Команда Махнівки виграла чемпіонат Вінниччини з футзалу серед жінок

Останніми роками жіночий футбол на Вінниччині переживає справжній бум. Раніше ніколи в нашому регіоні не було жіночих команд майстрів, а нині одразу дві з них грають у першій лізі чемпіонату України. Це «Колос» (Махнівка, Козятинський район) і  ВОДЮСШ Блохіна-Бєланова (Вінниця). Обидва колективи ведуть боротьбу за вихід фінальної пульки і підвищення в класі. Козятинчанки є лідерами своєї групи, а представниці обласного центру ділять друге-третє місця в іншій.

Друге, завершальне коло чемпіонату України почнеться у квітні. А підготовкою до нього слугував чемпіонат Вінницької області з футзалу, який пройшов 24 березня в спорткомплексі «Колос».

Чия нічия?

Згідно із регламентом, до участі допускалися спортсменки віком від 14 років і старше. Тобто разом боролися школярки, студентки і дорослі футболістки. В змаганні взяли участь п’ять команд: по дві з Вінниці і Махнівки, а також «Сугатинка» (Могилів-Подільський район). На жаль, не змогли зіграти кілька сильних команд нашого краю. Приміром, із Тульчина та Хмільника.

Грали за коловою системою. Перше місце посіла команда «Колос-1» (Махнівка), яка складалася з досвідчених спортсменок.

Відео дня

Вона розгромила ВПУ № 19 (Вінниця) – 9:0, переграла свою другу збірну – 3:2 і «Сугатинку» – 2:0. Вирішальним в плані боротьби за золото був поєдинок з головним конкурентом – ВОДЮСШ Блохіна-Бєланова. Обидві збірні прагнули «вирвати» три очки, але матч завершився внічию – 1:1. Це залишило вінницький колектив на другій позиції. Бо він, окрім здобуття двох перемог, зіграв внічию з аналогічним рахунком із суперницями з Могилів-Подільського району. Бронзові нагороди виборола команда «Колос-2» (Махнівка).

Команди-призери отримали Кубки, медалі і грамоти.

-  Призерами стали, насправді, найсильніші. Футзальні чемпіонати Вінниччини слугують підготовкою до основних змагань року – з великого футболу. Вони допомагають спортсменкам зберігати форму і отримувати необхідну практику, – прокоментував спортивний директор обласної федерації футболу Ігор Павленко.

Голова комітету жіночого футболу обласної федерації Юрій Наровицький додав, що буде сформовано п’ять збірних області серед дівчат у різних вікових категоріях. Вони візьмуть участь у всеукраїнських чемпіонатах.

Футбол – жіноча справа!

Лідерка команди ВОДЮСШ Блохіна-Бєланова Юлія Христюк входить до збірної України серед дівчат до 16 років. Дівчина в молодшому віці займалася настільним тенісом. Але тоді часто разом з батьком дивилася по телевізору футбол.

–Цей спорт мене зацікавив, і я вирішила ним займатися. Вважаю, що футбол не є виключно чоловічою справою. Жоден вид спорту не може розділятися за гендерною ознакою. Якщо мені подобається ганяти м’яча, то чому я не маю цього робити?! – каже Юлія Христюк.

Юлі нещодавно виповнилося 15 років. Тепер вона може виступати, згідно із регламентом, за нашу жіночу команду у чемпіонаті України.

–Раніше лише спостерігала за її виступами і вболівала. А зараз прагну допомогти жіночій команді ВОДЮСШ Блохіна-Бєланова вийти з групи чемпіонату України. Для цього нам необхідно випередити головного конкурента – команду Херсона. Також мрію разом з нашим колективом вийти до вищої ліги, – ділиться Юлія Христюк.

Вирішили поберегти лідерів

Тренер ВОДЮСШ Блохіна-Бєланова і жіночої збірної Вінниччини Олександр Дуднік розповів, що його команда взагалі не готувалася до чемпіонату області з футзалу. Було вирішено взяти в ньому участь лише в останній момент. Причому сформували команду не з жінок, а з дівчат віком 14 – 15 років.

–Вони гідно боролися з футболістками, яким далеко за 20 років. Тому результатом ми задоволені. Старших футболісток ми вирішили поберегти перед поновленням змагань у чемпіонаті України з великого футболу. Не хотіли, щоб хтось з наших лідерок отримав травму на футзальному покритті, – прокоментував Олександр Дуднік.

Команда ВОДЮСШ Блохіна-Бєланова, яка посіла друге місце на цьому чемпіонаті, в квітні зіграє у вищій лізі чемпіонату України серед дівчат 2003-2004 року народження. Там перед нею стоятиме високе завдання – потрапити до призової трійки.

- В боротьбі зі старшими суперницями ми отримали корисний досвід. Могли навіть виграти у першої команди «Колосу», тоді б і стали чемпіонками. Проти жінок грати важко. Але ми нерідко даємо їм бій і навіть перемагаємо, – підкреслює Юлія Христюк.

«Колос» підсилили легіонерки

Якщо за ВОДЮСШ Блохіна-Бєланова виступали виключно власні вихованки, то «колосівців» підсилили легіонери. Приміром, 27-річна капітан команди «Колос-1» Анна Крутиніна родом із Бердичева (Житомирська область), а нині проживає і працює в Києві.

-Я граю в футбол вже 13 років. Практично з самого дитинства. Виступаю за «Колос» в першій лізі чемпіонату України. Взагалі вже близько восьми років захищаю кольори команди з Козятинського району, – каже Анна Крутиніна.

Капітану чемпіонок нинішній чемпіонат області мені дуже сподобався.  

–Ми грали за коловою системою. Це більш справедливо, ніж формула аналогічних змагань у попередні роки. Тоді команди розбивали на групи, і на підсумковий результат впливав елемент випадковості, – сказала футболістка.

Тренер команди «Колос» Микола Бабюк розповів, що турнір допоміг здобути необхідну ігрову практику перед поновленням змагань у чемпіонаті України.

-Наразі ми переглядаємо потенційних новачків, які підсилять наш колектив. Вже переходимо з футзалу на великий футбол. Плануємо зіграти контрольні поєдинки з командами ВОДЮСШ Блохіна-Бєланова і Житомира, – повідомив Микола Бабюк. – Наша мета – вихід до фінального етапу першої ліги і боротьба за підвищення в класі. Також хочемо просунутися якомога далі по турнірній сітці кубку України.

 

 

 

 

 

 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:01 Створимо живий коридор для Героя! До Вінниці «на щиті» повертається Олександр Яремчук 20:14 Орденом нагородили молодого бойового медика Нацгвардії Богдана Гижу з Козятина 20:02 «Він навчив мене бути щасливою, але не сказав, як жити без нього». Розповідь дружини полеглого бійця 19:33 Дев'ять днів у Вінниці за рядом адрес не буде газу. Список будинків Від читача 19:06 Молодь Вінниччини ярмаркувала у Хмельницькому 19:25 Онови дані в ТЦК або станеш ухилянтом. До чого ще зобовʼязує новий закон про мобілізацію? 18:02 На Вінниччині вирує негода: рятувальники прибирають повалені вітром дерева photo_camera 18:00 Кращі клінінгові компанії та хімчистки Вінниці: де і як замовити? (партнерський проєкт) 17:01 Справа на мільйон. Заступника мера Гнівані знову звинувачують у розкраданні бюджетних коштів 16:00 Афіша Вінниці. Де і як відпочити дітям і дорослим на вихідних 20 та 21 квітня 15:31 У Вінниці на «зебрі» Volkswagen збив пенсіонерку. Жінка у лікарні 15:19 Браконьєр на Вінниччині наловив риби на 117 тисяч гривень photo_camera 14:04 Через два роки вінницькі ліцеї перероблять у гімназії та школи. Пояснюємо рішення виконкому 13:13 Обгін по зустрічній закінчився автотрощею. Постраждала 13-річна дівчинка photo_camera 12:10 Лабораторія ДІЛА - не лише про дослідження, а про турботу до команди, благодійність та підтримку госпіталів (новини компаній) 12:02 Окупанти втратили ще 870 солдатів та два засоби ППО — Генштаб ЗСУ 11:01 У Вінниці знеструмили 10 вулиць: адреси, де немає світла та причина відключення 11:00 Що таке вініри? Де їх встановити у Вінниці (партнерський проєкт) 10:10 «Ця картина — не порнографія». Чому через роботу вінницького художника спалахнув скандал photo_camera 09:35 Мікрорайон Слов'янка та ще п'ять вулиць без води. АДРЕСИ
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up