Чемпіон Вінниччини з футболу «Світанок-Агросвіт» відмовився від участі в обласних змаганнях

Чемпіон Вінниччини з футболу «Світанок-Агросвіт» відмовився від участі в обласних змаганнях

У новому сезоні аматорського чемпіонату Вінниччини з футболу гратиме на вісім команд менше, ніж в минулому. Про це йшлося на засіданні розширеного виконкому обласної федерації футболу. Зокрема, у вищій лізі стартує лише шість команд, у першій – десять.

Відмовився від участі в обласних змаганнях чинний чемпіон і володар Кубку «Світанок-Агросвіт» (с. Шляхова, Бершадський район), який вирішив зробити ставку на участь у всеукраїнських іграх аматорів, а також  «Агро-Астра» (с. Рачки, Немирівський район), колективи Вінниці «Нива-2» і «Фенікс».

По традиції новий футбольний сезон відкриється Суперкубком Вінниччини. У ньому мали грати чемпіон і фіналіст Кубка області – «Світанок-Агросвіт» і «Агро-Астра». Вони відмовилися, тому за почесний трофей поборються наступні за зайнятими місцями колективи вищої ліги – «Володимир» (Тиврів) і «Моноліт» (Козятин). Матч відбудеться в Козятині в суботу, 17 серпня. Початок – о 16.00.

Нагородили лауреатів минулого аматорського сезону. Кращими футболістами були визнані Віталій Бондарєв («Горизонт») і Дмитро Попов («Володимир»), який вже повернувся до професійної «Ниви». Кращими бомбардирами – екс-нивівіць Володимир Поліщук («Володимир») і Вадим Нароган («Томашпіль»). Кращими тренерами  – Дмитро Євстафієв («Світанок-Агросвіт») і Валентин Кучковський («Томашпіль»), команда якого виграла першу лігу і підвищилася в класі.

Відео дня

Вшанували в повному складі жіночу команду «ЕМС-Поділля» (екс-ВОДЮСШ Блохіна-Бєланова), яка вперше в історії вінницького жіночого футболу здобула місце у вищій лізі. І вже стартувала в еліті вітчизняного футболу. Наші футболістки отримали в якості подарунка комплект футбольних м’ячів.    

На засіданні розглядалися й інші важливі аспекти футбольного господарства – забезпечення громадського порядку на стадіонах, затвердження результатів, регламентів і складу учасників змагань. Члени виконкому вирішили, що кожна команда, яка візьме участь у Дитячо-юнацькій футбольній лізі області, безкоштовно отримає по п’ять м’ячів. Також безоплатно, за підтримки обласної федерації футболу, вінницькі фахівці зможуть пройти курси підвищення кваліфікації тренерів і отримати категорію «С». В усіх інших регіонах це навчання коштує чималих грошей – від 8 до 12 тисяч гривень.    

Члени виконкому ухвалили рішення продовжити соціальний проект «Відкриті уроки футболу» та сформувати збірну області U-19, яка, серед іншого, візьме участь у Всеукраїнському Кубку регіонів.

Особливу увагу голова обласної федерації футболу Ігор Гатауллін приділив ситуації навколо професійного ФК «Нива». Спортивний директор клубу Михайло Куниця доповів про не найкраще фінансове становище клубу. Члени виконкому ухвалили рішення вчергове підставити плече нивівцям. Зокрема, звернутися листом до очільників обласної влади із пропозицію створити комунальне підприємство ФК «Нива». В цьому разі флагману вінницького футболу було б простіше отримувати бюджетну підтримку.

           

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
20:55 Дівчатам та жінкам не можна в церкву в штанах? Це вигадка — сказали в ПЦУ 20:05 У Вінниці завершився чемпіонат міста з волейболу серед чоловіків сезону 2023–2024 photo_camera 19:40 Юлія Тимошенко вимагає негайної відставки Сольського з посади міністра аграполітики (Прес-служба ВО "Батьківщина") 19:30 Дощі і пил із Сахари. Коли до Вінниці повернеться сонце? Від читача 18:08 Присвоєння звання ГЕРОЯ УКРАЇНИ посмертно Бондаренко Ігорю Вікторовичу 19:09 «Чому їм можна, а нам ні?» Через незаконне будівництво у селі Прибузьке затоплює ліс photo_camera 19:03 Майже 200 тисяч гривень для ЗСУ: у Вінниці завершився благодійний шкільний марафон photo_camera 18:36 У світі відзначили День книги. Що почитати у вінницьких авторів та авторок 18:34 П’ять років позбавлення волі за розбещення дітей: суд виніс вирок чоловіку 18:30 Допоможуть у тяжку хвилину: ритуальні послуги та товари, кафе та обіди на замовлення (партнерський проєкт) 18:13 Зловили ухилянта-екстремала. Він плив на надувному матраці до Молдови play_circle_filled photo_camera 17:25 Вимагав 2 тисячі доларів за нерозкриття ДТП. На Вінниччині затримали в.о. командира photo_camera 17:07 На Вінниччині підприємствам ввели обмеження використання електрики 17:02 «Реальні смертники: ми по них б’ємо, а вони все одно повзуть» — Як вчитель став військовим 16:55 Конкурс із закупівлі послуг з підготовки грантових заявок для бізнесу (Прес-служба Спілки підприємців "Стіна") 16:07 Була піна та мертва риба. Екоінспекція перевірила воду в озері «Миру» 16:00 Зубки як у казці: історія успіху клініки "ПАВЛІН" (Новини компаній) 15:10 Малюють місця сили Вінниччини. Стартував восьмий пленер «Кращий художник» 14:03 Вінницький суд виніс вирок громадянину Молдови. Він переправляв чоловіків за кордон 13:20 Дитяча стоматологія у Вінниці: обирайте кращих дитячих стоматологів! (партнерський проєкт)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up