Комплекти футбольних м’ячів подарували всім командам-учасницям ДЮФЛ Вінниччини

Комплекти футбольних м’ячів подарували всім командам-учасницям ДЮФЛ Вінниччини

Підсумки футбольного року було підбито на конференції обласної федерації футболу. Вона пройшла сьомого грудня у конференц-залі готелю «Поділля». 

Непогана масовість

Вів засідання голова обласної федерації футболу Ігор Гатауллін. Були присутні радник президента ФФУ України Валентин Латипов, начальник облспортуправління Сергій Чернявський, його заступник Олександр Олійник, голова обласної організації ФСТ «Колос» Сергій Татусяк, ветеран футболу Павло Касанов та інші видатні спортивні особистості, тренери і керівники галузі.

– Ми ставили перед собою завдання зберегти попередні здобутки. Головні напрямки – аматорський і дитячо-юнацький футбол. У порівнянні із іншими областями у нас все гаразд. Зокрема, маємо непогану масовість. 25 команд виступають в обласному аматорському чемпіонаті (в двох лігах) і 55 – в обласній дитячо-юнацькій футбольній лізі (ДЮФЛ), що також є хорошим показником, – сказав Ігор Гатауллін. – Відзначу із позитивного боку Калинівщину, Немирівщину, Могилів-Подільщину і Бершадщину. Вони проводятьрегулярні чемпіонати районів – кожен за участі близько 40 команд.

Подарунки Віталія Буяльського

Три нових колективних члени обласної федерації футболу отримали безповоротну фінансову допомогу у розмірі десять тисяч гривень. Решта чекає аналогічна підтримка вже у наступному році.    

Відео дня

Очільник колосівського спорту Сергій Татусяк сказав, що в умовах децентралізації необхідно більше уваги звертати на об’єднані територіальні громади. Йшла мова про проведення змагань в ОТГ, створення клубів – можливо, з кількох видів спорту. Голова Калинівської федерації футболу Валерій Катальчук розповів про численні здобутки, серед яких – повернення місцевої «Фортуни» до виступів у чемпіонаті області (перша ліга). А найбільше він вразив фактом щодо знаменитого вихованця Калинівського футболу Віталія Буяльського, який виступає за київське «Динамо». Виявляється, зірковий гравець встановлює власні призи у міні-футбольному турнірі в рідному місті – вручає дітям новорічні подарунки і футбольні м’ячі.

Підтримка «Ниви»

Спортивний директор федерації Ігор Павленко прозвітував про виконану протягом 2018 року роботу, після чого було затверджено календар спортивно-масових заходів на 2019 рік. Пролунало лише єдине зауваження – від заступника начальника спортуправління Вінницької ОДА Олександра Олійника. Він запропоновував обласній федерації футболу включити до календаря своїх заходів пункт щодо підтримки професійної футбольної команди «Нива». Тоді, за словами Олександра Олійника, клуб можна буде підтримувати з обласного бюджету в законний спосіб – шляхом виділення коштів на його потреби через обласну федерацію футболу. Ця пропозиція отримала підтримку керівництва і членів конференції.

66 полів і майданчиків

Олександр Олійник також нагадав про дві діючі державні програми щодо будівництва футбольної інфраструктури. За їх допомогою за останні три роки на Вінниччині було побудовано 66 полів і майданчиків зі штучним покриттям.    

Радник президента ФФУ України Валентин Латипов передав вітання від очільника українського футболу Андрія Павелка. Він схвально відгукнувся про роботу Вінницької обласної федерації футболу, зазначивши, що вона – надійний друг і партнер.

Наприкінці конференції пройшло нагородження десяти кращих футболісток Вінниччини, які входять до збірних України у різних вікових категоріях. Також кожна команда-учасниця ДЮФЛ області отримала від обласної федерації у подарунок по п’ять м’ячів, а навесні (на друге коло) – буде ще стільки ж.

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
09:35 Мікрорайон Слов'янка та ще п'ять вулиць без води. АДРЕСИ 09:05 Наші оборонці вночі знищили ворожий бомбардувальник, 15 ракет та 14 Shahed 08:40 Вентиляція та димовідведення: як обрати оптимальне обладнання для вашого будинку (Новини компаній) 08:29 Сьогодні вітаємо Івана та Єгора. Історія, заборони та прикмети 19 квітня Від читача 20:06 У Вінниці чутно вибухи 21:28 «Це поставить хрест на Буші». Власники екосадиб проти створення кар'єру у заповіднику photo_camera 21:01 Судитимуть браконьєрів, які хотіли поласувати рибкою за 174 тисяч гривень 20:25 «Це конкуренти поширюють чутки, що нас уже нема». Інститут землеустрою продовжує працювати 20:03 Вінниччина готується до сильного вітру: оголосили жовтий рівень небезпеки 19:40 Будівельні та ремонті послуги по дому. Актуальні оголошення від вінницьких компаній 19:17 Суддя з Тульчина наїхав на поліцейського. Покарання винесли лише одному — копу 18:06 У Могилів-Подільському районі під колесами автомобіля Toyota загинула жінка 17:32 Скотомогильник площею у дві тисячі квадратів виявили у Барській громаді 17:03 ТОП-5 пам'яток Вінниці для незабутнього вікенду та подорожі крізь епохи 16:37 Екс-голова лісового управління Бондар вийшов з-під варти за два мільйони гривень застави 16:20 Допоможуть у тяжку хвилину: ритуальні послуги та товари, кафе та обіди на замовлення (партнерський проєкт) 16:11 На Келецькій п'яний та «під кайфом» водій потрапив у ДТП 15:15 Музиканту Джанго, який публічно підтримує росію, вінницькі СБУшники оголосили підозру 14:50 Ветерани та ВПО можуть скористатись безкоштовною послугою переїзду в Україні (Новини компаній) 14:13 Війна — не завада любові: історія сапера зі Жмеринки Івана та його коханої Яни photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up