Команда ОДЮСШ Блохіна-Бєланова зіграла у фінальній частині ДЮФЛ проти "Динамо" і "Шахтаря"

Команда ОДЮСШ Блохіна-Бєланова зіграла у фінальній частині ДЮФЛ проти "Динамо" і "Шахтаря"

ФК «Нива» має договори про співпрацю із двома місцевими футбольними школами. Ігор Коваль, директор однієї з них, ОДЮСШ Блохіна-Бєланова, підбив підсумки сезону.

– В ДЮФЛ України ми виступили в минулому сезоні добре. В загальнокомандному місце ОДЮСШ Блохіна-Бєланова набрала 101 очко і посіла 5-е місце. Для порівняння: торік у нас було 6-е місце і 97 очок. Тобто загальні показники ми трохи покращили. 

В індивідуальному заліку наш колектив 2005 р.н. вийшов до фінальної частини ДЮФЛ України, де зібрані 8 кращих команд. Вона проходила в Умані. Разом із нами грали юнаки «Динамо», «Шахтаря», «Дніпра», «Карпат», «Металурга» (Запоріжжя), «Скали» (Стрий) тощо. Було важко боротися із такими грандами. Ми виступили невдало, посівши останнє місце. Але хлопці спробували свої сили у фінальній частині. Могли взяти й місце вище, але вирішили дати ігрову практику на такому високому рівні всім 20 юним футболістам, яких привезли, – каже Ігор Коваль.

– Ігорю Федоровичу, а які результати Ваших команд на обласному рівні?

Відео дня

– В чотирьох вікових групах ДЮФЛ області дві наші команди (2002 р.н. і 2005 р.н.) стали чемпіонами, інші дві –срібними призерами.

Наша команда виграла перший чемпіонат ДЮФЛ Вінниччини серед дівчат. А жіноча команда ОДЮСШ Блохіна-Бєланова посіла друге місце у чемпіонаті України в першій лізі і здобула путівку до вищої ліги. 20 липня вона дебютує в еліті українського жіночого футболу.

– Чи багато лише випускників нашої школи є кандидатами до дорослої «Ниви»?

– Наразі на перегляді у «Ниві» одразу сім наших вихованців (2001-2002 р.н.). Сьогодні у ній вже грають наші випускники: Брижчук, Демченко, Бондарчук, Когут. Взагалі мета нашої школи – готувати зміну для вінницького професійного клубу. 

– А багато ваших вихованців останнім часом пішли до клубів інших регіонів?

– В цьому році ми об’єднали із «Нивою» всі зусилля. Намагаємося наголошувати перспективним хлопцям, аби вони не уходили в клуби інших регіонів. Їх переглядають тренери «Ниви». Якщо молоді гравці не підходять вінницькій команді майстрів, тоді вже шукають футбольного щастя в клубах інших міст.       

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:07 Вінничани можуть оформити пенсію дистанційно, без відвідування держустанови. Навіть з-за кордону 20:34 Батьки загиблого Героя подарували дитячий ігровий майданчик громаді на Вінниччині photo_camera 20:12 Зустріли траурний кортеж «На щиті»: чого не варто робити, яке може бути покарання 19:55 У Подільський зоопарк можна ходити безплатно. Хто має таку можливість та у які дні photo_camera Від читача 19:25 Допоможіть зібрати підписи петиції (посмертно) моєму чоловікові на звання Героя України 19:29 «По новому закону Зеленського можемо робити, що хочем!» У Тульчині силою мобілізували 21-річного 18:18 Наше місто тепер має свій ексклюзивний десерт — торт «Вінниця» 18:13 Військовий, який знищив з «Джавеліна» дев’ять ворожих цілей, став Почесним громадянином Якушинець 17:24 У Вінниці продезінфікували понад 400 колодязів у приватному секторі 16:16 Стали відомі дати, коли розпочнуться літні канікули у вінницьких школах 15:33 Називався пораненим військовослужбовцем та просив гроші на лікування. Шахрай отримав підозру 15:05 До сервісного центру на Ботанічній величезні черги. Чому і як це пов’язано з мобілізацією? photo_camera 14:39 Вінничанин хотів втекти за кордон за десять тисяч доларів. Чому не вийшло 14:27 Наукова лабораторія на Вінниччині: як школярі створюють роботів та спілкуються зі штучним інтелектом play_circle_filled photo_camera 14:20 Косметичні процедури навесні: поради, що зараз необхідно зробити (партнерський проєкт) 13:55 Вакцинація дорослих: що перевірити, коли йдете вакцинуватись від дифтерії і правця 12:28 Якими послугами служби зайнятості можуть скористатися ВПО 12:02 Втекли з частини зі зброєю та вбили патрульного: деталі та версії злочину в Гайсинському районі play_circle_filled photo_camera 12:00 Лабораторія ДІЛА - не лише про дослідження, а про турботу до команди, благодійність та підтримку госпіталів (новини компаній) 11:34 Почастішали випадки укусів кліщів. Як уберегтися?
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up