера Олега Шумовицького задавали тон у матчі. За ними – майбутнє нашого футболу.                   

Останні чемпіони області:

2014 р. – «Шляховик» (Погребище)

2015 р.  – «Патріот» (с. Кукавка, Могилів-Подільський район)

2016 р. – «Факел» (Липовець)

2017 р.  – «ЕМС-Поділля» (Вінниця)

2018 р.  – «Світанок-Агросвіт» (с. Шляхова, Бершадський район)

Останні володарі Кубку області:

2014 р. – «Шляховик» (Погребище)

2015 р. – «15 громада» (с. Руданське, Шаргородський район)

2016 р. – ФК «Вінниця»

2017 р. – «Факел» (Липовець)

2018 р. – «Агро-Астра» (с. Рачки, Немирівський район).

 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (1)
  • Никодим АТО

    Микола Пастушенко-будьте уважні!
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
12:19 У Вінниці зіткнулись три автівки, постраждали водії та дворічна дитина photo_camera 11:50 Запрошуємо на відкриття персональної виставки керамічних робіт ветерана Івана Шостака 11:17 Без води та світла. Де у Вінниці 29 березня відключатимуть послуги 11:00 Чому вивчати англійську з дитинства актуально як ніколи (Новини компаній) Від читача 00:11 Учні з Вінниці здобули призове місце на Таборі підприємництва у Львові 10:36 В останню путь проводжатимуть вінничанина Романа Стрільчука 10:12 Минулої ночі ворог застосував 99 засобів повітряного нападу: деталі нічної атаки 08:53 Ворожий безпілотник здетонував біля житлового будинку на Вінниччині 08:30 Що таке вініри? Де їх встановити у Вінниці (партнерський проєкт) 08:17 Сьогодні відзначають День фокусника. Історія, заборони та прикмети 29 березня 21:11 В Україні планують закрити майже всі сільські школи 20:17 У Козятині чоловік осквернив Меморіал полеглим воїнам 19:46 Під час спільного застілля донька побила батька сокирою 19:15 Екстремальна їзда на даху Range Rover: як поліція покарала «каскадерів» photo_camera 18:27 «Патрульний мало не зашпортнувся з TruСАМ у руках». За що поліцейські покарали подружжя військових офіцерів? 18:21 До яких лікарів можна звернутися без електронного направлення? 17:58 Зібрали 66 тисяч гривень на ЗСУ. В техколеджі відбувся благодійний бал в стилі 60 – 70 років photo_camera 17:23 Родинам полеглих військових у Вінниці вручили державні нагороди, присвоєні захисникам посмертно photo_camera 16:46 ТОП 3 ідеї, як відсвяткувати день народження сучасного підлітка у Вінниці (партнерський проєкт) 16:19 Сьогодні у Вінниці завершують опалювальний сезон
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up