ФК «Орлівка» виграла футзальний чемпіонат області, здолавши в фіналі вінничан

ФК «Орлівка» виграла футзальний чемпіонат області, здолавши в фіналі вінничан
Чемпіони
  • Сенсаційно завершився чемпіонат області із футзалу, який провели в останній день зими. ФК «Орлівка» (Теплицький район), який вперше виступав у фінальному етапі, спромігся одразу дістатися вершини і підкорити її. В фіналі команда із маленького села перемогла вінничан.

Розгром у поєдинку за «бронзу»

Чемпіонат, який проводила обласна федерація футболу, тривав у чотири етапи. До останнього із них дійшли шість найсильніших колективів. Фінальні ігри відбувалися у вінницькому манежі «Колос». Учасники були розбиті на дві групи.

Ігри зібрали чимало глядачів. Серед них був колишній гравець збірної СРСР Анатолій Веретинський.

— Команди демонструють непоганий рівень гри та емоційний футбол, який подобається. Борються до кінця, незважаючи на хід подій в грі. Адже на майданчик сьогодні виходять чимало колишніх профі, — прокоментував Анатолій Веретинський.

Відео дня

В поєдинку за бронзові нагороди особливої боротьби не вийшло: команда «Вольтаж груп» (Томашпільський район) розгромила «Сокіл» (Могилів-Подільський) — 8:2.

Тренер «Сокола» Євгеній Шпаркій розповів, що в його команді грають ветерани футболу, майже всім — за 30 років.

— Ми збираємося тричі на тиждень, тренуємося для себе. В обласному чемпіонаті вирішили взяти участь, аби перевірити свої сили. Особливих задач не ставили. Вдалося дійти до фінального етапу. Перед цим ми пройшли непростих суперників — «Дністер» (Серебрія), «Балкани» (Хмільник), «Авангард» (Ладижин), — розповів Євгеній Шпаркій.

Колишні нивівці на майданчику

Фаворитом фінального поєдинку був неодноразовий переможець обласних футзальних змагань «Яско» (Вінниця). В його складі виділявся колишній професіональний гравець Андрій Заводян. Він нині працює директором спортшколи Вінницького району, але водночас продовжує з успіхом виходити на майданчик на аматорському рівні. Але й за ФК «Орлівка» нині виступають колишні гравці професійної «Ниви», добре знайомі вболівальникам. Тож боротьба на майданчику очікувалася надзвичайно цікавою.

Рахунок відкрили господарі майданчику — у падінні відзначився Олександр Коваль. Протягом наступних кількох хвилини суперники обмінялися забитими голами. Але на перерву команди пішли вже за рівного рахунку — 2:2.

Ігрові «гойдалки»

Другий тайм був наповнений не лише цікавими футбольними комбінаціями і атаками, але й силовою боротьбою та яскравими емоціями гравців і вболівальників. Ніхто не хотів поступатися, тому арбітру нерідко доводилося фіксувати фоли і зупиняти гру. Тренери кілька разів брали тайм-аути, аби за допомогою своїх порад направити гру у необхідне русло.

Коли вже «Орлівка» вийшла вперед, «Яско» доклав всіх сил, аби вирівняти становище. І це вдалося після несподіваного гарматного пострілу із майже центру майданчика Андрія Заводяна. Коли команда із Теплицького району відновила «статус-кво» зусиллями Костянтина Мазура, вінничани вдалися до відчайдушного фінального штурму. В атаку пішов навіть воротар «Яско» Артем Барібан. Але після перехоплення вінницька команда дивом не пропустила у порожні ворота. Все ж більше забитих м’ячів вболівальники не побачили.

Отже, 4:3 на користь «Орлівки». В фіналі гольовий дубль в її складі зробив Костянтин Мазур, по одному м’ячу забили Олександри Борячук і Собко. Нагородження провів спортивний директор Вінницької обласної федерації футболу Ігор Павленко. Призери отримали медалі, грамоти й Кубки.              

Здобули й «Кубок Карпат»

Після фінального свистка чемпіони почали качати «головного винуватця» свого успіху — президента ФК «Орлівка» Валерія Тригубенка.

— В нашій команді грають відомі футболісти, які виступали за вінницьку «Ниву» — Олександр Борячук, Леонід Поліщук, Антон Наутяк, Віталій Медвідь, Олександр Собко. Водночас є й вихованці футболу нашого району — Олег Черванчук і Тарас Трегубенко. Три останніх роки ФК «Орлівка» прагнула успішно виступити в обласному футзальному чемпіонаті. І, нарешті, це вдалося! — радіє Валерій Тригубенко.

Президент ФК «Орлівка» повідомив, що перед фінальним етапом змагань його команда ретельно готувалася. Не лише проводила звичайні тренування, але й збори. Під час них теплицькі футболісти здобули «Кубок Карпат» у Тячеві!  

За рахунок самовіддачі

Олександр Борячук звернув увагу, що на аматорському рівні грати так же складно, як і в професійному чемпіонаті.

— В складі провідних аматорських команд Вінниччини виступають гравці із великим досвідом, які пограли на рівні майстрів. Тому на перший план виходить самовіддача, якої нам сьогодні не бракувало. В фіналі обидва суперники прагнули перемоги, але ми віддали всі сили задля досягнення потрібного результату, — прокоментував  Олександр Борячук      

Капітан ФК «Орлівка» Андрій Прибила нагадав, що два роки тому його команда здобула чемпіонство у першій лізі чемпіонату Вінниччини із великого футболу і перейшла до вищого дивізіону. А нині бореться там за першість.  

Чемпіонський склад команди ФК «Орлівка»

Президент клубу — Валерій Тригубенко.

Головний тренер — Віктор Фосновський, тренер — Сергій Тарасов. 

Воротар: Денис Крупник.

Захисники: Володимир Богданов, Василь Видайко, Олександр Борячук.

Півзахисники: Сергій Гаврильченко, Костянтин Мазур, Антон Наутяк, Леонід Поліщук, Андрій Прибила.

Нападники: Віталій Медвідь, Олександр Собко, Валерій Тригубенко, Олег Черванчук.  




Читайте також:

Десять нових станцій велопрокату: Nextbike у Вінниці розширяється 

Вінницьким тренерам піднімуть зарплату до 10 700 гривень «на руки» 
 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (1)
  • Ирина Кузнецова

    Молодці
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
16:21 Суїцидальні думки у дітей: як їх розпізнати та обговорити з дитиною 15:56 Головнокомандувач ЗСУ особисто вручив орден військовому з Вінниці photo_camera 15:15 Отримав поранення під Ізюмом та в Бахмуті. Історія бійця з позивним «Лєба» photo_camera 14:09 П'яний та «під кайфом» водій потрапив у ДТП на Келецькій photo_camera Від читача 19:06 Молодь Вінниччини ярмаркувала у Хмельницькому 13:17 Знаний футболіст підтримав Ромчика, який дивом вижив після обстрілу по Вінниці photo_camera 12:42 Чи можна отримати відстрочку від мобілізації, якщо близький родич загинув чи зник безвісти? 11:42 За розстріл поліцейських розшукують військових батька та сина. Відео з нагрудної камери копа play_circle_filled 10:58 На фронті відбулося більше ста зіткнень: Генштаб розповів, де вчора було «гаряче» 09:30 Шукають двох чоловіків на темно-зеленій Suzuki, які вночі розстріляли поліцейських на Вінниччині play_circle_filled photo_camera 09:16 Ціною свого життя врятував пораненого побратима. Вінниця прощається з Олександром Яремчуком 08:24 Сьогодні вітаємо Олександра та Гаврила. Історія, заборони та прикмети 20 квітня 21:01 Створимо живий коридор для Героя! До Вінниці «на щиті» повертається Олександр Яремчук play_circle_filled 20:14 Орденом нагородили молодого бойового медика Нацгвардії Богдана Гижу з Козятина 20:02 «Він навчив мене бути щасливою, але не сказав, як жити без нього». Розповідь дружини полеглого бійця 19:33 Дев'ять днів у Вінниці за рядом адрес не буде газу. Список будинків 19:25 Онови дані в ТЦК або станеш ухилянтом. До чого ще зобовʼязує новий закон про мобілізацію? 18:02 На Вінниччині вирує негода: рятувальники прибирають повалені вітром дерева photo_camera 18:00 Кращі клінінгові компанії та хімчистки Вінниці: де і як замовити? (партнерський проєкт) 17:01 Справа на мільйон. Заступника мера Гнівані знову звинувачують у розкраданні бюджетних коштів
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up