Чемпіон світу із радіопеленгації Максим Дремлюга вальсує, монтує відео, цікавиться біатлоном і мультиками

Чемпіон світу із радіопеленгації Максим Дремлюга вальсує, монтує відео, цікавиться біатлоном і мультиками

Вінничанин Максим Дремлюга – дворазовий чемпіон світу та чемпіон Європи із радіопеленгації. Цей вид спорту ще називають «полюванням на лисиць». 16-річний кандидат у майстри спорту України навчається на тренера і згодом мріє передавати свої знання дітям. Максим Дремлюга також має золотий пояс по айкібудо і був чемпіоном області з футболу. Він полюбляє дивитися мультики і біатлон, монтує аматорське відео і підтягується 20 разів. Про все це та багато іншого – у інтерв’ю із відомим вінницьким спортсменом, цикл яких започатковує сайт «20 хвилин».

Кращий на довгих дистанціях   

– Максиме, ти навчаєшся на тренера у Вінницькому гуманітарно-педагогічному коледжі. Тобто в групі разом із фізично підготовленими юнаками і дівчатами. Ти – серед кращих у спорті?

– В нашій групі є кілька приблизно рівних мені спортсменів.   

– Які результати показуєш, приміром, у підтягуванні і віджиманні?

Відео дня

– Підтягнутися можу разів 20. Віджатися за хвилину– разів 40

– А ось у бігу, напевно, всіх одногрупників випереджаєш?

– На короткій дистанції мені можуть випередити, адже це не моя «фішка». А ось на довгих дистанціях у групі я лідер. 

– По навчанню в цілому ти серед кращих?

– Навчаюся у коледжі непогано. Отримую стипендію, за навчання не сплачую.

– Якими предметами і науками цікавишся, окрім фізкультури?

– Хореографією, у нас є такий предмет. Ми вже вивчили вальс і деякі народні танці. 

У прикмети не вірить

– Які фільми дивишся?

– Відвідую кінотеатри. Там дивлюся не лише різноманітні фільми (переважно – бойовики), але й мультиплікацію.

– Що читаєш?

– Книжки дуже рідко, часу на це бракує. В Інтернеті іноді читаю новини та спілкуюся в соціальних мережах («ВКонтакте», «Інстаграмі»). Друзів там маю достатньо – близько 200. Серед них лише кілька цікавляться радіопеленгацією.

– Яку музику слухаєш? І як вона допомагає зарядитися енергію перед відповідальними стартами?

– Музику слухаю з метою отримати задоволення, а не для того, щоб зарядитися енергією. Подобається багато стилів, тому можу назвати себе меломаном. Тяжію до класики.    

– На тренуваннях у навушниках слухаєш музику?

– Ні. Це ні до чого.

– Маєш якість прикмети, які допомагають перемагати?

– У прикмети не вірю. Головне – професійно виконувати все на дистанції, і тоді прийде успіх.    

Мундіаль не цікавить

– На змаганнях ти працюєш із радіоапаратурою. Техніка взагалі цікавить? Щось можеш зібрати власними руками?

– Ні, технікою не дуже цікавлюся.

– А з комп’ютером «на ти»?

– Часто користуюся програмою «Фотошоп». Вмію монтувати відео. Переважно – для особистих цілей, а не для висвітлення спортивних змагань.         

– У дворі граєш з хлопцями в футбол, баскетбол чи інші рухливі ігри?

– Зараз – ні, бо немає компанії відповідного віку. Раніше грав у футбол часто.

– Ти займався ще якимось видами спорту, окрім «полювання на лисиць»?

– До цього займався айкібудо, футболом і плаванням. Найбільшого успіху досяг у айкібудо, де мав золотий пояс (це середній рівень). В футболі в складі юнацької команди виграв чемпіонат області. 

– Зараз в Росії йде чемпіонат світу з футболу. За які команди ти вболіваєш?

– Мене це не цікавить. Я взагалі не вболівальник. Лише взимку дивлюся по телевізору біатлон. Можливо тому, що він дещо схожий на наш вид спорту. У біатлоні також треба виконувати дві різноманітні дії.   

Конкуренти чи друзі

– Чому саме радіопелегація тебе захопила і відсунула всі інші захоплення на другий план?

– В інших видах спорту ми майже нікуди не виїздили. А ось у радіоспорту практично одразу після початку занять я вже поїхав на чемпіонат України. Це мене надихнуло і зацікавило на подальше підвищення свого спортивного рівня.

– Товаришуєш з іншими членами збірної Вінницької області і збірної України? Чи ви в першу чергу конкуренти …

– Ми спілкуємося, як друзі. Конкуруємо і боремося лише виключно під час перегонів. Взагалі атмосфера у вінницькій збірній із радіопеленгації  – доволі дружна. 

– Скільки у вінницькій команді нараховується спортсменів?

– Постійно – 20-25.

– Де Ви тренуєтеся?

– В лісових масивах Лісопарку, Парку дружби народів, Сабарову, Шкуринців, Зарванців. Постійна зміна місця занять додає цікавості і є важливою в плані якісної підготовки.

– Взимку, під час морозів, напевно, бігти взагалі не хочеться? А натомість виникає бажання випити гарячого чайку?

– Чайку, зрозуміло, хочеться. Але п’ємо його вже після забігу, беремо із собою термос. Коли сильно холодно, все ж розумієш, що тренуватися навіть у таку погоду необхідно і дуже важливо. Інакше годі й думати про високі показники.

– По снігу бігаєте на лижах?

– Ми їх не використовуємо. Тренуємося без них.  

Мріє стати тренером

 – Про що мрієш, сподіваєшся, хочеш досягти в житті?

– У спорті хочу досягати все нових вершин. Зокрема, з часом вигравати медалі на головних міжнародних стартах із радіопеленгації не лише серед юнаків, а серед чоловіків.

– Ваш вид спорту – виключно аматорський чи є професіонали. Іншими словами, чи можна заробити гроші у спортивній радіопеленгації?

– За свої досягнення я отримую стипендію міської влади. Сподіваюся, що це триватиме й надалі.  

 – Які цілі маєш у інших сферах життя?

– З часом, коли стану тренером, хочу зібрати команду гарних учнів. І щоб вони також демонстрували високі результати.       

– Що можна сказати про ваших наставників і керівників Сергія Зеленського, Едуарда Зеленюка і Василя Колодяжного? Такий маленький тренерський колектив і такі значні успіхи, в тому числі й на міжнародній арені.   

– Наші тренери мають значний досвід, в тому числі й в якості спортсменів. Тому їхні підказки на тренуваннях і перед стартом дають важливий практичний результат. Недарма разом зі мною тренується близько десятка чемпіонів і призерів міжнародних змагань.  

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (1)
  • Максим Тарасюк

    Молодець!
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:00 Поліція Вінниччини затримала двох наркоторговців: їм загрожує до 10 років ув'язнення 20:08 «Жирна ціль»: Як військові з вінницьких міні-градів знищили генерала рашистів 20:00 Вінниччина готується до сильного вітру: оголосили жовтий рівень небезпеки 19:00 Воїнам з бригади «Червона калина» передали 20 FPV дронів Від читача 16:51 Кіберполіція запрошує долучитись до соціального проєкту BRAMA 18:44 Тест: 10 каверзних питань з історії Вінниці, які змусять вас подумати 18:00 «На війні найважче – бачити дітей на лінії фронту». Історія поліцейського, який пішов на війну 17:40 Рецепт шоколадної паски з шоколадною глазур'ю від учасниці 13 сезону МастерШеф та ТМ Зерносвіт (партнерський проект) 17:00 Відпочинок та розвантаження: ветеранам та їх родинам влаштували екскурсію до зоопарку та кото-кафе 16:16 У Вінниці та області стрімко поширюється вітрянка. Що про це варто знати батькам 16:00 Що таке лікування зубів під мікроскопом та куди звернутися у Вінниці? (партнерський проєкт) 16:00 На Донеччині загинув 25-річний Владислав Сидорук із Дашківець 15:00 До Музею Вінниці передали ескізи малого та великого гербів міста. Їх створили у 1990-х роках 14:44 Ми порахували, скільки грошей у вінницьких нардепів. Огляд декларацій за 2023 рік 14:05 У Вінниці збирають пропозиції для Програми розвитку безбар’єрного простору громади 14:00 Цілує орден сина… Родинам полеглих Захисників вручили почесні нагороди 13:10 Куди вступити після 11 класу: огляд вищих навчальних закладів Вінниці (партнерський проєкт) 13:00 Незаконне виготовлення марок та збут контрафактної продукції: на Вінниччині викрито масштабну схему 12:08 «Мав багато гарних мрій, які прагнув втілити в життя». Загинув захисник з Барської громади 11:30 Суд взяв під варту вбивцю 21-річного Романа Панянчука
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up