ТОП важливих новин на 20minut.ua від 26 вересня до 3 жовтня, які ви могли пропустити

ТОП важливих новин на 20minut.ua від 26 вересня до 3 жовтня, які ви могли пропустити
  • Зібрали ґрунтовні, корисні та цікаві матеріали, які ми написали впродовж минулого тижня.
  • Щоб не пропустити найбільш важливе, прогляньте ТОП опублікованого на «20 хвилин» від 26 вересня до сьогодні.

«Донесіть до тих, хто сидить в міськраді: за пологовий будинок №2 буде війна». Лікарі мітингують

Медики пологового будинку №2 прийшли сьогодні, 26 вересня, поговорити з депутатами про долю свого медзакладу. Пришли, незважаючи на погрози від керівництва про звільнення. Але конкретних відповідей люди не отримали. Лише дізнались про власну збитковість, про приєднання до іншої лікарні і про можливість працевлаштування.

 

Відео дня
v class="video-block">

Він один з тих, про кого кажуть «гартовані вогнем війни». Розповідь про морпіха зі Жмеринки

«Жига» пройшов шлях від звичайного матроса до офіцера. І за цей час встиг здобути безумовний авторитет поміж бойових побратимів. Розповідаємо історію морського піхотинця Олександра, що родом зі Жмеринки Вінницької області, нагородженого орденом «За мужність» ІІІ ступеня.

Він один з тих, про кого кажуть «гартовані вогнем війни». Розповідь про морпіха зі Жмеринки

«Щасливий, що вдома». Мама наймолодшого азовця розказала про зустріч з сином після полону

Назарій Гринцевич — військовий-парамедик, який в середині травня вийшов з «Азовсталі». Вінничанину 10 березня виповнилося 19 років, він наймолодший серед бійців «Азова». 21 вересня Назара разом з 215 українськими військовополоненими визволили з російського полону, в рамках великого обміну. Про зустріч з сином після чотиримісячної неволі розповідає мама бійця Маріанна Колос.

«Щасливий, що вдома». Мама наймолодшого азовця розказала про зустріч з сином після полону

Субсидії під час воєнної зими: які зміни чекають на вінничан

Напередодні зими уряд розширив перелік категорій, які можуть подаватись на отримання субсидії Зокрема, подаватись на держдопомогу можуть люди з боргами за комуналку. Але, якщо вони утворилися після 24 лютого 2022 року.  Люди, які раніше вже мали субсидії, отримають автоматичний перерахунок.  А кому треба подавати нові заяви? Розповідаємо, все, що треба знати про допомогу на сплату комуналки.

Під час штурму Мар’їнки загинув Олег Рогозянський. Сиротами залишились дві доньки

Біля містечка Мар’янка, що на Донеччині, під час штурмових дій загинув житель Гнівані Олег Рогозянський. Чоловіку було 34 роки.

 

Третій зайвий. Долю пологового будинку №2 майже вирішили, але чим керувались?

У жовтні пологовий будинок №2 має відсвяткувати 85 років. Але 30 вересня на сесії міської ради скоріше за все проголосують за його приєднання до Центру матері і дитини. Фактично цього закладу не стане. Що буде з медичним персоналом?

«Чоловік сидів і дивився, як горить його дружина та двоє синів» Про 14 справ, які передали в Гаагу

Вінничанка Ірина Ярошинська разом з командою вже пів року документує військові злочини росіян та збирає свідчення по всій Україні. Кожна історія — це смерть, сльози, розпач і жага помсти. Від Бучі і до Ізюму. Наразі 14 справ українців вже передали до Міжнародного суду в Гаазі. Як проходить збір свідчень і чому серед них немає злочину росіян, який стався у Вінниці 14 липня і внаслідок якого загинуло 29 людей? 

 

Погода у жовтні 2022 в Україні: прогноз синоптиків на місяць

Вже відомий прогноз погоди на жовтень в Україні. Укргідрометцентр оприлюднив актуальну інформацію про те, якою буде погода у жовтні, у другий місяць осені. Читайте далі та дізнайтеся, коли будуть опади та яку температуру очікувати, прогноз погоди в Україні у жовтні 2022.

«Це триватиме ще кілька тижнів»: які роботи проводять на Центральному мосту та на площі Героїв Чорнобиля

Не перший тиждень на мосту й ділянці навпроти Центрального автовокзалу ведуться ремонтні роботи. Що саме там роблять? 

 

«Це триватиме ще кілька тижнів»: які роботи проводять на Центральному мосту та на площі Героїв Чорнобиля

На 600-річчя зводять муніципальний будинок. Яка вартість квадратного метра?

На Вишеньці триває будівництво каркасної десятиповерхівки, об’єкту програми «Муніципальне житло». Особливість дому в тому, що квартири тут продають по квотах, які розподіляють на працівників бюджетних установ, військовослужбовців, на молоді сім’ї та інші категорії. Хто забудовник житла, якою є ціна, і скільки наших захисників зможуть придбати квартир в цьому будинку?

На 600-річчя зводять муніципальний будинок. Яка вартість квадратного метра?

 

Алгоритм дій на випадок тактичного ядерного удару. Як підготуватись та що робити

Росіяни здатні розміщати тактичні ядерні боєголовки на ракети, якими вже обстрілюють Україну. Ядерні вибухи надзвичайно руйнівні, але людський досвід вчить, що вижити можна навіть поруч з епіцентром, особливо якщо діяти правильно й підготовлено. Як можна підготуватися і що робити, аби звести до мінімуму наслідки можливого ядерного вибуху?

Село було в оренді за 48 тисяч злотих. Історія виникнення мікрорайону Пирогове

Ймовірний час заснування Пирогового — кінець 16 сторіччя. Тоді його називали Вишнею, на честь однойменної річки.  Щоб сформувати це «нове замкове сільце» вінницький староста наказав відбирати землі у міщан, які вважалися родючими для ведення сільгоспу. Що було збудоване в селі? Хто отримав це поселення, разом з селянами, в оренду? Та скільки в Пироговому було мешканців?

Село було в оренді за 48 тисяч злотих. Історія виникнення мікрорайону Пирогове

 

Долю пологового будинку №2 вирішили: депутати проголосували за реорганізацію

Сьогодні, 30 вересня, на сесії міської ради депутати проголосували за реорганізацію пологового будинку №2. Офіційно його приєднають до Центру матері і дитини, але фактично цього закладу не стане. 

П'ятиденна магнітна буря накриє Землю: календар небезпечних дат на жовтень

Жовтень 2022 відзначиться магнітними бурями, які можуть негативно вплинути на організм людини. Ці бурі відчують і в Україні. Підготували для вас календар усіх дат, коли магнітне поле Землі впливатиме на самопочуття у жовтні!

Бабине літо не затримається: синоптики прогнозують погіршення погоди

Сьогодні, 1 жовтня, в Україні все ще переважатиме тепла та малохмарна погода, але така ситуація затримається ненадовго. Дізнавайтесь детальний прогноз на перший вікенд жовтня далі.

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up