Європейські ігри-2019: Лесик і медалі з наноалмазами (Прес-служба «Інтер»)

Європейські ігри-2019: Лесик і медалі з наноалмазами (Прес-служба «Інтер»)
  • З 21 червня увага уболівальників буде прикута до головної спортивної події року — II Європейських ігор.
  • У мультиспортивних змаганнях, які пройдуть з 21 по 30 червня в Мінську, візьмуть участь збірні 50 європейських країн, в тому числі і України.
  • І українські глядачі зможуть вболівати за наших спортсменів в режимі реального часу разом з уболівальниками всього світу.

Телеканали «Інтер» і НТН покажуть змагання, а також церемонії відкриття та закриття II Європейських ігор. До старту Ігор залишилося 7 днів. Які цікаві факти відомі про цю масштабну спортивну подію?

Доброзичливий талісман

Талісманом II Європейських ігор стало лисеня Лесик. На створення його образу організаторів змагань надихнули білоруська міфологія і персонаж «Маленького принца» Антуана де Сент-Екзюпері — лисеня, яке навчило головного героя справжньої дружби.

Творча команда Ігор припустила, що, коли Маленький принц полетів на свою планету, лисеня залишилося оде і більше всього на світі мріяло знайти нових друзів. Одного разу Лесик дізнався про чарівну квітку — білоруську Папараць-Квєткє, яка виконує бажання. Відправившись на її пошуки, лисеня пройшло довгий шлях — його браслет зафіксував мільйон кроків! Однак зусилля того варті: лисеня знайшло заповітну квітку і багато друзів в Мінську.

Відео дня

Медалі з нанотехнологіями

Для II Європейських ігор виготовлено 1084 медалей: по 329 золотих і срібних, і 426 бронзових. На всіх медалях зображений головний символ змагань — квітка папороті, а також літнє сонце: за задумом дизайнерів, променистий елемент повинен нагадувати про час проведення Ігор.

Корпус медалей виконаний зі спеціального сплаву — томпаку. Крім того, при їх виготовленні використовували дорогоцінні метали відповідно до достоїнства нагород — золото 24К, срібло 999 проби, а також бронзу. Щоб зробити покриття міцніше, застосували запатентовану технологію білоруських розробників — наноалмази. Для однієї медалі вищої проби їх потрібно квадрильйон.

Діаметр медалі — 9,5 сантиметрів — співвідноситься з кількістю населення Білорусі, яке становить 9,5 мільйонів чоловік. Вага медалі — 540 грамів, товщина — 1 сантиметр.

Вогняна естафета

Перед змаганнями пройшла естафета «Полум’я миру», що символізує основні принципи олімпійського руху: взаєморозуміння, дружбу, солідарність, інтернаціоналізм і гармонійний розвиток тіла і духу.

Вогонь II Європейських ігор спалахнв 3 травня в столиці Італії Римі. Всього вогонь нестимуть 450 факелоносців, 100 волонтерів і 10 зберігачів вогню. За 50 днів вони в цілому подолають понад семи тисяч кілометрів — вогонь пронесуть через 55 населених пунктів по території 8 країн: Італії, Словаччини, Словенії, Угорщини, Австрії, Чехії, Польщі, Білорусі. І навіть піднімуть на найвищу точку Європи — гору Монблан.

Зоряні посли

В Європейських іграх беруть участь не тільки спортсмени, а й відомі особистості — зіркові посли. Їх місія — формувати позитивний імідж Ігор, а також залучати додаткову увагу громадськості до змагань.

Українська збірна на Європейських іграх

Всього в II Європейських іграх візьмуть участь понад 4 тисяч спортсменів з 50 європейських країн, вони поборються за нагороди в 15 видах спорту і 23 дисциплінах. А в 8 видах спорту будуть розіграні ліцензії на Олімпійські ігри-2020 в Токіо. На перших Європейських іграх, які відбулися в 2015 році в Баку, нашу країну представляли 243 спортсмена. Тоді українська команда виступала в 19 видах спорту з 20, завоювала 46 медалей і в загальному медальному заліку посіла 8 місце серед 50 країн.

Цього року 198 українських спортсменів змагатимуться за медалі у 22 дисциплінах. Сподіваємося, що на Європейських іграх-2019 українська збірна займе ще більше призових місць!

 

З 21 червня вболівайте за українських спортсменів і дивіться головну спортивну подію року — Європейські ігри-2019 — тільки на телеканалах «Інтер» та НТН. Нова історія світового спорту пишеться на наших очах!

 

Повний розклад трансляцій Європейських ігор-2019, основні новини і кращі моменти головної спортивної події року — на сайті minsk2019.inter.ua

 

 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:16 Про що потрібно знати, якщо у вас сезонна алергія? Розповідає професорка медичного університету 20:55 Дівчатам та жінкам не можна в церкву в штанах? Це вигадка — сказали в ПЦУ 20:05 У Вінниці завершився чемпіонат міста з волейболу серед чоловіків сезону 2023–2024 photo_camera 19:40 Юлія Тимошенко вимагає негайної відставки Сольського з посади міністра аграполітики (Прес-служба ВО "Батьківщина") Від читача 18:08 Присвоєння звання ГЕРОЯ УКРАЇНИ посмертно Бондаренко Ігорю Вікторовичу 19:30 Дощі і пил із Сахари. Коли до Вінниці повернеться сонце? 19:09 «Чому їм можна, а нам ні?» Через незаконне будівництво у селі Прибузьке затоплює ліс photo_camera 19:03 Майже 200 тисяч гривень для ЗСУ: у Вінниці завершився благодійний шкільний марафон photo_camera 18:36 У світі відзначили День книги. Що почитати у вінницьких авторів та авторок 18:34 П’ять років позбавлення волі за розбещення дітей: суд виніс вирок чоловіку 18:30 Допоможуть у тяжку хвилину: ритуальні послуги та товари, кафе та обіди на замовлення (партнерський проєкт) 18:13 Зловили ухилянта-екстремала. Він плив на надувному матраці до Молдови play_circle_filled photo_camera 17:25 Вимагав 2 тисячі доларів за нерозкриття ДТП. На Вінниччині затримали в.о. командира photo_camera 17:07 На Вінниччині підприємствам ввели обмеження використання електрики 17:02 «Реальні смертники: ми по них б’ємо, а вони все одно повзуть» — Як вчитель став військовим 16:55 Конкурс із закупівлі послуг з підготовки грантових заявок для бізнесу (Прес-служба Спілки підприємців "Стіна") 16:07 Була піна та мертва риба. Екоінспекція перевірила воду в озері «Миру» 16:00 Зубки як у казці: історія успіху клініки "ПАВЛІН" (Новини компаній) 15:10 Малюють місця сили Вінниччини. Стартував восьмий пленер «Кращий художник» 14:03 Вінницький суд виніс вирок громадянину Молдови. Він переправляв чоловіків за кордон
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up