Бронзовий хет-трик вінницьких боксерів на чемпіонаті України

Бронзовий хет-трик вінницьких боксерів на чемпіонаті України
Іван Юренко і Сергій Жураковський
  • Нерідко на ринзі можна побачити, як після важких нокдаунів спортсмени продовжують поєдинок.
  • На чемпіонаті України серед чоловіків до 22 років, який відбувся у Маріуполі (Донецька область), одразу двоє вінничан отримали травми по ходу вирішальних боїв за медалі.
  • Але знайшли в собі сили довести їх до кінця і перемогти!

Найстаріший на пострадянському просторі   

Чемпіонат України цього разу мав статус 50-го меморіалу Макара Мазая, відомого сталевара. Це найстаріший турнір із боксу, який проводиться на території країн колишнього СРСР. В змаганні взяв участь 151 боксер із майже всіх регіонів України.

Вінницю представляли шість учасників. Половина з них посіла треті місця. Це супертяж Іван Юренко, Сергій Жураковський (вагова категорія до 69 кг) і Олександр Железняк (до 60 кг). Вони стали кандидатами до збірної країни і далі боротимуться за місце в основі національної команди. 

– На жаль, цього разу вінничани не здобули нагород найвищого ґатунку, як це було у попередні два роки. Тоді за підсумками аналогічних змагань наші спортсмени отримували місця в збірній України і брали участь у чемпіонатах Європи, – каже старший тренер збірної України серед чоловіків до 22 років, вінничанин Сергій Глущенко. – До речі, цього року наша збірна посіла на континентальній першості друге загальнокомандне місце. А в особистому заліку чемпіоном Європи став вінничанин Олексій Токарчук.      

Відео дня

Я не здамся без бою!

Для майстра спорту України, 19-річного Сергія Жураковського, це не перше вагоме досягнення. Він – чотириразовий чемпіон України серед юнаків у різних вікових категоріях.   

Сергій Жураковський провів у приазовському місті три бої. Впевнено, хоча і по очкам, переміг опонентів із Київщини та Івано-Франківська.

А ось в третьому поєдинку, проти киянина, у нашого боксера виникли неприємності. В перших двох раундах вінничанин домінував на ринзі. А ось на початку третього, фінального, відрізку Сергій Жураковський вивихнув плече правої руки. Разом із тренером вирішували: віддати бій або зібратися, «дорвати» плече і отримати медаль. Було прийнято мужнє рішення.

– В третьому раунді я не лише захищався. А бився, як завжди. Боксував три хвилини із сильною біллю. Але все ж зміг довести бій до фіналу, до перемоги, – каже вінничанин. – Такий випадок стався у мене вперше в спортивній кар’єрі.  

Мріє про кар’єру профі

На півфінальний поєдинок Сергій Жураковський, через травму, зрозуміло, не вийшов. Але отримав бронзову нагороду, яку вручають переможеним у півфіналах боксерам.

Протягом трьох тижнів відірваний м’яз плеча у Сергія Жураковського мають відновити. Зі спортсменом працюють лікарі і реабілітологи.       

– Коли залікую травму, продовжу боксувати. Прагну стати чемпіоном України, потрапити до національної збірної, – ділиться Сергій Жураковський. – Через кілька років збираються виїхати до іншої країни, стати професіоналом і підписати контракт із промоутерською компанією.

Сергій Жураковський навчається у Вінницькому педуніверситеті. Є третьокурсником факультету фізвиховання. Цікаво, що боксом вінничанин займається із шести років. Це досить незвично, так як спортсмени  зазвичай починають значно пізніше.

– Мій батько, також Сергій Жураковский, – тренер. І саме він залучив мене до боксу. Тренуюся у тата в клубі «Богатир», а також у Сергія Глущенка, – каже спортсмен.   

Підтвердив минулорічне досягнення

Вінничанин Іван Юренко, 20-річний кандидат у майстри спорту, в стартовому поєдинку здолав бійця зі столиці. Але при цьому травмував лівий лікоть і плече. Далася взнаки стара травма.

– Біль у руці я відчув ще наприкінці першого раунду. Зрозумів, що це наслідки старої травми. Але боксував і надалі та виграв по очках, – каже Іван Юренко. 

Вінничанин на півфінал не вийшов і отримав заслужену бронзу. Таким чином він підтвердив своє аналогічне досягнення на чемпіонаті України серед чоловіків до 22 років.

– Разом із тренером ми прагнули досягти більшого. Як мінімум, вийти до фіналу. Але, на жаль, травма завадила, – наголошує Іван Юренко. – Спробую стати чемпіоном нашої крани наступного року!

Іван наразі навчається на четвертому курсі Вінницького техуніверситету. Тренується у Вінницькій школі вищої спортивної майстерності під керівництвом тріо тренерів – Сергія Глущенка, Олександра Вацека і Федора Фріза.    

 

 

 

 

 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (1)
  • Juliya Malogulko

    Вітаю!!! Молодчина! Так тримати! Факультет тобою пишається!
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
12:10 Лабораторія ДІЛА - не лише про дослідження, а про турботу до команди, благодійність та підтримку госпіталів (новини компаній) 12:02 Окупанти втратили ще 870 солдатів та два засоби ППО — Генштаб ЗСУ 11:01 У Вінниці знеструмили 10 вулиць: адреси, де немає світла та причина відключення 11:00 Що таке вініри? Де їх встановити у Вінниці (партнерський проєкт) Від читача 15:02 Skills4Recovery та JA Ukraine провели ярмарок молодіжного підприємництва Junior EXPO-2024 10:10 «Ця картина — не порнографія». Чому через роботу вінницького художника спалахнув скандал photo_camera 09:35 Мікрорайон Слов'янка та ще п'ять вулиць без води. АДРЕСИ 09:05 Наші оборонці вночі знищили ворожий бомбардувальник, 15 ракет та 14 ударних безпілотників 08:40 Вентиляція та димовідведення: як обрати оптимальне обладнання для вашого будинку (Новини компаній) 08:29 Сьогодні вітаємо Івана та Єгора. Історія, заборони та прикмети 19 квітня 21:28 «Це поставить хрест на Буші». Власники екосадиб проти створення кар'єру у заповіднику photo_camera 21:01 Судитимуть браконьєрів, які хотіли поласувати рибкою за 174 тисяч гривень 20:25 «Це конкуренти поширюють чутки, що нас уже нема». Інститут землеустрою продовжує працювати 20:03 Вінниччина готується до сильного вітру: оголосили жовтий рівень небезпеки 19:40 Будівельні та ремонті послуги по дому. Актуальні оголошення від вінницьких компаній 19:17 Суддя з Тульчина наїхав на поліцейського. Покарання винесли лише одному — копу 18:06 У Могилів-Подільському районі під колесами автомобіля Toyota загинула жінка 17:32 Скотомогильник площею у дві тисячі квадратів виявили у Барській громаді 17:03 ТОП-5 пам'яток Вінниці для незабутнього вікенду та подорожі крізь епохи 16:37 Екс-голова лісового управління Бондар вийшов з-під варти за два мільйони гривень застави
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up