Як вибрати стиглий ананас? Поради експертів «Корисної програми» (Прес-служба «Інтер»)

Як вибрати стиглий ананас? Поради експертів «Корисної програми» (Прес-служба «Інтер»)
  • На «Інтері» вийшов випуск «Корисної програми», присвячений ананасам. Ці ароматні тропічні фрукти вже давно перестали бути для нас екзотикою. Їх можна зустріти в будь-якому супермаркеті в різних видах: свіжі, консервовані, заморожені, сушені.
  • У студії ток-шоу ведучий Олександр Лук'яненко і експерти програми розібралися, як правильно вибирати стиглі і якісні ананаси, чим ці фрукти корисні для організму і чи правда, що вони допомагають схуднути.

«Про існування ананасів люди дізналися п'ять століть тому, — розповідає Олександр Лук'яненко. — Європейські дослідники, які вперше зустріли ці фрукти в Південній Америці, назвали їх «сосновими яблуками». Христофор Колумб описав цей фрукт як «соснову шишку, але вдвічі більше, з чудовим смаком і великою користю». До нас ананаси потрапили в ХVII столітті і були дуже дорогим частуванням. Один свіжий фрукт коштував, як ціла корова».

Ананас — це більше, ніж просто смачний тропічний фрукт. Він має безліч корисних властивостей. Незважаючи на те, що м'якоть ананаса на 85% складається з води, в ньому містяться вітаміни А, В1, В2, В12, РР, калій, залізо, мідь, цинк, кальцій, магній, марганець, йод, а ще — лимонна і аскорбінова кислоти.

Відео дня

«Ананас стимулює травлення, підвищує апетит і очищає кишечник, — розповідає експерт по здоровому харчуванню Алексія Май. — Вживання ананаса запобігає розвитку атеросклерозу, знижує кров'яний тиск і розріджує кров. Крім того, ананас містить спеціальну активну речовину — бромелайн, яка розщеплює білок і є сильним протизапальним засобом. Ананасовий сік корисний при переїданні. А ще цей фрукт — низькокалорійний: у 100 грамах м'якоті ананаса — всього 50 кілокалорій. Головний його недолік — підвищена кислотність, яка може подразнювати слизові оболонки у роті, кишечнику і шлунку. Тому не слід з'їдати за один раз велику кількість фрукта».

На що слід звертати увагу при виборі ананаса, розповів Максим Діденко, експерт з якості екзотичних фруктів:

1. Перевірити якість ананаса  можна на дотик. При стисненні  він повинен бути пружним, але  при цьому злегка подаватися  натиску. Шкірка повинна бути  золотисто-жовтого кольору, з невеликою  пазеленню до верхівки. Якщо вона  зелена, ананас незрілий.

2. Покрутите верхівку  ананаса. У стиглого плода вона  трохи провертається. Коричневі  та зів'яле листя говорять про те, що плід вже несвіжий.

3. Вирвіть листочок з центру крони ананаса. Якщо він висмикується без особливих зусиль — плід дозрів. Однак, якщо його  можна витягти занадто легко, не виключено, що ананас почав підгнивати.

4. Понюхайте ананас. Якщо  відчуваєте сильний солодкий аромат — плід зрілий. Ні запаху? Незрілий! А якщо запах занадто різкий, ананас почав бродити. На перестиглих  ананасах, як і на бананах, з'являються темні цятки. Якщо вони є, не  беріть плід. Він, швидше за все, перезріло.

5. Стиглий цілий ананас  можна зберігати під час кімнатній  температурі не більше тижня, а в холодильнику — до двох тижнів. В нарізаному вигляді ананас  можна тримати при кімнатній температурі він дуже швидко псується. А ось в замороженому  вигляді фрукт зберігає свіжість до 6-ти місяців.

Ведуча рубрики Віра Борсук запрошує бажаючих взяти участь у процесі зйомок програми. Вона розкриє секрети журналістської майстерності та проведе майстер-клас по вибору різних продуктів — на що звертати увагу, як відстоювати свої права, а головне — навчить вас купувати якісні товари за доступною ціною. Цей лот можна придбати на сайті благодійного аукціону «Інтер-дітям». Всі зібрані кошти підуть на придбання апарата гемодіалізу в національну дитячу клініку «Охматдит».

Більше корисних порад про ананасах — у випуску ток-шоу про якість життя «Корисна програма»:

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
15:15 Музиканту Джанго, який публічно підтримує росію, вінницькі СБУшники оголосили підозру 14:50 Ветерани та ВПО можуть скористатись безкоштовною послугою переїзду в Україні (Новини компаній) 14:13 Війна — не завада любові: історія сапера зі Жмеринки Івана та його коханої Яни photo_camera 14:10 Де поставити зубні імпланти у Вінниці? Огляд кращих стоматологій Вінниці (партнерський проєкт) Від читача 15:02 Skills4Recovery та JA Ukraine провели ярмарок молодіжного підприємництва Junior EXPO-2024 13:19 Зникла 82-річна Лілія Марценюк з Вінниці. Допоможіть розшукати жінку 12:20 Військові чекають ваші книги! У Вінниці розпочався збір «Літературний донат» photo_camera 12:06 Загиблі мирні люди, зруйновані лікарні та багатоповерхівки: про 784-й день війни 11:50 Куди вступити після 11 класу: огляд вищих навчальних закладів Вінниці (партнерський проєкт) 11:43 До 400 тисяч гривень готові дати ветеранам на бізнес у Вінниці. Триває конкурс 11:17 Знищили усі 13 ворожих ударних дронів. Цієї ночі на Вінниччині працювала ППО 10:36 Сталося аварійне відключення води на 16-ти вулицях та в одному мікрорайоні. Адреси 10:07 У Вінниці знеструмили шість вулиць: адреси, де немає світла та причина відключення 09:20 ДІЛА — лабораторна діагностика в ім’я здоров’я кожної людини (Новини компаній) 09:11 Вінниця проводжає на вічний спочинок військового Сергія Плаксюка 08:26 Сьогодні вітаємо Івана та Віктора. Історія, заборони та прикмети 18 квітня 21:01 Все цвіте та буяє: світлини заквітчаного Подільського зоопарку photo_camera 20:14 Вінничан запрошують на два майстер-класи до Великодня 19:51 Дорожня розмітка за 4 мільйони зійшла разом зі снігом. За скільки намалюють нову? play_circle_filled photo_camera 19:02 Погода у Вінницькій області різко погіршиться
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up