Футболісти Вінниччини громлять конкурентів у Кубку регіонів ФФУ

Футболісти Вінниччини громлять конкурентів у Кубку регіонів ФФУ

За масовістю футболу і в Україні, і на Вінниччині зокрема, немає рівних. У різних ДЮСШ нашого краю грою № 1 займається близько п’яти тисяч юнаків і дівчат. В професійних чемпіонатах України виступають три наші команди майстрів – чоловіча «Нива» та жіночі ОДЮСШ Блохіна-Бєланова і «Колос» (Махнівка, Козятинський район).

Низка провідних клубів Вінницької області успішно змагаються у чемпіонатах та кубках країни серед аматорів. Вісім команд міста над Бугом непогано виступають у вищій лізі Дитячо-юнацької ліги України. Все це – серйозні досягнення. Але тепер маємо ще один «лакмусовий папірець» для порівняння розвитку футбольної галузі в різних областях. В цьому допоможе Кубок регіонів Федерації футболу України (ФФУ), який було започатковано два роки тому.

«ЕМС-Поділля» плюс «Агро-Астра»

Цей престижний турнір проводиться раз у два роки. У Кубку регіонів змагаються збірні областей, складені з футболістів-аматорів. В позаминулому році вінницька команда подолала збірні Хмельниччини, Києва і поступилася у 1/4 фіналу збірній Чернігівської області.  

На другий, нинішній розіграш команду Вінниччини сформувала обласна федерація футболу, яка організувала для неї навчально-тренувальний збір. Він допоміг колективу зігратися. Основу збірної склали провідні гравці аматорських клубів вищої ліги області «ЕМС-Поділля» (Вінниця) і «Агро-Астра» (Немирівський район). Також в складі є представники Могилів-Подільського і Літинського районів та Гнівані. 

Відео дня

–В нашій команді зібрані переважно молоді футболісти віком 19–20 років. Є лише кілька досвідчених виконавців, які цементують колектив. Будемо намагатися гідно виступити в кожному з поєдинків, – розповів спортивний директор обласної федерації футболу Ігор Павленко. 

Два домашні розгроми

На перших стадіях змаганнях суперники грають лише один матч навиліт. Тож кожна невдача стає фатальною. Але наші хлопці поки що діють дуже впевнено.

Збірна Вінниччини у першому колі на власному полі здолала збірну Хмельниччину – 4:1. Причому гол престижу подоляни провели вже на доданих хвилинах.

Другим суперником нашої збірної стала збірна Рівненської області, котра на першому етапі здолала Волинь. Матч відбувся другого травня на стадіоні Вінницького національного технічного університету, домашній арені «ЕМС-Поділля».

В першому таймі господарі поля володіли беззаперечною перевагою. Але відкрити рахунок спромоглися лише на доданих хвилинах. Після розіграшу кутового удару Дмитро Ісаєв першим встиг на добивання. 1:0! У гостей гольових моментів практично не було. Бо задня лінія нашої збірної грала досить впевнено.

В другому таймі гості помітно фізично підсіли. І вінничани почали постійно створювати небезпечні ситуації біля їхніх воріт. Після класного розіграшу триходовки Микола Пастушенко розстріляв ворота збірної Рівненської області. Незабаром чергову комбінацію влучним пострілом завершив Богдан Кусюк. «Останній цвях» у «кришку труни» збірної Рівненської області з пенальті вбив Юрій Корбут. 4:0! Наша команда вибиває з розіграшу вже другого опонента! Наступна стадія турніру пройде 15 – 16 травня. Подальшого суперника вінничан буде визначено жеребкуванням.         

На піку форми

Найстаршим гравцем збірної Вінниччини є її 35-річний капітан, президент «ЕМС-Поділля» і водночас очільник вінницької Прем’єр-ліги (вона проводить альтернативний офіційному відкритий чемпіонат міста) Юрій Корбут:

–У останні півроку тренер довіряє мені місце в основному складі «ЕМС-Поділля». Це залежить від фізичних кондицій гравця. Я постійно тренуюся і перебуваю у непоганій формі, – сказав Юрій Корбут.

Капітан не вважає, що футболісти Рівненщини виявилися «міцнішим горішком», ніж перед цим подоляни.

–Рівненська команда – непогана. Але вона не так добре фізично готова, як збірна Хмельниччини, де грає переважно молодь, як і у нас. Тому її вистачило лише на 40 % ігрового часу, – каже Юрій Корбут.

Після стартових успіхів вінничани вже націлюються на максимальний результат. За словами капітана нашої збірної, вона прагне виграти Кубок регіонів ФФУ.

–Базова команда для збірної «ЕМС-Поділля» перебуває в гарному тонусі і на піку своєї форми. Вона постійно тренується і проводить матчі вищої ліги чемпіонату області, – інформує Юрій Корбут.

Оцінка заслуженого тренера України

Серед глядачів на трибунах було чимало справжніх футбольних  експертів. Приміром, заслужений тренер України Микола Кривов’язюк. Кілька його колишніх вихованців зараз грали за збірну Вінниччини. Це, зокрема, Юрій Корбут, Андрій Циганков і Тимур Іщенко.  

–Наша команда мала безумовну перевагу в матчі проти збірної Рівненщини. Вінничани краще рухалися по всьому полю, пресингували. Тому розгромний рахунок – цілком закономірний, – наголошує Микола Кривов’язюк.

На думку Миколи Кривов’язюка, наша команда може претендувати на найвищі місця у Кубку регіонів ФФУ.

–У ній зібрана перспективна молодь. Можливо, на кількох виконавців варто звернути увагу тренерам нашої команди майстрів «Нива», – додав заслужений тренер України.    

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
13:17 Знаний футболіст підтримав Ромчика, який дивом вижив після обстрілу по Вінниці photo_camera 12:42 Чи можна отримати відстрочку від мобілізації, якщо близький родич загинув чи зник безвісти? 11:42 За розстріл поліцейських розшукують військових батька та сина. Відео з нагрудної камери копа play_circle_filled 10:58 На фронті відбулося більше ста зіткнень: Генштаб розповів, де вчора було «гаряче» Від читача 19:06 Молодь Вінниччини ярмаркувала у Хмельницькому 09:30 Шукають двох чоловіків на темно-зеленій Suzuki, які вночі розстріляли поліцейських на Вінниччині play_circle_filled photo_camera 09:16 Ціною свого життя врятував пораненого побратима. Вінниця прощається з Олександром Яремчуком 08:24 Сьогодні вітаємо Олександра та Гаврила. Історія, заборони та прикмети 20 квітня 21:01 Створимо живий коридор для Героя! До Вінниці «на щиті» повертається Олександр Яремчук play_circle_filled 20:14 Орденом нагородили молодого бойового медика Нацгвардії Богдана Гижу з Козятина 20:02 «Він навчив мене бути щасливою, але не сказав, як жити без нього». Розповідь дружини полеглого бійця 19:33 Дев'ять днів у Вінниці за рядом адрес не буде газу. Список будинків 19:25 Онови дані в ТЦК або станеш ухилянтом. До чого ще зобовʼязує новий закон про мобілізацію? 18:02 На Вінниччині вирує негода: рятувальники прибирають повалені вітром дерева photo_camera 18:00 Кращі клінінгові компанії та хімчистки Вінниці: де і як замовити? (партнерський проєкт) 17:01 Справа на мільйон. Заступника мера Гнівані знову звинувачують у розкраданні бюджетних коштів 16:00 Афіша Вінниці. Де і як відпочити дітям і дорослим на вихідних 20 та 21 квітня 15:31 У Вінниці на «зебрі» Volkswagen збив пенсіонерку. Жінка у лікарні 15:19 Браконьєр на Вінниччині наловив риби на 117 тисяч гривень photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up