Естафета до Дня Перемоги: дощова погода не завадила стартам

Естафета до Дня Перемоги: дощова погода не завадила стартам

Сьомого травня у Вінниці відбулася традиційна загальноміська легкоатлетична естафета серед студентів та учнів, присвячена Дню Перемоги над нацизмом у Другій світовій війні. Дощова погода не завадила проведенню змагання, у якому взяли участь понад 380 спортсменів.

На урочистому відкритті заходу виступили ветеран Великої Вітчизняної війни, полковник у відставці, розвідниця Ольга Твердохлєбова і учасник Антитерористичної операції Роман Смішний – заступник командира 2-ї роти 90-го окремого десантно-штурмового батальйону, захисник Донецького аеропорту. Також були присутні голова обласного відділення НОК України Павло Хникін, заступник голови спорткомітету Вінницької міської ради Роман Семчук, ветерани війни і праці, активісти фізкультурно-спортивного руху.

– Такі масові змагання – чудова пропаганда миру у всьому світі, олімпійських принципів і здорового способу життя. Важливо, що традиція проведення естафети до Дня Перемоги зберігається  до наших часів, – каже Павло Хникін.

– Масову естафету у Вінниці проводять, починаючи з 1947 року. Тобто за її допомогою відбувається своєрідна естафета поколінь спортсменів і фізкультурників, –

Відео дня

відзначив Роман Семчук. – Ми навіть не думали переносити чи відміняти старти через негоду. Бо це пам'ять про те покоління, яке віддало своє здоров’я і життя заради перемоги над нацизмом.  

До кожної команди входило 8 спортсменів – по 4 юнаки і дівчини. Кожен долав дистанцію у 200 метрів. Учасники перебували у гуморі, незважаючи на результати.

– Раніше я ніколи не брав участі в таких змаганнях і не мав досягнень у легкій атлетиці. Для мене це можливість гарно провести час. І вшанувати героїв Другої світової війни. Адже мій прадід брав у ній участь, – каже 15-річний учень Вінницького технічного ліцею Владислав Шевченко       

Після хвилини мовчання на честь загиблих воїнів оголосили початок стартів. Вони пройшли у запеклій боротьбі. Переможці та призери змагань були відзначені кубками, медалями, грамотами і цінними подарунками комітету по фізичній культурі та спорту Вінницької міської ради.

Підсумки

Загальноосвітні заклади:

1м. ЗОШ №27.

2м. ЗОШ №12.

 3м. ЗОШ №13.

 

Професійно-технічні навчальні заклади:

1м. Вище професійне училище сфери послуг.

2м. Вище професійне училище  №7.

3м. Вінницьке міжрегіональне професійне училище.

 

Вищі навчальні заклади І-ІІ рівнів акредитації:

1м. Вінницький обласний гуманітарно-педагогічний коледж.

2м. Вінницький медичний коледж.

3м. Вінницький технічний коледж.

 

Вищі навчальні заклади ІІІ-ІV рівнів акредитації:

1м. Факультет фізичного виховання та спорту ВДПУ ім. Коцюбинського.

2м. Вінницький торговельно-економічний інститут КНТЕУ.

3м. Вінницький національно-технічний університет.

 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (2)
  • Орест Лютий

    Скільки можна про перемогу, хто кого переміг, коли ви нарешті зрозумієте, що Україна до 1991 року була під окупацією, ба навіть вона ще й досі не викарабкалась з під моськовського чобота.

    Жора reply Орест Лютий

    Тормоз , разговор идет про победу над фашизмом.  А в Виннице всегда раньше правили или питовцы, или поляки. потом рус.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:00 Поліція Вінниччини затримала двох наркоторговців: їм загрожує до 10 років ув'язнення 20:08 «Жирна ціль»: Як військові з вінницьких міні-градів знищили генерала рашистів 20:00 Вінниччина готується до сильного вітру: оголосили жовтий рівень небезпеки 19:00 Воїнам з бригади «Червона калина» передали 20 FPV дронів Від читача 16:51 Кіберполіція запрошує долучитись до соціального проєкту BRAMA 18:44 Тест: 10 каверзних питань з історії Вінниці, які змусять вас подумати 18:00 «На війні найважче – бачити дітей на лінії фронту». Історія поліцейського, який пішов на війну 17:40 Рецепт шоколадної паски з шоколадною глазур'ю від учасниці 13 сезону МастерШеф та ТМ Зерносвіт (партнерський проект) 17:00 Відпочинок та розвантаження: ветеранам та їх родинам влаштували екскурсію до зоопарку та кото-кафе 16:16 У Вінниці та області стрімко поширюється вітрянка. Що про це варто знати батькам 16:00 Що таке лікування зубів під мікроскопом та куди звернутися у Вінниці? (партнерський проєкт) 16:00 На Донеччині загинув 25-річний Владислав Сидорук із Дашківець 15:00 До Музею Вінниці передали ескізи малого та великого гербів міста. Їх створили у 1990-х роках 14:44 Ми порахували, скільки грошей у вінницьких нардепів. Огляд декларацій за 2023 рік 14:05 У Вінниці збирають пропозиції для Програми розвитку безбар’єрного простору громади 14:00 Цілує орден сина… Родинам полеглих Захисників вручили почесні нагороди 13:10 Куди вступити після 11 класу: огляд вищих навчальних закладів Вінниці (партнерський проєкт) 13:00 Незаконне виготовлення марок та збут контрафактної продукції: на Вінниччині викрито масштабну схему 12:08 «Мав багато гарних мрій, які прагнув втілити в життя». Загинув захисник з Барської громади 11:30 Суд взяв під варту вбивцю 21-річного Романа Панянчука
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up