Гравець вінницького «Темпу» забив гол через себе, який вразив навіть суперників із «Вересу»

Гравець вінницького «Темпу» забив гол через себе, який вразив навіть суперників із «Вересу»

У вінницького футбольного клубу «Темп» останнім часом відкрилося «друге дихання». Пов’язано воно із появою сучасного поля на стадіоні Палацу дітей та юнацтва, де тренуються «темпівці». Саме на цій арені відбувається започаткована цього літа серія всеукраїнських турнірів «New Stars».

Не дивно, що кількість юних футболістів у Палаці стрімко зростає. Про це розповідає старший тренер футбольного клубу «Темп» Дмитро Маліновский та його колеги.

Проти команд спортінтернатів і ліцеїв

Провідні команди «Темпу» завершили перше коло ДЮФЛ України (перша ліга) серед юнаків U-17 (до 17 років) і U-15.

– На жаль, через зміну тренера наша молодша команда виступає дещо гірше, ніж торік. Зараз команду юнаків U-15 очолив мій вихованець Василь Петрик. Сподіваємося, що він змінить малюнок гри на краще, – пояснює Дмитро Маліновский.

Відео дня

Майбутні випускники «Темпу» (U-17) грають у дуже важкій групі – проти команд спортінтернатів і ліцейних класів, де збирають обдарованих дітей із цілих регіонів.

– Водночас «Темп» провалив лише матч із житомирським «Поліссям», а в останніх турах почав набирати очки. Дуже важливо, що виступи обох наших команд в ДЮФЛ України відбуваються за підтримки меценатів із «Домашнього маркету». Також дякуємо за сприяння директору Палацу дітей та юнацтва Світлані Мусійчук і міській федерації футболу (за підтримку наших турнірів «New Stars»), – продовжує старший тренер ФК «Темп».

У «Темпі» звертають увагу не лише на спортивні результати, але й на естетику гри, яка має радувати глядачів. Приміром, супергол в матчі ДЮФЛ України проти «Вереса» (Рівне) провів Дмитро Адамчук. «Темпівець» забив зльоту через себе у ближню дев'ятку! Вражені гості не одразу прийшли до тями і швидко пропустили ще. На жаль, матч завершився із рахунком 3:3.

Відео гола через себе: Віталій Сарана

«New Stars» - нон-стоп

Дмитро Маліновский разом із однодумцями планує проводити Всеукраїнські змагання «New Stars».цілий рік, починаючи із середини січня. Для цього в найближчий час у спортшколі збираються придбати техніку для розчистки поля від снігу. 

В минулому сезоні «темпівці» виступали й в престижному чемпіонаті України U-19. Наразі там грає лише об’єднана вінницька збірна під славетним брендом «Нива».

– Краще, щоб у чемпіонаті України U-19 грала одна сильна збірна із Вінниці, ніж кілька менш потужних. Недарма «Нива-2» після першого кола посідає чільне місце в групі чемпіонаті України. За неї виступають одразу чотири випускники «Темпу», – зауважив Дмитро Маліновский

Уважне ставлення до кожного вихованця

Наразі в школі «Темп» працюють шість тренерів. У них займаються близько 650 дітей!  

Як зазначив заслужений тренер України Микола Кривов’язюк, поле Палацу для проведення футбольних тренувань – майже ідеальне.

– На ньому практично неможливо отримати травму. Тут можна проводити заняття і ввечері. Завдяки цьому юних футболістів за останній рік стало разів в п’ять більше. До того ж команди з інших міст із задоволенням приїздять на наші турніри, – пояснив Микола Кривов’язюк.

Колишній директор ДЮСШ «Темп» Андрій Сілаков наразі працює в однойменній вже суто футбольній школі тренером.

– Сенс «Темпу» не змінився. Ми намагаємося уважно ставитися до кожної дитини. Водночас покращилася наша матеріальна база. Я треную команди дітей 2006 р.н. і 2012 р.н. З малечею працював і раніше, для мене це нескладно, – каже Андрій Сілаков.

Повернувся до рідної спортшколи

23-річний Владислав Катращук раніше грав за ФК «Бердичів», звідки родом. Нещодавно закінчив Київський національний університет фізичної культури і спорту, а у Вінниці знайшов роботу за отриманим фахом.

– Я треную на базі Палацу чотири команди. Набрав дітей 2008-2011 р.н. Вони ще не брали участі в турнірах. Важливо знайти спільну мову із юними гравцями, а всі решта нескладно. Подобається тренувальна база Палацу, в Бердичеві такої немає, – розповів Владислав Катращук.    

27-річний Василь Петрик із дитинства займався в ДЮСШ «Темп», а далі в ДЮСШ № 11 «Чорноморець» (Одеса). Нещодавно почав тренувати у Вінниці.

– Маю амбіції виховати кваліфікованих футболістів. Прагну вивести своїх вихованців на рівень чемпіонату України. Хочу навчити їх всьому, що я вмію в футболі. Також буду прищеплювати дітям дисципліну, вихованість і дружність у стосунках, – поділився Василь Петрик.

Лідери чемпіонату Вінниці

Костянтин Прищепа з осені цього року почав тренувати команди 2009 і 2010 р.н., одні із кращих в школі «Темп».

– Це найсильніші колективи, із якими я працював за свої п’ять років тренерської кар’єри. Вони неодноразово брали участь не лише у всеукраїнських змаганнях, але й за кордоном, – каже Костянтин Прищепа. – Це велика відповідальність для мене – як перед батьками, так і перед дітьми. Адже потрібно розвивати команди, які вже мали непогані результати.

Костянтин Прищепа прагне зробити гарні колективи, які будуть боротися за призові місця в різних змаганнях.

– Наразі наша команда 2009 р.н. посідає перше місце в чемпіонаті Вінниці (без єдиної поразки), а колектив 2010 р.н. тримається в п’ятірці кращих, – продовжує Костянтин Прищепа. – Також команда «Темп» 2009 р.н. зіграла в першому турі на чемпіонаті України з футзалу. Наразі ми середняки, але в завершальних в двох турах збираємось покращити своє турнірне становище.

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:01 Створимо живий коридор для Героя! До Вінниці «на щиті» повертається Олександр Яремчук 20:14 Орденом нагородили молодого бойового медика Нацгвардії Богдана Гижу з Козятина 20:02 «Він навчив мене бути щасливою, але не сказав, як жити без нього». Розповідь дружини полеглого бійця 19:33 Дев'ять днів у Вінниці за рядом адрес не буде газу. Список будинків Від читача 19:06 Молодь Вінниччини ярмаркувала у Хмельницькому 19:25 Онови дані в ТЦК або станеш ухилянтом. До чого ще зобовʼязує новий закон про мобілізацію? 18:02 На Вінниччині вирує негода: рятувальники прибирають повалені вітром дерева photo_camera 18:00 Кращі клінінгові компанії та хімчистки Вінниці: де і як замовити? (партнерський проєкт) 17:01 Справа на мільйон. Заступника мера Гнівані знову звинувачують у розкраданні бюджетних коштів 16:00 Афіша Вінниці. Де і як відпочити дітям і дорослим на вихідних 20 та 21 квітня 15:31 У Вінниці на «зебрі» Volkswagen збив пенсіонерку. Жінка у лікарні 15:19 Браконьєр на Вінниччині наловив риби на 117 тисяч гривень photo_camera 14:04 Через два роки вінницькі ліцеї перероблять у гімназії та школи. Пояснюємо рішення виконкому 13:13 Обгін по зустрічній закінчився автотрощею. Постраждала 13-річна дівчинка photo_camera 12:10 Лабораторія ДІЛА - не лише про дослідження, а про турботу до команди, благодійність та підтримку госпіталів (новини компаній) 12:02 Окупанти втратили ще 870 солдатів та два засоби ППО — Генштаб ЗСУ 11:01 У Вінниці знеструмили 10 вулиць: адреси, де немає світла та причина відключення 11:00 Що таке вініри? Де їх встановити у Вінниці (партнерський проєкт) 10:10 «Ця картина — не порнографія». Чому через роботу вінницького художника спалахнув скандал photo_camera 09:35 Мікрорайон Слов'янка та ще п'ять вулиць без води. АДРЕСИ
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up