Більше 50 спортсменів і ветеранів спорту отримуватимуть обласну стипендію

Більше 50 спортсменів і ветеранів спорту отримуватимуть обласну стипендію

20 лютого відбулося спільне засідання виконкому відділення Національного олімпійського комітету України у Вінницькій області і колегії управління з питань фізичної культури та спорту Вінницької облдержадміністрації. 

На ньому були присутні начальник облспортуправління Сергій Чернявський, його заступник Олександр Олійник, голова відділення НОКУ Павло Хникін, відповідальний секретар відділення Тетяна Шмаль, головний тренер національної збірної України з хокею на траві Павло Мазур, виконавчий директор обласної федерації футболу Михайло Прозоровський, директор Вінницької МДЮСШ № 5 Сергій Дідик та ін.

Основним питанням було призначення обласних стипендій провідних спортсменам регіону. Після детального обговорення вирішили, що в 2018 році їх отримуватимуть 30 кращих атлетів – членів збірних команд України, резерву і кандидатів до національних збірних. Це представники пріоритетних олімпійських видів спорту, призери чемпіонатів Європи та світу, престижних міжнародних змагань і чемпіонатів України. Серед них – призерка юнацьких Олімпійських ігор Джойс Коба (легка атлетика) та учасники попередніх Олімпіад: Олена Колесниченко і Олена Яновська (обидві – легка атлетика), Олег Царьков і Леся Льськів (обидва – кульова стрільба), Денис Солоненко (бокс).

Також у списку обласних стипендіатів – стрільці Павло Крепостняк, Максим Бабушок і Людмила Василюк; легкоатлети Роман Кокошко і Олексій Казанін; борці греко-римського стилю Ігор Дідик, Костянтин Соболевський, Ілля Бугаєв та Ігор Бичков; хокеїсти на траві Сергій Дячук і Олександр Дяченко; боксери Віталій Терещук, Олексій Токарчук, Максим Власюк і Володимир Кушнір; веслувальники Денис Лахманов, Павло Жмуцький і Дмитро Костишин, велосипедисти Андрій Чернявський, Олександр Сметанюк і Андрій Розгонюк; лижник Олег Йолтуховський; водна слаломістка Вікторія Добротворська, плавець Олексій Хникін.

Відео дня

– Кращі спортсмени Вінниччини отримуватимуть цілий рік стипендії, які будуть виплачуватися через відділення НОК. Цього року на таке грошове забезпечення витрачається понад вдвічі більше коштів, ніж торік. В 2017 році стипендії надавали лише 13 кращим спортсменам Вінниччини, – нагадав голова відділення Національного олімпійського комітету України у Вінницькій області, дворазовий срібний олімпійський призер з плавання Павло Хникін.    

Також на засіданні була призначена матеріальна допомога двом ветеранам спорту Вінниччини і одному спортсмену. А на колегії управління з питань фізичної культури та спорту  Вінницької облдержадміністрації призначили річні стипендії 15 заслуженим ветеранам спорту регіону та 8 – представникам паралімпійських (серед спортсменів-інвалідів) і дефлімпійських (серед спортсменів з вадами слуху) видів. 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (1)
  • Иванов Иван

    помню когда работал на заводе футболисты музыуанты итд итп получали разные льготы а рабочые тянули за них
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
09:30 Двоє чоловіків у камуфляжі розстріляли поліцейських на Вінниччині play_circle_filled 09:18 Ціною свого життя врятував пораненого побратима. Вінниця прощається з Олександром Яремчуком 08:36 Сьогодні вітаємо Олександра та Гаврила. Історія, заборони та прикмети 20 квітня 21:01 Створимо живий коридор для Героя! До Вінниці «на щиті» повертається Олександр Яремчук Від читача 19:06 Молодь Вінниччини ярмаркувала у Хмельницькому 20:14 Орденом нагородили молодого бойового медика Нацгвардії Богдана Гижу з Козятина 20:02 «Він навчив мене бути щасливою, але не сказав, як жити без нього». Розповідь дружини полеглого бійця 19:33 Дев'ять днів у Вінниці за рядом адрес не буде газу. Список будинків 19:25 Онови дані в ТЦК або станеш ухилянтом. До чого ще зобовʼязує новий закон про мобілізацію? 18:02 На Вінниччині вирує негода: рятувальники прибирають повалені вітром дерева photo_camera 18:00 Кращі клінінгові компанії та хімчистки Вінниці: де і як замовити? (партнерський проєкт) 17:01 Справа на мільйон. Заступника мера Гнівані знову звинувачують у розкраданні бюджетних коштів 16:00 Афіша Вінниці. Де і як відпочити дітям і дорослим на вихідних 20 та 21 квітня 15:31 У Вінниці на «зебрі» Volkswagen збив пенсіонерку. Жінка у лікарні 15:19 Браконьєр на Вінниччині наловив риби на 117 тисяч гривень photo_camera 14:04 Через два роки вінницькі ліцеї перероблять у гімназії та школи. Пояснюємо рішення виконкому 13:13 Обгін по зустрічній закінчився автотрощею. Постраждала 13-річна дівчинка photo_camera 12:10 Лабораторія ДІЛА - не лише про дослідження, а про турботу до команди, благодійність та підтримку госпіталів (новини компаній) 12:02 Окупанти втратили ще 870 солдатів та два засоби ППО — Генштаб ЗСУ 11:01 У Вінниці знеструмили 10 вулиць: адреси, де немає світла та причина відключення
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up