Дебютний турнір з ММА у Вінниці зібрав аншлаг! (Новини компаній)

Дебютний турнір з ММА у Вінниці зібрав аншлаг! (Новини компаній)

Першого липня у вінницькому СК «Нокаут» на ринг виходили найсильніші представники змішаних єдиноборств (ММА) з України, Таджикистану, Азербайджану і Молдови. 

Змагання пройшло за підтримки голови ОДА Валерія Коровія, міського голови Вінниці Сергія Моргунова, громадської організації «Батьківщини молодої», Медіа-корпорації RIA і спонсорів. Це був перший у нашому місті професійний турнір «Road to WWFC». Його організували в рамках Міжнародної бійцівської ліги WWFC, куди входять найсильніші бійці Європи. Ця організація розігрує чемпіонські пояси, а для її бійців спорт є професією.


Змагання судили кваліфіковані арбітри з шести міст. А головним суддею був віце-президент Міжнародної ліги WWFC Володимир Шмаров.


Турнір викликав великий інтерес у глядачів. В ігровому залі СК «Нокаут» був аншлаг. Бої проходили у спеціальній клітці для змішаних єдиноборств – гексагоні. Вболівальникам не довелося нудьгувати, адже чимало поєдинків завершувалися достроково.  Спортсмени майже не проводили розвідки, одразу кидаючись один на одного – наносили потужні удари руками і ногами, виконували видовищні кидки, відчайдушно атакували і захищалися в партері.    

Загалом відбулося 16 поєдинків. Переважно вінничани билися проти досвідчених спортсменів з інших регіонів і навіть країн. У стартовому бою у ваговій категорії до 61 кг Олег Плотнік (Дніпропетровська область) на третій хвилині нокаутував нашого Юрія Миколюка. Ще швидше завершився бій у цій же вазі між Віталієм Рукіним (Чернівці) і вінничанином Владиславом Журавським. Гість нашого міста переміг на 50-й секунді задушливим прийомом «анаконда». Далі у вазі до 66 кг Іван  Георгіу (Чернівці) здолав вінничанина Владислава Васітінського технічним нокаутом.


Беззаперечні поразки наших земляків засмучували. Перший повний, двохраундовий поєдинок провів у вазі 66 кг наш боєць Петро Анохін. Він відчайдушно захищався проти агресивного Олега Кучерявого (Полтавська область). Програв одноголосним рішенням суддів, але заслужив бурхливі оплески. 


Першу перемогу для Вінниці здобув чемпіон України з фрі-файту, представник клубу «Січ» Ігор Куцький. У вазі до 66 кг він в першому раунді нокаутував Івана Супруненка (Полтавська область). Не менш впевнено у вазі до 70 кг переміг й наш земляк Іван Карпенко, представник клубу «Спартанець». Його суперник Денис Олексієнко (Житомирська область) не зміг продовжувати бій і пішов геть весь закривавлений.

Далі сутички продовжувалися з перемінним успіхом. Програли вінничани Олексій Лапчевський (до 70 кг), Олег Нагорний (до 84 кг) та Ігор Завера (до 91 кг). Перемоги здобули наші земляки Дмитро Туз (до 77 кг, достроково), Петро Жупанов (до 77 кг, достроково), призер чемпіонату світу з панкратіону Назар Назаренко (до 84 кг). Родзинкою вечора став поєдинок у вазі до 84 кг між Денисом Томазом  (Молдова) і вихованцем вінницького клубу «Січ» Миколою Лук`янчиковим. Наш земляк нокаутував суперника вже в першому раунді.  

– Клуб «Січ» представляли шість бійців. Половина з них здобула перемоги, – сказав тренер збірної Вінниччини з фрі-файту Ігор Дишливенко. – На своєму першому турнірі наші спортсмени виступили гідно і взагалі чудово. Програли лише наймолодші бійці, а досвідчені впевнено здолали опонентів. Приміром, Журавському і Миколюку лише по 17 років, тобто у них все попереду.   

– У вінницькому турнірі «Road to WWFC» взяли участь провідні бійці з різних країн. Вінничани, які їм протистояли, завдяки проведеним боям отримали можливість увійти до «шердогу» (міжнародного рейтингу). Тепер чекаємо від наших земляків звитяг на наступних престижних змаганнях, в тому числі й за кордоном, – розповів представник Міжнародної ліги WWFC у Вінницькій області, депутат Вінницької міськради Вадим Кудіяров.

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
20:08 «Жирна ціль»: Як військові з вінницьких міні-градів знищили генерала рашистів 20:00 Вінниччина готується до сильного вітру: оголосили жовтий рівень небезпеки 19:00 Воїнам з бригади «Червона калина» передали 20 FPV дронів 18:44 Тест: 10 каверзних питань з історії Вінниці, які змусять вас подумати Від читача 16:51 Кіберполіція запрошує долучитись до соціального проєкту BRAMA 18:00 «На війні найважче – бачити дітей на лінії фронту». Історія поліцейського, який пішов на війну 17:40 Рецепт шоколадної паски з шоколадною глазур'ю від учасниці 13 сезону МастерШеф та ТМ Зерносвіт (партнерський проект) 17:00 Відпочинок та розвантаження: ветеранам та їх родинам влаштували екскурсію до зоопарку та кото-кафе 16:16 У Вінниці та області стрімко поширюється вітрянка. Що про це варто знати батькам 16:00 Що таке лікування зубів під мікроскопом та куди звернутися у Вінниці? (партнерський проєкт) 16:00 На Донеччині загинув 25-річний Владислав Сидорук із Дашківець 15:00 До Музею Вінниці передали ескізи малого та великого гербів міста. Їх створили у 1990-х роках 14:44 Ми порахували, скільки грошей у вінницьких нардепів. Огляд декларацій за 2023 рік 14:05 У Вінниці збирають пропозиції для Програми розвитку безбар’єрного простору громади 14:00 Цілує орден сина… Родинам полеглих Захисників вручили почесні нагороди 13:10 Куди вступити після 11 класу: огляд вищих навчальних закладів Вінниці (партнерський проєкт) 13:00 Незаконне виготовлення марок та збут контрафактної продукції: на Вінниччині викрито масштабну схему 12:08 «Мав багато гарних мрій, які прагнув втілити в життя». Загинув захисник з Барської громади 11:30 Суд взяв під варту вбивцю 21-річного Романа Панянчука 10:30 Адреси, де у Вінниці 25 квітня тимчасово не буде світла чи води
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up